esox82 Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Siemanko Mam mały zgryz jedziemy wieczorem z Wrocka do Livigno i opracowuje trase przejazdu w oparciu o cenne wskazówki z forum i teraz jestem w małej kropce bo za żadne skarby z Ga-Pa google maps nie chce mi wytyczyć wg. mnie najkrótszej trasy do Imst jadąc dalej za GA-Pa drogą oznaczoną na google nr 23 w moim atlasie 24 którą dojeżdża się do miejscowości Griesen a po przekroczeniu granicy ta droga wpada w austriacką drogę 187 i później już prosto na Imst. Problem w tym że jak wrzucam na google to zamiast wytyczyc tą prostą trasę przejazdu wywala mi trasę przez Insbruck (tam nie jedziemy nie ma sensu winiet kupować) albo przez Fussen i Reutte wybierając tą drogę też się troche nadkłada, a po co Mam nadzieje że ktoś poratuje i rozwieje moje wątpliwości ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazekzg Napisano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Siemanko:)Wykup winietkę i nie kombinuj nie warto. Leć z Monachium normalnie autostradę przez Insbruk bo droga przez Ga-pa to droga to dramat. Na mapsie tylko ładnie wygląda a w rzeczywistości to zawijasy na których nie ma jak wyprzedzać. zaczepisz się za auto z przyczepą i będziesz przeklinał swój pomysł. Winieta to wydatek około 8 euro w dwie strony, jaki to udział w kosztach całej imprezy ??? Tunel do Liv to koszt 35 euro, to co będziesz przez góry się przedzierał ??? Taka moja rada:) a tak poza tym też jadę w niedzielę więc do zobaczenia na stoku :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 21 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 My do Tyrolu Zachodniego,czyli od doliny Oetztal na zachód zawsze jeździmy przez Garmisch i Imst - bliżej,szybciej i taniej niż tłuc się autostradą przez Kufstein.Droga jest dobrze utrzymana-nigdy nie mieliśmy problemu z jej przejechaniem,a niejednokrotnie jechaliśmy podczas , lub tuż po opadach śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sagi Napisano 21 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 mozna i przez Gape ale jak sypnie snieg to bedziesz baaardzo zalowal swojej decyzji, ale tymi boczniakami jedzie sie slabo. Użytkownik sagi edytował ten post 21 listopad 2012 - 20:31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 mozna i przez Gape ale jak sypnie snieg to bedziesz baaardzo zalowal swojej decyzji, ale tymi boczniakami jedzie sie slabo. czytanie postu Jyrka Byd ze zrozumieniem ma przyszłość .... wszak napisał , że ..nigdy nie mieliśmy problemu z jej przejechaniem,a niejednokrotnie jechaliśmy podczas , lub tuż po opadach śniegu'' Stopy śniegu pod butem !! Martek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro323 Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 czytanie postu Jyrka Byd ze zrozumieniem ma przyszłość .... wszak napisał , że ..nigdy nie mieliśmy problemu z jej przejechaniem,a niejednokrotnie jechaliśmy podczas , lub tuż po opadach śniegu'' Stopy śniegu pod butem !! MartekSprawdze jutro i zdam relacje Jedziemy w mniejszym składzie więc można pobujać się po górkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Raz jechałem przez Ga-Pa i dziękuję - szkoda czasu, co prawda było sucho bez opadów ale i tak uważam te trasę za stratę czasu. 8 euro nie majątek. Za dnia trasa malowniczo położona, jazda po ciemku makabra, zakręt na zakręcie, jak jest jakaś zawalidroga to czasowo nic się nie zaoszczędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 22 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Wszystko zależy od terminu - czasami górki okazują się lepszą opcją. Mi już dwukrotnie "udało" się stać w masakrycznym korku na A93/A12, który zaczynał się jeszcze po niemieckiej stronie przed Kufstein i ciągnął się aż do zjazdu na Zillertal. Skoro Juras pomyka przez Ga-Pa to chyba wie co robi... Pozdrawiam PS Szerokiej drogi jaro:) Użytkownik sese edytował ten post 23 listopad 2012 - 00:03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Spróbuj przez Ehrwald-Schanz, Untergarten, See-Eck itd. Jak się opłaca zjeżdżać z autostrady dla zaoszczędzenia 70 km o 8 euro to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sagi Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Kaem sam czytaj ze zrozumieniem jak Jurek nigdy nie mial problemu z przejechaniem to po co taka dyskusja, niech jezdzi, ja nie jezdze. Użytkownik sagi edytował ten post 23 listopad 2012 - 11:26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 23 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Kaem sam czytaj ze zrozumieniem jak Jurek nigdy nie mial problemu z przejechaniem to po co taka dyskusja, niech jezdzi, ja nie jezdze. Dyskusja jak dyskusja... Spoglądasz na stopkę Jurka, zerkasz na jego posty w dziale wyjazdy, obliczasz sobie w głowie ile razy musiał on jechać przez Ga-pa, czytasz: "my do Tyrolu Zachodniego zawsze jeździmy przez Garmisch i Imst"... Na koniec myślisz sobie, że skoro gość który tyle razy tamtędy jechał poleca drogę przez Ga-pa to chyba nie może być tam aż tak źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sagi Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 jak to juz ktos powiedzial, czytaj ze zrozumiem , napisalem ze mozna i przez gape, ale nie jest to najlepsza droga, i sie nie chwale ile razy tamtedy jechalem, i ja tej drogi nie polecam, ale kazdy wybiera swoja droge, milego. Użytkownik sagi edytował ten post 24 listopad 2012 - 01:38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 I ja także nie polecam drogi przez Ga-Pa, tak jak pisałem wyżej to jest oszczędność 8 euro i raptem 70 km bliżej. Szybciej nie jest w żadnym wypadku, co z tego, że droga jest świetnie utrzymana jak jest kręta z ograniczeniami prędkości często do 30 km/h, ponadto trzeba przejechać przez Monachium - gdzie przez remonty straciłem ostatnio jakieś 1,5 h. Oczywiście jest to alternatywa dla płatnej autostrady - czy warto - każdy decyduje sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 I ja także nie polecam drogi przez Ga-Pa, tak jak pisałem wyżej to jest oszczędność 8 euro i raptem 70 km bliżej. Szybciej nie jest w żadnym wypadku, co z tego, że droga jest świetnie utrzymana jak jest kręta z ograniczeniami prędkości często do 30 km/h, ponadto trzeba przejechać przez Monachium - gdzie przez remonty straciłem ostatnio jakieś 1,5 h. Oczywiście jest to alternatywa dla płatnej autostrady - czy warto - każdy decyduje sam. Przez duze miasta nie przejezdza sie w godz. 7.00 - 18.00 Droga przez GaPa jest bardzo dobrym rozwiazaniem. Przejazd przez Monachium przed 7.00 (najczesciej jezdzimy) trwa max 20 min. Troche zawijasow przez Fernpass ale to tez tylko 15 min. Tiry jezdza tam nie wolniej od osobowych i jest git-es. Lubie ta trasa jechac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 I ja także nie polecam drogi przez Ga-Pa, tak jak pisałem wyżej to jest oszczędność 8 euro i raptem 70 km bliżej. Szybciej nie jest w żadnym wypadku, co z tego, że droga jest świetnie utrzymana jak jest kręta z ograniczeniami prędkości często do 30 km/h, ponadto trzeba przejechać przez Monachium - gdzie przez remonty straciłem ostatnio jakieś 1,5 h. Oczywiście jest to alternatywa dla płatnej autostrady - czy warto - każdy decyduje sam. Skoro podajesz takie argumenty jak 1,5 godzinny korek w Monachium spowodowany remontami, to ostrzegam że na ringu też się zdarzają korki i to znacznie "lepsze". Mój rekord to 5,5 (słownie: pięć i pół) godziny spędzone w korku na A99. Doszło do tego, że policja poboczem rozwoziła wodę, koce i paliwo... Dwukrotnie zdarzyło się też że przejechanie 50 km od granicy D/A do zjazdu na Zilleral zajęło po 2 godziny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Po pierwsze nie pisałem o żadnym korku, po drugie jakbyś był uprzejmy czytać z uwagą to argumenty przemawiające jednak za autostradą (bynajmniej dla mnie) przedstawiłem inne. Na każdej drodze może się zdarzyć coś nieprzewidywalnego stać można w różnych miejscach. Pojeździsz trochę to sam się przekonasz, że nie tylko przed Kufstein można stać na autostradzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Każdy kto kilka lub kilkanaście razy jechał do Austrii sam będzie w stanie dokonać wyboru autobahn/landstrasse. Część z osób odwiedzających to forum jedzie jednak tam po raz pierwszy lub z góry zakłada, że nie chce korzystać z autostrady (tak jak autor wątku). Warto więc, żeby poznali oni nie tylko wady drogi przez Ga-pa i zalety autostrady, ale także żeby mieli świadomość, że autostrada Monachium - Innsbruck to nie zawsze "jasna, długa, prosta, szeroka jak morze trasa łazienkowska" ale często zakorkowany koszmar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Pozdrowienia dla wszystkich z Soelden- przejazd oczywiście jak zwykle orzez Garmisch i Fernpass - of course bezproblemowy i szybki - jak zwykle .Dodatkowym argumentem jest najtańsze paliwo na trasie Zgorzelec - Obergurgl - na samej przełęczy Fernpass - 1.449 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski4ever Napisano 24 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Przejazd tą trasą jest jak najbardziej OK, do tego ładne widoki! Szczególnie wskazane zdecydować się jechać tamtędy jeżeli jest duże prawdopodobieństwo korków na autostradzie. Wtedy zysk czasowy jest oczywisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi