tomal Napisano 20 Października 2012 Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Witam Szanownych Kolegów i Koleżanki Proszę o porady co poprawić? i jak?, żeby moja jazda była jeszcze lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LAWINA Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Moim zdaniem to: -wogóle nie patrzysz przed wykonaniem skrętu-łatwo o wypadek, -siedzisz chyba jeszcze troszkę na tyłach , -nie zawsze korzystasz z kijków -za mało podjeżdzasz pod stok przez co szybko się rozpędzasz i chyba potem troszkę mniej panujesz nad nartami ... tak ja to widzę ale nie jestem ekspertem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 tomal, gdzie masz oczy podczas jzady na nartach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starszy Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Ten temat wygląda na tablicy forum delikatnie mówiąc, perwersyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 21 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Moim zdaniem to:-wogóle nie patrzysz przed wykonaniem skrętu-łatwo o wypadek,-siedzisz chyba jeszcze troszkę na tyłach ,-nie zawsze korzystasz z kijków -za mało podjeżdzasz pod stok przez co szybko się rozpędzasz i chyba potem troszkę mniej panujesz nad nartami ...tak ja to widzę ale nie jestem ekspertem...Lawina jak pewnie Widzisz stok jest prawie plaski wiec po co podjezac pod stok ,jechalem prawie w lini spadku szukajac predkosciTen temat wygląda na tablicy forum delikatnie mówiąc, perwersyjniejasniej mozesz kolego Kaemtomal, gdzie masz oczy podczas jzady na nartachtez nie rozumie:confused:wybaczcie bledy ,patoligczna niemiecka klawiatura:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Moim zdaniem to:-wogóle nie patrzysz przed wykonaniem skrętu-łatwo o wypadek,.hmmmm.... nie zauważyłem.... ale filmik długi wiec troche poskakałem - mozesz wskazać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Lawina jak pewnie Widzisz stok jest prawie plaski wiec po co podjezac pod stok ,jechalem prawie w lini spadku szukajac predkoscijasniej mozesz kolego tez nie rozumie:confused:wybaczcie bledy ,patoligczna niemiecka klawiatura:)tomal, to była żartobliwa reakcja na ocenę LAWINY, dotycząca faktu że ,,w ogóle nie patrzysz przed wykonaniem skrętu'' i może to być niebezpieczne ...Masz jakieś poważniejsze problemy ze wzrokiem??Pzdr,Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 21 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2012 tomal, to była żartobliwa reakcja na ocenę LAWINY, dotycząca faktu że ,,w ogóle nie patrzysz przed wykonaniem skrętu'' i może to być niebezpieczne ...Masz jakieś poważniejsze problemy ze wzrokiem??Pzdr,MarekMasz jakieś poważniejsze problemy ze wzrokiem??nie nie mam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 21 Października 2012 Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Się ciesze, że gały OK. Qrde. A propos meritum , znaczy jazdy : z mojego niedouczonego narciarsko punktu widzenia jazda jest dobra, rytmiczna i regularna; w większości na stokach stosunkowo płaskich , zatem dłuższy skręt i próby zwiększania prędkosci widoczne, co normalne. Podoba mi się położenie rąk (pewnie temu, że sam mam z tym problemy ). Z pewnością będą i pożądane korekty, ale dla mnie fajne jeżdżenie. No i terminu nartowania oraz mnogości ludu na stokach mocno zazdraszczam. Pzdr, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sally67 Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Witam Szanownych Kolegów i Koleżanki Proszę o porady co poprawić? i jak?, żeby moja jazda była jeszcze lepszaCześć ! Fajna muzyka i fajna jazda ale tylko fajna i coś pewnie Ci brakuje skoro pytasz -tzn ,ze chcesz lepiej jeżdzic i coś Ci przeszkadza Moim zdaniem zobacz tu post 51 http://www.skiforum....e-chodzi./page3i dopasuj sie do tych trzech panów.Ponoc pozycja na nartach to podstawa wiec zacznij od pozycji(pewnie wtedy reszta też sie poprawi )P.S Oczywiście to moje spostrzeżenie jesli nie mam racji to pewnie mnie ktoś poprawi.Pozdrawiam Sally Użytkownik sally67 edytował ten post 22 październik 2012 - 08:57 dopisałam nr postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 22 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Cześć ! Fajna muzyka i fajna jazda ale tylko fajna i coś pewnie Ci brakuje skoro pytasz -tzn ,ze chcesz lepiej jeżdzic i coś Ci przeszkadza Moim zdaniem zobacz tu post 51 http://www.skiforum....e-chodzi./page3i dopasuj sie do tych trzech panów.Ponoc pozycja na nartach to podstawa wiec zacznij od pozycji(pewnie wtedy reszta też sie poprawi )P.S Oczywiście to moje spostrzeżenie jesli nie mam racji to pewnie mnie ktoś poprawi.Pozdrawiam Sally wiec zacznij od pozycji(pewnie wtedy reszta też sie poprawi )Wlasnie ,pozycja :confused: bo wydaje mi sie ze jestem lekko zgarbionyWybaczcie bledy jescze niemiecka klawiatora:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sally67 Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Wlasnie ,pozycja :confused: bo wydaje mi sie ze jestem lekko zgarbionyWybaczcie bledy jescze niemiecka klawiatora:eek:bo siedzisz na tyle co równowazysz wyciagniętymi nadmiernie rekami do przodu .Jeśli to poprawisz ,rece naturalnie tez zmienia połozenie .Lepsza pozycja lepsza równowaga -lepsza kontrola nad nartami ( łatwiej płynnie przenosic cięzar ciała) takie moje zdanie Sama tego chce sie nauczyc zeby weszło w krew i wiem ze kiedy mam taka pozycje to jazda jest niesamowicie przyjemna i lekka - ale cały szkopuł zeby utrzymywac taka pozycje cały czas ,nie przez chwile ale trening czyni mistrza Sally Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Cześć A jakbyś zmienił narty? Mysle, że troche niepewnie stoisz - początek sezonu??. Kolana sztywne jakby, popatrz na fragmenty gdy stoisz bokiem na nartach. PS. Zazdrość jest cholercia! Pozdrowienia Użytkownik Mitek edytował ten post 22 październik 2012 - 10:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Tomal domyslam sie, ze wiesz o co chodzi. Nie daj sie "wprowadzic" do piaskownicy. Nie zawsze lagodny stok a w przypadku filmu miejscami bardzo lagodny sprzyja prezentowanej jezdzie. Taktyke masz dobra (nie ma gazu nie ma skretu). Wazne jest, ze wyczuwasz momenty, kiedy trzeba zmienic sposob jazdy i to robisz. Nakrec film w Unislawiu i wtedy porozmawiasz z Niektorymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sally67 Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Fred czy Tomal ma poprawną pozycje ? Jesli tak to mój błąd (ale on sam czuje cos nie tak).Czy ew nie ma to znaczenia wg Ciebie Pytanie jak najbardziej poważne i nie jest zaczepką. Sally Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Ogolnie Tomal nie ma dobrej pozycji, wzorcowo to jest pozycja zla. Jednak Tomal napisal: "Lawina jak pewnie Widzisz stok jest prawie plaski wiec po co podjezac pod stok ,jechalem prawie w lini spadku szukajac predkosci". Na lagodnych stokach odchylenia przyspieszaja jazde. Jego pozycja jest wynikiem sposobu jazdy i w tym przypadku jest dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sally67 Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Ogolnie Tomal nie ma dobrej pozycji, wzorcowo to jest pozycja zla.Jednak Tomal napisal: "Lawina jak pewnie Widzisz stok jest prawie plaski wiec po co podjezac pod stok ,jechalem prawie w lini spadku szukajac predkosci".Na lagodnych stokach odchylenia przyspieszaja jazde. Jego pozycja jest wynikiem sposobu jazdy i w tym przypadku jest dobra.Co do podjezdzania pod stok to sie zgadzam natomiast odniosłam wrazenie ,ze szukał prędkosci jadac prawie na wprost ,natomiast nie jestem pewna czy Tomal szukał predkosci jadąc w odchyleniu wg mnie jego odchylenie to wynik błędu w technice i zły odruch przy nabieraniu predkości a nie celowe działanie ale moge sie mylic .Ciekawe co na to Tomal ?Sally Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Szukanie predkosci przez odchylenie jest niejako powiazane z pozycja, to ma kazdy. Moze byc to zamierzone, moze byc tez przypadkowe ale jest b. wysoce prawdopodobne. Juz zaczynaja sie dla mnie "oczywiste oczywistosci" dla tomala chyba tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sally67 Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Szukanie predkosci przez odchylenie jest niejako powiazane z pozycja, to ma kazdy. Moze byc to zamierzone, moze byc tez przypadkowe ale jest b. wysoce prawdopodobne.Juz zaczynaja sie dla mnie "oczywiste oczywistosci" dla tomala chyba tez.W takim razie czekam na odpowiedź Tomala ,napisałes ze nie ma ogólnie dobrej pozycji .Jeździ na tyle długo ,ze potrafi okreslic czy ta pozycja jest celowa czy tak juz po prostu jeździ .Moze natomiast nie zauwac błędów do których przywykł.Mogłam ja tez źle to ocenić .Sally Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 CześćW takim razie czekam na odpowiedź Tomala ,napisałes ze nie ma ogólnie dobrej pozycji .Jeździ na tyle długo ,ze potrafi okreslic czy ta pozycja jest celowa czy tak juz po prostu jeździ .Moze natomiast nie zauwac błędów do których przywykł.Mogłam ja tez źle to ocenić .SallyZanm osoby, które jeżdżą dłużej niz ja zyję i nie sa w stanie o swojej jeździe powiedzieć nić swiadomego. Długi staż w kwestii analizy techniki często nie ma nic do rzeczy niestety. Nie zmienia to faktu iz myslę, że Tomal wie o co chodzi i zaraz nam to napisze.Pozdrwienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazekzg Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Na pewno pozycja Tomala jest lepsza niż nasza. On na nartach a my z tyłkami na krzesłach :-) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sally67 Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Na pewno pozycja Tomala jest lepsza niż nasza. On na nartach a my z tyłkami na krzesłach :-) pozdrawiamale teraz pojechałes ...bez znieczulenia to nieludzkie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesio Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Jest coraz lepiej Tomek. Nie przejmuj się tak bardzo postawą, rękami, nogami, kijkami itd, bo najważniejsze jest to aby Tobie było miło (a tak przecież jest). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoman Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Ale zazdroszczę, myślę, że niedługo poszusujemy razem Tomku pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 23 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2012 CześćA jakbyś zmienił narty?Mysle, że troche niepewnie stoisz - początek sezonu??. Kolana sztywne jakby, popatrz na fragmenty gdy stoisz bokiem na nartach.PS.Zazdrość jest cholercia!PozdrowieniaMitek właśnie zmieniłem narty ,chyba nie Sugerujesz ze sl są dla mnie zbyt wymagające Tak początek sezonu dokładnie drugi dzień Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi