metaal Napisano 5 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Witam Mamy komplet 25 osób dalej- jak kto chętny możemy wpisać na listę rezerwową. Postrufka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiÅ› Yoggi Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Witam Dawaj namiar gdzie za podobną kasę będę miał wszystko z bańki. Nie muszę podawać bo już sam wybrałeś ( jedziesz z Szabirem do Francji ) Ja wieżę że w Bukovelu jest świetnie, ale jak mam wybór pomiedzy pagórkami na Ukrainie a Alpami , to wybieram Alpy. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Cześć Nie muszę podawać bo już sam wybrałeś ( jedziesz z Szabirem do Francji ) Ja wieżę że w Bukovelu jest świetnie, ale jak mam wybór pomiedzy pagórkami na Ukrainie a Alpami , to wybieram Alpy. pozdrowieniaA sama Ukraina nie stanowi pewnej dodanej wartości zwiększającej atrakcyjność? Jak bym tam pojechał. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wideo5 Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Nie muszę podawać bo już sam wybrałeś ( jedziesz z Szabirem do Francji ) Ja wieżę że w Bukovelu jest świetnie, ale jak mam wybór pomiedzy pagórkami na Ukrainie a Alpami , to wybieram Alpy. pozdrowieniaBukovel dla czlonkow Btn 1250 i 350km od granicy. A francja 2000zl i tulaczka blisko 2000 km w jedna strone. Zalezy co kto lubi. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 A sama Ukraina nie stanowi pewnej dodanej wartości zwiększającej atrakcyjność? Jak bym tam pojechał. Pozdrowienia Dokładnie tak, jak mówisz Mitku. Co prawda znam Ukrainę - do tej pory - wyłącznie z letnich włóczęg a rowerze, ale już wtedy zainteresował mnie sam Bukovel oraz choćby słynna Aj Petri na Krymie (mega zjazdy :-)) (Tak, tak tam też można śmigać ... i to nie tylko na nartkach) btw Zaś zwyczajnie zwaliła mnie z kolan odpowiedź miejscowych na pytanie o tzw. obrońców przyrody, ergo zielonych, czy jak im tam ... Miejscowy najpierw zupełnie nie wiedział o co pytam, a potem powiedział coś mniej więcej w ten deseń - jak bardzo są upierdliwi, to pojawiają się "osoby", które skutecznie przekonują oponentów do nowej racji ;-))) Co do samej ceny - pomimo, że uwielbiam Ukrainę, to ceny w Bukovelu są przegięciowe i nastawione są raczej na nuworyszy z Rosji i innych nowowbogackich (nie tylko z WNP), którym UE skutecznie blokuje szastanie dolarami na Zachodzie. Np. w Austrii można znaleźć kwaterki niedaleko stoku, gdzie osobodzień z HB i skipasem wychodzi poniżej 40 E/ os. O standardzie na stoku i na kwaterze nie wspominam. Ale - oczywiście - dla mieszkańców Ściany Wschodniej - Ukraina jest tym, czym dla mieszkańców południa są Słowacja i Czechy. Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiÅ› Yoggi Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Cześć A sama Ukraina nie stanowi pewnej dodanej wartości zwiększającej atrakcyjność? Jak bym tam pojechał. Pozdrowienia Witam Z całą pewnością tak , tylko ośrodek w Bukovelu stanowi swoiste kuriozum ( paru oligarchów postanowiło sobie zrobić namiastkę alp w górach o wysokości 900 - 1000 m. tworząc stację narciarską na wzór zachodu) , tak więc atrakcyjność tego miejsca pomijając że można tam pojeździć jak wszędzie w takim standardzie jest mocno dyskusyjna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiÅ› Yoggi Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Bukovel dla czlonkow Btn 1250 i 350km od granicy. A francja 2000zl i tulaczka blisko 2000 km w jedna strone. Zalezy co kto lubi. Pozdro. Witam No właśnie, jedni wolą Alpy a inni tylko ich namiastkę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiedzianowÅ‚osa Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 to mam rozumieć,że w marcu jedziesz? Cześć A sama Ukraina nie stanowi pewnej dodanej wartości zwiększającej atrakcyjność? Jak bym tam pojechał. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triad Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Witam No właśnie, jedni wolą Alpy a inni tylko ich namiastkę pozdrawiam Chwila a czemu twierdzisz że tylko Alpy służą do tego żeby jeździć na nartach - dlaczego jazda w innych górach jest be, że jak na narty to tylko w Alpy. Moim zdaniem jeździć da się i na Ukrainie i w Alpach, jedyne co różni te góry to to że kiepsko brzmi że jeżdżę na nartach na Ukrainie, to tak jak bym powiedział że kupuję chińskie rzeczy a nie markowe - obie działają ale jakoś inaczej to wygląda choć obie i tak zrobione na Tajwanie. Ale ja osobiście lubię jeździć na nartach a nie oglądać kurorty i dbać o ich ilość gwiazdek czy inne dodatki. Jakbym miał do takiego ośrodka w Polsce 300-400 km to uwierz mi że nie jechałbym do Bukovela. A że niestety nie mamy to cóż - wydamy nasze dutki na Ukrainie. Bo jak pomyślę o Białce, Kotelnicy, Jaworzynie czy innych pierwszoligowych naszych ośrodkach z potężną liczbą 10 km tras liczonych z oślimi łączkami i 30 min kolejkami to wybacz. Masz rację Alpy to nie są i nigdy nie będą, fotki nie będą tak prestiżowe, ale wyjeździć się tam można na maksa. I tak jak pisał Metaal - pokaż mi Austrię w tej cenie ale ze wszystkim, skipass, spanie, jedzenie, dojazd, ubezpieczenie, transfery na stok i nazat. Nie zrozum nie źle nie atakuję Cię tylko pytam - bo naprawdę chciałbym w takiej cenie pojechać do Austrii (a mam w domu jeszcze dwóch prawie dorosłych synów i na karnety dla dzieci już się nie łapią) i synom też pokazać Austrię i Alpy. Tylko że nijak przez cały miesiąc szukania nie mogłem nic takiego znaleść. Pozdr Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 Cześć ..... Bo jak pomyślę o Białce, Kotelnicy, Jaworzynie czy innych pierwszoligowych naszych ośrodkach z potężną liczbą 10 km tras liczonych z oślimi łączkami i 30 min kolejkami to wybacz. .................A w Szczyrku byłeś? Masz rację Alpy to nie są i nigdy nie będą, fotki nie będą tak prestiżowe, ale wyjeździć się tam można na maksa. I tak jak pisał Metaal - pokaż mi Austrię w tej cenie ale ze wszystkim, skipass, spanie, jedzenie, dojazd, ubezpieczenie, transfery na stok i nazat. Nie zrozum nie źle nie atakuję Cię tylko pytam - bo naprawdę chciałbym w takiej cenie pojechać do Austrii (a mam w domu jeszcze dwóch prawie dorosłych synów i na karnety dla dzieci już się nie łapią) i synom też pokazać Austrię i Alpy. Tylko że nijak przez cały miesiąc szukania nie mogłem nic takiego znaleść. Pozdr JanMożna pojechać taniej zapewniam, można tańsze oferty znaleŹć ale jak ekipa fajna to po co się nad tym zastanawiać. Z tego punktu widzenia nie rozumiem wpisów Misia bo może i rację ma ale co Ciebie to drogi Misiu obchodzi gdzie jadą i w jakie góry. Tak spokojnie pomyśl. Od razu narzuca się myśl, że chciałeś przyszpanować ale wiem, że nie o to chodziło boś nie taki mały, więc o co? Pozdrowienia Cześć to mam rozumieć,że w marcu jedziesz? W marcu napewno pojadę do Szczyrku bo lubię wiosenną, rodzinną jazdę w tym miejscu. A do Bukovela?? Narazie Wam życzę miłego pobytu a jak kiedyś nadmiar kasy będzie to chętnie. Bardzo lubię zwiedzać nowe miejsca. Serdecznie pozdrawiam Użytkownik Mitek edytował ten post 06 listopad 2012 - 22:52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawekW Napisano 6 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 jedyne co różni te góry to to że kiepsko brzmi że jeżdżę na nartach na Ukrainie, t Pozdr Jan Ależ wręcz przeciwnie, w Alpy jeżdżą "wszyscy", a Ukraina brzmi egzotycznie i ciekawie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi