Horas Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Witam, W okresie feri zimowych będę wybierał się na narty, jednak jak to w życiu bywa.. (skoro jadę to nie mogę sam) Dołączają do mnie moi rodzice, rodzice dziewczyny, no i znajomi rodziców z 2 dzieci(9 i 12 lat) Więc tutaj pytanie do was moi drodzy forumowicze, gdzie się wybrać aby było fajnie. Będzie to mój drugi wyjazd w Alpy jednak pierwszy raz muszę zorganizować wyjazd sam dla 12 osób. W zeszłym roku byłem w Nassfeld było świetnie, ale może macie jeszcze jakiś inny ośrodek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 6 Września 2012 Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Polecam Zellertal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horas Napisano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Napisz kiedy chcecie jechać, czy ma być jak najtaniej czy drożej ale lepszy standard, jakie są wasze umiejętności i czy dojeżdżanie samochodem do stoków to dla was problem? wtedy będzie można coś sensownie doradzić A zapomniałem, że zmieniła się szata więc nie ma umiejętności w opisie. Siebie oceniam na ~7 brat też ~7 Rodzice słabe 4 może nawet 3 Dziewczyna coś koło 5 jej brat też Co do znajomych do nie bardzo wiem Dojazd tylko i wyłącznie samochodem. Cena średnia, właściwie to nie mam określonego standardu, jeśli będzie warto to możemy zapłacić więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumacz Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 http://www.zillertal.at/ http://ski3.intermap...e&Aktuell=Lifte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horas Napisano 9 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2012 A może uda mi się zaliczyć nassfeld + jednodniowy wypad na zillertal? Kupując kilkudniowy skipass mam możliwośc wyjazdu na inne stację... tylko nie jest napisane jakie dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniaq Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Nassfeld i Zillertal nie jeżdżą na jednym skipasie - nawet wieledniowym a szkoda )))))) odległość też nie jest mała..... a jeśli chodzi o propozycje to Lungau spełni Wasze oczekiwania - na jednym skipasie masz 4 piekne stacje narciarskie: Katchberg/Aineck, Grosseck, Fenningberg i Obertauern trasy dla wszystkich POLECAM !!! A może uda mi się zaliczyć nassfeld + jednodniowy wypad na zillertal? Kupując kilkudniowy skipass mam możliwośc wyjazdu na inne stację... tylko nie jest napisane jakie dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 A może uda mi się zaliczyć nassfeld + jednodniowy wypad na zillertal? Kupując kilkudniowy skipass mam możliwośc wyjazdu na inne stację... tylko nie jest napisane jakie dokładnie. Dokładnie to chodzi o inne ośrodki w Karyntii i Tyrolu Wschodnim, czyli dostajesz karnet pt. TopSkiPass Kärnten & Osttirol. Problem z Nassfeld jest taki, że leży trochę na uboczu i stamtąd nigdzie nie masz blisko. Najbliżej leżą: ok. 30 km - Dreilanderdeck w Arnoldstein - 17 km tras, mały ośrodek ok. 55 km - Annenhaim pod Gerlitzen Alpe - 60 km tras, spoko ok. 50 km pod Goldeck - 32 km tras, fajne miejsce, lubię ok. 60 km do Bad Kleinkirchheim - 103 km tras, całkiem spory ośrodek Wszystkie inne, a jest tego jeszcze trochę (ponad 10 godnych uwagi) - są jeszcze dalej. Łączenie na 1 wyjeździe Nassfeld z Zillertal mija się z celem kompletnie - daleko (min. 180 km), inne landy, inne skipassy, ale do samej doliny Zillertal, owszem warto pojechać zdecydowanie. Masz tam 4 ośrodki - 3 duże: Hochfügen-Hochzillertal, Zillertal Arena, Mayrhofen i 4. lodowiec Hintertux na końcu doliny. Razem ponad 600 km tras, zdecydowanie wypas :) Jest tego w Austrii całe mnóstwo jeszcze, ogromny wybór, właściwie jakbym miał jechać 1 raz w sezonie to też miałbym problem z wyborem, ze względu na nadmiar bogactwa :) Dorzucę jednak propozycje mniej oczywiste - co nie znaczy że gorsze; jak i te bardziej znane. - Hochötz (41 km tras) + Kühtai (44 km) + Sölden (150 km) - jest taki skipass, który łączy te ośrodki. W wypadku karnetu 6-dniowego (właściwie to 6 z 8 dni do wyboru) w dwóch pierwszych jazda nielimitowana, a z Sölden możesz korzystać 2 dni. Główna zaleta to cena - karnet taki kosztuje tylko 190 eu. - Serfauss-Fiss-Ladis - 200 km tras, ośrodek znakomity, na skipassie pt. Ski6 (droższy o kilka euro od samego SFL) możesz jeździć także w Nauders, na lodowcu Kaunertal + Fendels i mniejszym ośrodku Venet (Landeck-Zams-Fliess). - Ischgl/Samnaun - 230 km tras też top ośrodek, mieszkając w dolinie Paznanuntal masz też 3 mniejsze: Galtür, Kappl, See; inny wariant to łatwo dostępne z innej doliny Inntal - Nauders, Kaunertal+Fendels - wtedy najlepszy dojazd jest do Samnaun czyli od strony szwajcarskiej. - ogólnie Kitzbüheler Alpen - głównie to Kitzbühel (170 km) czy SkWelt (Wilder Kaiser-Brixental, 280 km tras), ale zależnie od skipasu można jeździć ew. w niedalekich: Ski Juwel (połączone w tym sezonie Alpbach i Wildschönau, razem 140 km), St. Johann, Fiberbrunn, Waidring-Steinplatte (te 3 tworzą też rejon Schneewinkl na jednym skipassie); czy leżące już w Salzburgerlandzie Saalbach-Hiterglemm, Zell am See, Kaprun (lodowiec Kitzsteinhorn) - Obergurgl-Hochgurgl - świetny ośrodek, ok. 100 km tras, niestety ciągle jest kłopot ze wspólnym skipassem z sąsiednim Sölden. Było przez chwilę takie coś, ale zniknęło. To co jest, czyli opcja wykupu 1 dnia w sąsiednim ośrodku jest kulawe i drogie. A to tylko 9 km od gondoli do gondoli, jest też skibus. itp. itd. - jest tego mnóstwo - w powyższych skupiłem się akurat tylko na Tyrolu, bo ten kraj mnie interesuje w najbliższym sezonie, ale przecież w Austrii jest jeszcze parę innych landów :) Użytkownik gajowy01 edytował ten post 10 wrzesień 2012 - 11:17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 To ja jeszcze dodam skipass 3 taler pass na region w Vorarlbergu (190euro za 6 dni, 36 ośrodków - 166 wyciągów - 524km tras narciarskich) - z tego rejonu polecam Warth & Schrocken (68km tras) - Damuls, Mellau, Faschina (124 km tras) - Diedamskopf (40km tras) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi