myszawwa Napisano 2 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2012 [quote name='Tadeusz T']Hej Mysza! Przepraszam, ze tym razem nie na temat, ale nie wytrzymałem... Obejrzałem film z Twoją jazda i następny film (Tak pusto na trasie...) który automatycznie się włączył. Na tym filmie przez chwilę pojawiły się dzioby Fischerków, chyba RX-ów, więc zakładam, że to Ty jechałaś filmując. No i nie bardzo widzę te krótkie skręty... . A już drugi film, nawet z usprawiedliwieniem że filmowałaś, to zbrodnia na doskonaleniu się. Dlaczego jechałaś na wprost, a nie ćwiczyłaś zakrętów. Na takiej trasie można albo ćwiczyć dość krótki skręt na zupełnie płaskich nartach w idealnym zrównoważeniu i z prawie zerowym hamowaniem, albo czystą jazdę na krawędzi, np takie ćwiczenie: Jedna i druga umiejętność absolutnie konieczna... Tadek PS A o kijkach było na forum bardzo dużo, poszukaj, poczytaj i obejrzyj filmy jak to trzeba robić...[/QUOTE] hallo..halo.. szkoda ze nie wiesz po pierwsze w którym to było roku z kamera raczej wowczas mi było cięzko po drugie jaki to był cel przejazdu, no wybacz z kamera raczej wowczas mi było cięzko, nie kazdy przejazd jest przejazdem ćwiczebnym, niekiedy robisz go w innych celach no chyba ze traktujesz wszystkie przejazdy treningowo praktycznie tylko na jednym filmie jest moj jeden z ostatnich przejazdów po kamere tzw pokazowy ale niestety operatoz nie wykadrował jestem dosc daleko ale chyba go nieznalazłeś [quote name='keicam']A mówiłem że (długo) nie wytrzyma:):)? Może przyjąć ogólną zasadę na forum że podpowiedzi dotyczące sprzętu udzielamy tylko po pełnym wypełnieniu profilu, oraz "pytań naprowadzających"? Wtedy przyznacie ma to sens! Mitek pozdrawiam! Maciek[/QUOTE wytrzymuje.. tylko raczej nastały potyczki słowne co do profilu to nie da się jeszcze go wypełnic ... chyba za mało postów, strona na to nie pozwala [quote name='Mitek']Cześć 7 = pomocnik instruktora mniej więcej to chyba konkretna narta by się przydała. Może gigantka 170-175 - pierwsza w katalogu dla kobiety idealna. Pozdrawiam[/QUOTE] przecież była inna skala w której wyszło mniej niż 7 . czytaj wszystkie posty a nagłówka postu nie ma możliwości zmienić, więc daruj sobie uszczypliwość odnośnie 7 [quote name='maniaq']Scott RC - narta o charakterze slalomowym z nieco szerszym profilem 74 mm pod butem doskonałe dechy - konstrukcja sandwich długość 159 cm, promień 13 m Mitek ma w ładnym stanie i chce sie pozbyć bo on nie lubi krótkich nart pzdr[/QUOTE] nigdy mi w oko nie wpadły ... jest jakiś test tych nart reasumując mam szukać dłuższych podoba mi się propozycja dotycząca Head SuperShape i.SPEED Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Cześć przecież była inna skala w której wyszło mniej niż 7 . czytaj wszystkie posty a nagłówka postu nie ma możliwości zmienić, więc daruj sobie uszczypliwość odnośnie 7 Zero uszczypliwości. Nie oceniam czytam i sugeruję wybór. Jezeli popełniłaś błąd w samoocenie to trudno. Dopiero później pojawił się film itd. Mimo wszystko uważąm, żę powinnaś brać raczej solidniejsze twardsze narty. Nie jest źle a dobra narta tylko pomoże. Mam w domu modelowe 7 i rećzę za efekt przy wkałdzie pracy własnej. Pamiętaj w pewnym momencie jazda tylko z instruktorem ogranicza. Decyzja oczywiście jest Twoja. Pozdrawiam Użytkownik Mitek edytował ten post 02 październik 2012 - 10:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniaq Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 nigdy mi w oko nie wpadły ... jest jakiś test tych nartnigdy mi w oko nie wpadły ... jest jakiś test tych nart Scott nie jest jakos specjalnie popularny w Polsce test ? - to doskonałe narty wykonane w technologii sandwich, dośc mocno taliowane, z talią 74 mm i promieniem 13 przy dł. 160 cm fajne, stabilne narty, szerokie dzioby ładnie inicjują skrety, szersza talia sprawia, że sa stabilniejsze a co zadziwiajace wcale nie traca na dynamice przejścia z krawedzi na krawedź producent nie szufladkuje ich w żadnej grupie, maja sportowego ducha, ale ze względu na szersze taliowanie świetnie jadą w zróżnicowanym terenie ja osobiście uwielbiam, jeździłęm na 169 cm - jestem wyższy od Ciebie 3/4 cm i cięższy z 15 kg i nic im nie brakowało, teraz ujeżdżam następce ich Scott Fire i tez jestem szczęśliwy jak mam je na nogach odp na pytanie z wyprzedzeniem te 159 cm nie bedą za krótkie ale gdyby wygrał trend że będą zobacz tez na Scott Wind to tez odpowiednik (konstrukcyjnie identyczny) i mam go w długości 169 cm ja osobiście wolałbym Scotta niż np Fischera, salomona, atomica czy nawet heada pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszawwa Napisano 2 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Mysza myśle że masz jakieś propozycje modeli / typów nakreślone. Myśle że spokojnie możesz na jakimś wyjezdzie narciarskim umówić się w wypozyczalni (przeważnie nie ma z tym problemu ) na dzien testow. Płacisz ok 30 euro i cały dzien sobie zmieniasz narty. To Ci powinno wyrobić jakąś tam włąsna opinie o danych modelach /typach nart. Od siebie dołożyłbym jeszcze jedną propozycje do testów - narta w długości wzrostu trochę szersza pod butem powiedzmy 80-85, nie za miekka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi