kss_marcin_skispa Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Będę wyjeżdżał ok. 17:00, w piątek. Planuję nocleg po drodze, po 5-6 godzinach. Chłopski rozum podpowiada, żeby jechać przez Wrocław. Mam jakąś lepszą opcję? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starszy Napisano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 na Twoim miejscu też bym pojechał przez Wrocław. Alternatywą by była trasa przez Łódź i Częstochowę, która jest rozkopana i ciężko jest przez nią przejechać. O Łodzi nie wspomnę. Jechałem tydzień temu, tradycyjnie godzina w korku... Pozdrawiam i szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Cześć Będę wyjeżdżał ok. 17:00, w piątek. Planuję nocleg po drodze, po 5-6 godzinach. Chłopski rozum podpowiada, żeby jechać przez Wrocław. Mam jakąś lepszą opcję? Z góry dzięki za pomoc.Kiedy jedziesz i czym? Opracuję CI trasę. Gdzie jedziesz dalej? Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Witam. Ja bym jechał przez Wrocław, potem A4 do Krakowa i dalej do Zakopca. Zastanawiam się tylko czy warto nocować gdzieś w drodze (chyba, że masz jakąś metę). Gdyby to zależało o de mnie to ja bym wyjechał w sobotę o 4.00 i około 11.00 jestem w Zakopanem. Najgorszy odcinek (Poznań-Wrocław) mijasz o świcie przy niewielkim ruchu, potem masz autostradę (prawie 300km za około 35zł). Na zakopiance w stronę Zakopanego przed południem w sobotę nie powinno być źle. Dodam, że trzy tygodnie temu w nocy jechałem trasą Wrocław - Poznań i było całkiem dobrze jak na tą drogę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kss_marcin_skispa Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Cześć Kiedy jedziesz i czym? Opracuję CI trasę. Gdzie jedziesz dalej? Pozdro serdeczne Jadę autem, w ten piątek, ok. 17:00. Kończę w Zako, nigdzie dalej nie jadę. Pytam, bo niektórzy straszą tą trasą Poznań-Wrocek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latamito Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Poznań-Wrocław nie jest źle .Piątek może być trochę większy ruch .Poza działającymi fotoradarami co miejscowość jest całkiem przyjemnie . O Wrocław przestałem się martwić od momentu wybudowania obwodnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Ja bym wogóle podarował sobie wyjazd w piatek-kiedy zaczyna się weekend... Ruch naprawdę duży,wszyscy chcą wrócic,wyjechac z miasta.....Ruch samochodów ciężarowych-wogóle zkumulowany....Nie mówię,co się będzie działo na bramkach na A4 /!!!/ Proponuję wyjazd o 4/tak jak kolega wyżej zaproponował,o 80% mniej samoch.ciężarowych/. Po 2.15-2.30 godz.jazdy mijasz już Wrocław jadąc obwodnicą do A4 i na Kraków/droga przez Leszno,Rawicz/. Po kolejnych 2.30 jesteś już na obwodnicy Krakowa i zjeżdżasz na zakopiankę.... Wychodzi z tego,że spokojnie powinieneś dojechac na 11 do Zakopca-i to z przerwą na tankowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siano Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Ja bym wogóle podarował sobie wyjazd w piatek-kiedy zaczyna się weekend... Ruch naprawdę duży,wszyscy chcą wrócic,wyjechac z miasta.....Ruch samochodów ciężarowych-wogóle zkumulowany....Nie mówię,co się będzie działo na bramkach na A4 /!!!/ Proponuję wyjazd o 4/tak jak kolega wyżej zaproponował,o 80% mniej samoch.ciężarowych/. Po 2.15-2.30 godz.jazdy mijasz już Wrocław jadąc obwodnicą do A4 i na Kraków/droga przez Leszno,Rawicz/. Po kolejnych 2.30 jesteś już na obwodnicy Krakowa i zjeżdżasz na zakopiankę.... Wychodzi z tego,że spokojnie powinieneś dojechac na 11 do Zakopca-i to z przerwą na tankowanie Jest to końcówka wakacji więc samochody ciężarowe jak przez całe wakacje w piątek od 18-00 do 22-00 mają zakazy potem mogą ruszyć w trasę więc opcja wyjechania o 17-00 nie jest taka zła bo będziesz miał 4 godziny względnego luzu od Tir-ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kss_marcin_skispa Napisano 30 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Pewnie się dziwicie, czemu tak na 2 razy. Zwykle uderzam na raz i trasy typu W-wa - Livigno, tutaj trochę inna sytuacja. W piątek mam od rana konferencję (kończy się po 16-stej), w sobotę wesele przyjaciela (o 14-stej w Zakopcu), więc nocleg ma funkcję regeneracyjną, żebym nie padł na weselu jak mucha. Pocieszyliście mnie jeśli chodzi o Wrocław, pewnie w tamtych okolicach przenocuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Będę wyjeżdżał ok. 17:00, w piątek. Planuję nocleg po drodze, po 5-6 godzinach. Chłopski rozum podpowiada, żeby jechać przez Wrocław. Mam jakąś lepszą opcję? Z góry dzięki za pomoc. Odradzam Tobie Zakopiankę, czyli drogę od Krakowa - Zakopanego. W weekendy, szczególnie słoneczne, "stracisz tam zdrowie". Jak obliczyłem koło Katowic będziesz gdzieś nad ranem więc polecam Tobie: I: z Katowic na Oświęcim - Sucha Beskidzka, później na Zawoję (Krowiarki) i Witów - Zakopane. Można też z Oświęcimia na Kęty później na Żywiec przez zapory i Korbielów - Rabća (w Rabczy w lewo na dawne przejscie i za przej. w prawo na Witów). Wariant Rabća - Namestovo - Sucha Hora ,dalej Witów -Zakopane też nie jest zły. II:Jezeli wyrobisz się z przyjazden do Katowic do godz.7tej lub po 17tej (wielka budowa) to proponuję trasę: Katowice-Tychy-Bielsko-B. -Żywiec - dalej jak wyżej lub III: Gliwice - Żory - Skoczów - Bielsko B. - Żywiec - dalej jak wyzej ,i tu nie musisz patrzeć na korki oraz zegarek. Korzystam z www.mapy.cz Zebrane od zawodowców. Odradzam Zakopiankę a także odcinek Tychy - Bielsko-B. (w godz.8-17tej, wielka budowa na wysokosci Tych i Pszczyny) Moim zdaniem wariant przez Gliwice jest najlepszy, a dalej na Żory - Bielsko,i dalej j/w. Użytkownik rycho65 edytował ten post 11 wrzesień 2012 - 12:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siano Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Odradzam Tobie Zakopiankę, czyli drogę od Krakowa - Zakopanego. W weekendy, szczególnie słoneczne, "stracisz tam zdrowie". Jak obliczyłem koło Katowic będziesz gdzieś nad ranem więc polecam Tobie: I: z Katowic na Oświęcim - Sucha Beskidzka, później na Zawoję (Krowiarki) i Witów - Zakopane. Można też z Oświęcimia na Kęty później na Żywiec przez zapory i Korbielów - Rabća (w Rabczy w lewo na dawne przejscie i za przej. w prawo na Witów). Wariant Rabća - Namestovo - Sucha Hora ,dalej Witów -Zakopane też nie jest zły. II:Jezeli wyrobisz się z przyjazden do Katowic do godz.7tej lub po 17tej (wielka budowa) to proponuję trasę: Katowice-Tychy-Bielsko-B. -Żywiec - dalej jak wyżej lub III: Gliwice - Żory - Skoczów - Bielsko B. - Żywiec - dalej jak wyzej ,i tu nie musisz patrzeć na korki oraz zegarek. Korzystam z www.mapy.cz Zebrane od zawodowców. Odradzam Zakopiankę a także odcinek Tychy - Bielsko-B. (w godz.8-17tej, wielka budowa na wysokosci Tych i Pszczyny) Moim zdaniem wariant przez Gliwice jest najlepszy, a dalej na Żory - Bielsko,i dalej j/w. Twoje sugestie na pewno się przydadzą ale już nie koledze który z tego Zakopanego dawno wrócił Wyjazd miał 31 sierpnia Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 Twoje sugestie na pewno się przydadzą ale już nie koledze który z tego Zakopanego dawno wrócił Wyjazd miał 31 sierpnia Pozdrowionka a to którędy jechał? Bo chyba jeszcze nie wrócił albo nie chce się podzielić a ja tu już 2 godziny piszę! Myślę, że moje sugestie przydadzą się także innym?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carteross Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 jade 20stego myśle że sprawdze tą trase przez korbielów jak co to napisze co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 11 Września 2012 Udostępnij Napisano 11 Września 2012 jade 20stego myśle że sprawdze tą trase przez korbielów jak co to napisze co i jakTo będzie cenna uwaga a po drodze nie żałuj sobie sera ni śliwki! Najlepsze zakupy U Bociana w Rabći (Rabcza). Wino stołowe już za 1 eur/1L. Miód mieszany leśny za 3 eur/900gr. ,i śliwka na 51* od 7eur/0,5L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 29 Września 2012 Udostępnij Napisano 29 Września 2012 jade 20stego myśle że sprawdze tą trase przez korbielów jak co to napisze co i jak Czy już wróciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carteross Napisano 30 Września 2012 Udostępnij Napisano 30 Września 2012 niestety, nie udało mi się tam jeszcze wyruszyć. Caly czas jednak Zakopane jest w planach także jak coś to się tutaj odezwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi