trais Napisano 15 Października 2012 Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Witam, Zacznę od tego że przewerowałem kilka forów internetowych ale nie znalazłem odpowiedzi na proste ale jakże nurtujące mnie pytanie. Co kupić? Jest kilka testów bielizny X-BIONIC chodzi mi o ten model ENERGY ACCUMULATOR EVOLUTION i spisywała się ona rewelacyjnie. Z kolei śledząc forum sporo osób poleca CRAFT - ZERO EXTREME jako również dobra. Kurte posiadam 20.000/20.000 z ocieplina 70g Thinsulate Platinum Stretch. Warunki pogodowe średnio +5 do -15/-20c stopni. Planuję jeździć kurtka i koszulka TYLKO. X-BIONIC kosztuje 485zł CRAFT - 150zł (na dobra sprawę moge kupić 3 koszulki CRAFTA zamiast 1 X-BIONICA. Moje pytanie jaka jest różnica pomiędzy tymi koszulkami, czy ten X-BIONIC jest taki super oh ah eh. (mam skarpety X-SOCK i jestem z nich mega zadowlony). PS.Dla fachowców, lepiej kupić ENERGY ACCUMULATOR EVOLUTION czy RADIACTOR? PS1. Na nartach śmigach kilka lat także, jeżdzę aktywnie niż pasywnie. pozdrawiam trais dziekuję za odpowiedzi i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 15 Października 2012 Udostępnij Napisano 15 Października 2012 mam crafta i jestem zadowolony. nie marznę, nie jestem mokry podczas jazdy. na jakość wykonania też nie można narzekać, mam podkoszulek 2 sezony i wciąż wygląda bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 15 Października 2012 Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Witam, Zacznę od tego że przewerowałem kilka forów internetowych ale nie znalazłem odpowiedzi na proste ale jakże nurtujące mnie pytanie. Co kupić? Jest kilka testów bielizny X-BIONIC chodzi mi o ten model ENERGY ACCUMULATOR EVOLUTION i spisywała się ona rewelacyjnie. Z kolei śledząc forum sporo osób poleca CRAFT - ZERO EXTREME jako również dobra. Kurte posiadam 20.000/20.000 z ocieplina 70g Thinsulate Platinum Stretch. Warunki pogodowe średnio +5 do -15/-20c stopni. Planuję jeździć kurtka i koszulka TYLKO. X-BIONIC kosztuje 485zł CRAFT - 150zł (na dobra sprawę moge kupić 3 koszulki CRAFTA zamiast 1 X-BIONICA. Moje pytanie jaka jest różnica pomiędzy tymi koszulkami, czy ten X-BIONIC jest taki super oh ah eh. (mam skarpety X-SOCK i jestem z nich mega zadowlony). PS.Dla fachowców, lepiej kupić ENERGY ACCUMULATOR EVOLUTION czy RADIACTOR? PS1. Na nartach śmigach kilka lat także, jeżdzę aktywnie niż pasywnie. pozdrawiam trais dziekuję za odpowiedzi i pomoc wywal kurtke, kup shell i do tego 1-2 fleece, oraz dobry base layer problem z thininsulate jest to,ze redukuje oddychalnosc - kurtka moze miec duza oddychalnosc, ale po polaczeniu z thin - spada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voytheck Napisano 15 Października 2012 Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Myślę że X-Bionic to bardziej zaawansowana technologia, choć Craft to również pierwsza klasa. Masz X-Sock'y będziesz miał komplet ;-). Polecam gorąco X-Bionic!!!! A tak na marginesie to ten wątek powinien znajdować się tutaj: http://www.skiforum....nia-i-akcesoria Użytkownik Voytheck edytował ten post 15 październik 2012 - 19:23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trais Napisano 16 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2012 mam wywalić kurtkę kjusa za pare złotych???? helołłł jak to mariolka mówiła. co prawda to będzie mój pierwszy sezon z ta kurtką ale jeździłem dobrych kilka godzin w tej kurtce i była idealna. wiec nie wierzę że w owej kurtce bede się pocił i nie bedzie ona oddychała???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropoh Napisano 16 Października 2012 Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Śmigam w bieliźnie X-bionic dwa sezony, najczęściej koszulka+kurtka (20.000/20.000) i jestem zadowolony. Testowałem ten zestaw tak do -15C. Moja kobieta (zmarźluch) jeździ w koszulce Crafta i kurtce (15.000/15.000), jedynie przy niższych temperaturach ubiera polar 100. Więc chyba są w miarę porównywalne, czego nie można powiedzieć o cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 mam wywalić kurtkę kjusa za pare złotych???? helołłł jak to mariolka mówiła. co prawda to będzie mój pierwszy sezon z ta kurtką ale jeździłem dobrych kilka godzin w tej kurtce i była idealna. wiec nie wierzę że w owej kurtce bede się pocił i nie bedzie ona oddychała???? powiem tak - wydales kupe forsy, jezeli ta kurtka Ci pasuje, bardzo dobrze - natomiast nikt, kto powaznie traktuje wysilek fizyczny w terenie, nie kupi takiej kombinacji…. co do base layer, moje doswiadczenie z X-bionic nie bylo zbyt dobre, ale to byl inny model. na pewno base layer produkowany przez patagonie, cloudveil, marmot, czy nawet TNF nie bedzie gorszy…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trais Napisano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2012 ok dziękuje wszystkim za odpowiedź. jedna chyba wole kupic crafta za 200-250zł a drugie 250 wydać na cos innego niż kupowaź x-bionica za 500zł. a jakoś będzie podobna jak sami piszecie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trais Napisano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2012 ostatecznie kupuję CRAFT ZERO EXTREME - bielizna termoaktywna - 194610-2999 - męska koszulka-golf na zamek za 210 pln i do tego dokupię spodnie 3/4 koszt 150 pln razem 360zł zostanie 140zł na wydanie na dowolną rzecz a sama energy accumulator evo 485 pln. chyba podjąłem słuszna decyzję ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolekpm Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 A co sadzicue o tej http://allegro.pl/od...2707616959.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trais Napisano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2012 ja z brubeckiem mam złe doświadczenia, dla mnie to tani szit. (być mozę sie mylę) dlatego wybrałem crafta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 17 Października 2012 Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Naprawdę warto dołożyć te parę stówek i kupić RADIACTORA - używam od 2 lat i jestem mega zadowolony - Craft nie dorasta mu do pięt.To wydatek jeden na długi czas,a komfort użytkowania nieporównywalny-nie będziesz mieć już np dylematu,czy założyć polar pod kurtkę,czy nie-niezależnie czy jest +20 czy - 20 będziesz mieć zawsze +37 stopni przy skórze-jednym słowem ciepło i sucho-pot nie ma szans :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trais Napisano 22 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2012 no to JurekByd żeś mi namieszał w głowie, ja juz byłem mierzyłem Crafta i miałem go dzisiaj zamawiac a Ty mi piszesz takie rzeczy..... Radiactor widziałem w intersporcie ale mówię nawet mierzył nie bede bo po co.... masz Ci babo placem i co mam zrobić?? tra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybalski Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 W zupełności Ci wystarczy craft czy też brubeck. Posiadam tą i tą z obu jestem zadowolony. Craft ma to do siebie że lubi się troszeczkę mechacić, ale nie wpływa to na funkcjonalność. A na przyszłość użyj opcji szukaj bo tematów bardzo dużo na temat bielizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art Napisano 22 Października 2012 Udostępnij Napisano 22 Października 2012 według moich doświadczeń z x bionic,craft,odlo,under armour,brubeck,berkner, najbardziej zadowolony jestem z x bionic.komfort cieplny,odprowadzanie wilgoci a przede wszystkim brak zapchów nawet po 3 dniac/to w ramach testów/..jedynie parę minut po założeniu ręce a przede wszystkim łokcie mam wrażenie że są mocno opięte,wręcz mi to przeszkadza ale po paru minutach jest ok.X bionic a mam go 3 lata ani jednego zaciągnięcia czego nie mogę powiedzieć o pozostałych.najmiej po x bionicu to berkner sie zaciąga.Niestety craft dla mnie ma jedna dużą wadę po paru godzinach niestety jest go czuć a własciwie to mnie.ja polecam x bionica a potem to odlo i ua.to sa moje preferncje i choć x bionic jest stosunkowo drogi to zakup na parę lat ale będziesz miał spokój i satysfakcje. powodzenia w zakupach. jeszcze 40 i pierwsze zjazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trais Napisano 23 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2012 ok dziekuje kupie x-bionica. btw kupić energy accumulator evolution czy radioctor???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 ok dziekuje kupie x-bionica. btw kupić energy accumulator evolution czy radioctor????Radiactor - sprawdzony i przetestowany 200 dni na nartach i wiele w innych sportach-ani razu nie zawiódł i dalej wygkąda jak nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Radiactor - sprawdzony i przetestowany 200 dni na nartach i wiele w innych sportach-ani razu nie zawiódł i dalej wygkąda jak nowyJa też nie żaluję zakupu - zresztą również po namowie przez Jurasa. Dodatkowym plusem jest to że nie musimy targać pięciu śmierdzących kompletów bielizny do domu po nartingu tylko pierzemy ten jeden używany który zresztą nie ma specjalnych tendencji do "wanienia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trais Napisano 23 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2012 ok dzieki panowie, temat uznaje za zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 23 Października 2012 Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Na markafoni.pl była lub jeszcze jest wyprzedaż bielizny x-bionic oraz skarpet x-socs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trais Napisano 24 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2012 dzieki jako kupiłem radioctora za 430 ostatni L/XL uuffff 70zł w keszeni!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trais Napisano 24 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2012 ps macie spodnie tez czy zasuwacie w samych koszlkach i spodnie narciarskie na gołe nogi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi