brelo Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Czy fajniejszy był w prawo czy w lewo?Ważne na jakiej wysokości i w jakich okolicznościach.Czy śnieg był sypki czy mokry.Jak długo trwał i jaka temperatura zewnętrzna.:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Skret szedl w prawa strone, dzialo sie to na wysokosci drugiego pietra, podczas wieczornego sluchania jazzu, trwal ok 5 min, na dworzu snieg byl sypki, bylo ca. -15 C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brelo Napisano 21 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Ja o moim najciekawszym SKRĘCIE pisać w detalach nie będę, bo jeszcze za posiadanie mnie wyhaczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 -fajniejszy był w prawo....tak stanowczo, -na wysokości ok.150 m.n.p.m, -okoliczności-wyjazd ze stacji benzynowej-nie przełączyłem z 2WD na 4WD,a za szybko wyjeżdżałem, -śnieg był mokry, -skręt trwał ok. 1,4876 sek. a temp. -1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Czy fajniejszy był w prawo czy w lewo?Ważne na jakiej wysokości i w jakich okolicznościach.Czy śnieg był sypki czy mokry.Jak długo trwał i jaka temperatura zewnętrzna.:cool:najlepszy byl kazdy skret w poprzednim sezonie, po utracie calego poprzedniego. kierunek, sila odsrodkowa i okolicznosci - NIEWAZNE, wazne , ze byl skret , a pozniej nastepny, nastepny...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 najlepszy byl kazdy skret w poprzednim sezonie, po utracie calego poprzedniego. kierunek, sila odsrodkowa i okolicznosci - NIEWAZNE, wazne , ze byl skret , a pozniej nastepny, nastepny...... mialem dokladnie tak samo ! pierwszy zjazd jakbym sie uczyl na nowo jezdzic. zeszlej zimy bylem ok 60 dni na deskach, w tym sporo to byly na prawde niezle pow days. To byla piekna zima, po ponad rocznej przerwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimind Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 najfajniejszy był ze szczytu w Peio, piękna szeroka, stroma trasa, wyprofilowana na 1 bardzo dłuuuuugi i szybki skręt, w praco. Śnieg ubity, słoneczko grzało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miker Napisano 12 Września 2012 Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Ja o moim najciekawszym SKRĘCIE pisać w detalach nie będę, bo jeszcze za posiadanie mnie wyhaczą Wyjąłeś mi to z ust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Czy fajniejszy był w prawo czy w lewo?Ważne na jakiej wysokości i w jakich okolicznościach.Czy śnieg był sypki czy mokry.Jak długo trwał i jaka temperatura zewnętrzna.:cool: Wolę jak skręca kolega, i jak już to chyba wolę po grudzie. Na pewno trzeba uważać na skręty na pełnym speedzie, tym bardziej w pełnym mleku. Może być po białym proszku - mokrym? nie. Jaka temperatura? Czasem bywa gorąco Ja o moim najciekawszym SKRĘCIE pisać w detalach nie będę, bo jeszcze za posiadanie mnie wyhaczą Ponieważ mowa o poprzednim sezonie więc mowa o "byłym" skręcie - a to już nie problem, używać skrętów wolno. śnieg ubity, słoneczko, lekki wiatr i pusty stok achhh już bym sunęła, a jeszcze miesiąc:)) W Krakowie mieszkasz, pod nosem tyle możliwości, a Ty piszesz, że za miesiąc?! W promieniu 1-2h jazdy mamy pewnie jakieś 20-30 miejscówek, lepszych, gorszych - choć raczej to drugie to poślizgać się można na jakimś poletku z wyciągiem, najczęściej krzesełkowym - wybór jest. Na co tu czekać - aż zima się skończy? Trzeba posuwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piskoor Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Jeden z fajniejszych był w Madonnie... na trasie z Groste... chyba ze 4 lata temu... generalnie jadąc a w zasadzie goniąc kumpla.... zdecydowanie raczej szybko niż wolno... wciskam sobie jak należy kolanko i myk.... zamiast o 45 stopni... w ułamku sekundy zrobiłem 180... i jadąc tyłem zdążyłem tylko pomyśleć... "oj chyba zaraz ******** " i bingo........ gleba była na tyle okazała że obie narty sterczały wbite tyłami w śnieg a ja leżałem jakieś 10-15 m poniżej mając nawet zdjęte rękawiczki z rąk :-) Zostałem jednak sowicie wynagrodzony oklaskami i wiwatami pozostałych narciarzy przyglądających się całej sytuacji Użytkownik jark edytował ten post 03 październik 2014 - 18:07 język ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 3 Października 2014 Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi