Elthorm Napisano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam, Mam takie jedno male pytanie, otoz dlugosc skorupy buta od ktorego do ktorego miejsca sie mierzy? Pzd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siurpo Napisano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Wydaje mi się że od poczatku buta do końca czyli łącznie z tymi elemantami które wpinane są do wiązania ale pewności niemam i moge się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omen07 Napisano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam, Mam takie jedno male pytanie, otoz dlugosc skorupy buta od ktorego do ktorego miejsca sie mierzy? Pzd. Może sie mylę, ale najczęściej w okolicy piętki, na boku ( ale może być też w innym miejscu) buta narciarskiego jest podana długość podstawy podeszwy (skorupy) np. 320 mm, 325 mm, 280 mm itp. Pozdrawiam - Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Witam, Mam takie jedno male pytanie, otoz dlugosc skorupy buta od ktorego do ktorego miejsca sie mierzy? Pzd. od samego początku do samego końca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Powinno być napisane , na Langach jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djbright Napisano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Buty sa mierzone od tylniego elemmenty wchodzacego w wiazanie do przedniego, zreszta chyba wszystkie buty powinny miec podany rozmiar skorupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasta Napisano 17 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Nawet jeśli nie jest podane na bucie to można zmierzyć (tak jak podpowiadają przedmówcy) albo- łatwiej- sprawdzić w necie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerius Napisano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Tecnica ma napisane na bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Wszystkie buty powinny miec napisana dlugosc skorupy... Najczesciej umieszcza sie ja w dwoch miejscach: - z boku na piecie po wewnetrznej stronie buta... - na podeszwie tuz obok punktu A... Dlugosc skorupy to dlugosc w milimetrach od jednego do drugiego konca lacznie z elementami wchodzacymi w wiazanie... UWAGA!!! Wielu ludzi, nawet doswiadczonych spredawcow myli dlugosc skorupy z dlugoscia wkladki... Dlugosc wkladki to dlugosc "kapcia" w milimetrach... I tak buty np. w rozmiarze 28 maja wkladke dlugosci 280mm, ale juz dlugosc skorupy buta bedzie wynosic (w zaleznosci od producenta) 340-350mm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi