emilk Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Cześć, Jeżdzę 3 sezon. Kupilem 2 lata temu na allegro narty jak na zdjeciach (w załączeniu) Jest to Fischer RX Fire taliowanie 114-70-100 Po poszukiwaniach znalazlem bardzo podobna narte na skionline http://www.skionline...rf-sp,3336.html Pytanie brzmi - co to jest skrot RF. Zastanawiam, się do jakiej nartę tę moją można porównać? Czy to poziom 700/7+-tek czy niżej. Generalnie chce kupic Progressora 8+ o długosci 170 (waze 97kg,180cm, poziom 3-4) Dzieki z gory za info emil Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolekpm Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Mam Progressora 8 i sa dla mnie idealne ,ale nie wiem czy do twojej wagi będą dobre .Ten z seri rx jest na pewno za mieki dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilk Napisano 12 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Sugerujesz ze jeszcze za miekkie, ja myslalem ze 8+ to juz powazna narta i jak na moj poziom jest az nadto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Zalezy czy ambitnie podchodzisz do sprawy czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilk Napisano 12 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2012 JAsne ze ambitnie - ale też realistycznie - wiem że nie jestem bardzo zdolny jeśli chodzi o narty, ale jak to mówią miłości się nie wybiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 P800 mozesz kupic pytanie tylko czy przy twoich gabarytach warto, ja bym juz wolal kupic kupic volka rtm80 albo ac30 - klasa allmountain, no i nie zebym sie reklamowal ale kolega ma volka ac30 model 2011 igle kupionego w grudniu niecaly rok temu, dlugosc 177cm( bo taka raczej dla ciebie dlugosc sluszna by byla) decha dalej na gwarancji,wychuchana zadbana,doslownie kilka razy na sniegu, mysle 1000-1100pln,cena okazja i warto,a poczytaj o volku ac30 sobie gdzies w necie;) Użytkownik bruner79 edytował ten post 12 październik 2012 - 10:44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 12 Października 2012 Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Jesli chcesz kupić 8+ to kupuj, nie miej obaw co do jej sztywności. Chyba najbardziej komfortowym rozwiązaniem byłaby długość 175, 170 to ABSOLUTNE MINIMUM. Możesz też rozejrzeć się po innych dobrych allroundach/ allmountainach , niezbyt szerokich pod butem, o promieniu rzędu 14-16 m, nie samym Fischerem się żyje (salomon 24 Daytona, Dynastar Outlander 75, Rossignol Z72 i Z76, K2 Rictor itepe itede). Twój wybór, ale bierz narty ze średniej / wyższej półki bo miękkie już masz. Proponuje dobrać wiązania do 12 DIN. Optymalnie byłoby gdybyś mógł przed zakupem objeździc choć ze 2-3 modele, to mocno rozjaśnia w głowie - czujesz które są dla Ciebie najbardziej odpowiednie. Pzdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi