Tadeusz T Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 http://www.skionline...&id_modelu=5418 http://www.skionline...&id_modelu=5421 Ciekawe czy to są te same narty tylko inaczej pomalowane, z inną płytą i z metalową nakładką na dziobach Cross Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wideo5 Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 mig przymierza się do course ti. będę miał 2 szt we wtorek speed cross i być może course to porównam i dam znać. mam crossy ti z 2010/2011 na pierwszy rzut oka różnią się tylko malowaniem i metalowym noskiem od course, pronień tradycyjnie jak to u dynastara 15m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Wygląda że jednak nie te same: http://www.dynastar....en-ontrail.html struktura- rdzeń - Wood Fiber Basalt http://www.dynastar....s-men-race.html struktura - wood titanal Przy okazji: dynastar podaje promień 15 m nie odnosząc sie do konkretnej długości. Czy to znaczy, że wszystkie długości maja promień 15m (czyli szerokość narty- przodu i tyłu -rośnie wraz z długością??? ), czy tez po prostu czegoś nie dopisano? Wie ktoś może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 3 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Chyba się plączą w zeznaniach . Z tego wynika, że jednak ten sam rdzeń... http://www.dynastar....TS19w4ag2my5kg9 Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Dynastar Speed Cross Pro to prawdopodobnie odpowiednik Dynastar Speed Course Fluid. http://www.skionline...&id_modelu=5419 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 4 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Dynastar Speed Cross Pro to prawdopodobnie odpowiednik Dynastar Speed Course Fluid. ...Raczej nie. Pary o identycznej technologi i grupie docelowej to: Dynastar Speed Course Ti - Dynastar Speed Cross Pro (włókna bazaltowe 100%, ekspert ) Dynastar Speed Course Fluid - Dynastar Speed Cross (tradycyjnie włókno szklane, zaawansowany) Zobacz link z mojego poprzedniego postu... Pozdrawiam Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 gdzies, - nie moge teraz znaleźć gdzie - moze to było na youtubie(?), widziałem pokazany przekrój speed couse ti z solidną blachąi i drewnianym rdzeniem (był nawet odnosnik z opisem) m.in. dlatego sie nimi zainteresowałem..... Faktycznie cos pomieszali..... tylko co z czym? Wyglada na to, że masz racje: http://www.dynastar....H:cs1ufp2sk5df3 tu nie ma tych modeli..... zaczynam podejrzewać, że ten 'bazalt' dotyczy wierzchniej warstwy a nie struktury nosnej.... hmmm a na skionline - odwrotnie: speed cross - jest titanal; speedcourse - niema... Poddaje sie - rozszyfruje to ktos? Użytkownik mig12345 edytował ten post 04 maj 2012 - 10:21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wideo5 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 a w contact cross Ti z zeszłego roku Titanal jest, przynajmniej w nazwie:confused: ale oglądałem ją przed chwilą ze wszystkich stron i pod laminatem nie widzę nic co by blachę przypominało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 bo tego nie widac.... wideo- nie czaj sie za rogiem- weź flexa i przetnij jedną nartę pod wiązaniem i przy dziobie.... (najlepiej tego przykrótkiego course ti) - i stanie sie jasność ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wideo5 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 pod drapniętym laminatem będzie widać. skurczybyki z dynastara albo go dobrze zamaskowali albo go tam nie ma:cool:. np. w head widać z doku dwie warstwy. Wolę nie mieć pewności i nie ciąć, kto taką krótką później kupi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 pod drapniętym laminatem będzie widać. skurczybyki z dynastara albo go dobrze zamaskowali albo go tam nie ma:cool:...... Albo ktoś Ci wcisnął wadliwą partię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wideo5 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 masz rację, w lewej nie ma a w prawej jest, a może odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 masz rację, w lewej nie ma a w prawej jest, a może odwrotnie? Wrzuć film z Twoją jazdą, a koledzy po analizie doradzą Ci która narta na którą nogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wideo5 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 wytrawnemu narciarzowi wystarczy przecież tylko zdjęcie desek, kto się będzie w filmy bawił wiem która jest lewa, ma cieńszą krawędź wewnętrzną Użytkownik wideo5 edytował ten post 04 maj 2012 - 14:44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wideo5 Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Michał telefonu nie odbierasz a mam już te course speed z tego roku, jak nowe. wydaje się nartą sztywniejszą wzdłużnie, masywniejszą od cross pro. No i promień w 177 jest 16 m a nie jak w katalogach 15 m dla każdej narty dynastara. Taliowanie identyczne jak crossy. Szykuj lampkę wina i chargery dla mnie. Pomimo takiej nagonki na rockera i tak muszę je mieć Użytkownik wideo5 edytował ten post 24 maj 2012 - 06:42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Tel. został na cały wieczór wyciszony po spotkaniu...przepraszam. Zapraszam zatem do Ustronia na degustację..... z widokiem na zielone góry. masz maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wideo5 Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 W lipcu mam tylko kilka dni luzu, a na lampkę wpadnę najwcześniej zimą. zielone góry są też fajne, ale jak mam wybierać to wolę białe:D pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Cześc A co to wogóle sa za narty. Najlepsza jest długość 159 cm przy profilu gigantowym idelana dla dzieci. Michał jeżli myslisz o Coursach to bierz pierwsza gigantke i to długą. Lubisz dynamiczna jazdę, masz masę 182 WC bedzie za krótkie zobaczysz. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wideo5 Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 A co to wogóle sa za narty bez rockera, to chyba dobre. ale jak od wideo5 to już bee;) A nie pomyślałeś że ok. 25 metrów promienia w WC z tego roku może komuś nie odpowiadać? Zaczynasz myśleć już za innych. Wiedz jedno Mitek, odradzając tą deskę Michałowi , nie mnie ale jemu robisz na złość uderzając go po portfelu. Sprzedaż a raczej zamiana była dla niego bardzo korzystna:) wysyłka wstrzymana, Mitek twój ruch w doborze i zakupie deski dla Miga. pozdrawiam. Użytkownik wideo5 edytował ten post 24 maj 2012 - 10:24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Cześć bez rockera, to chyba dobre. ale jak od wideo5 to już bee;) A nie pomyślałeś że ok. 25 metrów promienia w WC z tego roku może komuś nie odpowiadać? Zaczynasz myśleć już za innych. Wiedz jedno Mitek, odradzając tą deskę Michałowi , nie mnie ale jemu robisz na złość uderzając go po portfelu. Sprzedaż a raczej zamiana była dla niego bardzo korzystna:) wysyłka wstrzymana, Mitek twój ruch w doborze i zakupie deski dla Miga. pozdrawiam.Jestes kolego nienormlany jeżeli uważasz, że post jest wywołany chęcia nabrużdżenia tobie czy komukolwiek. Znam Michała wiem jak jeździ jaką ma masę itd. Objeździłem sporo Dynastarów o profilu gigantowym z róznych lat i przekazuje koledze (koledze Michałowi!), którego bardzo lubię i cenię, swoje spostrzeżenia. Dla mnie - podobna budowa, mysle równiez , że podobne preferencje gigantka 182 była za krótka (promien nie ma tu nic do rzeczy akurat - Michal to nie ta półka, która uzaleznia jazdę od promienia). Michał zrobi jak zechce i wie o tym jakie sa moje podudki w przeciwieństwie do Ciebie. PS Rzadko mi się zdarza pisać zaimki mała litera ale zapracowałeś sobie solidnie - przede wszystkim negatywnym podejściem do innych. Pozdrawiam kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi