hanka1 Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Wybrałam się na biegówki do Jakuszyc, ale wiadomo, narty zjazdowe w samochodzie też się zmieszczą, więc je zabrałam, bo do Szklarskiej bliziutko i niko 130 zgodził się pomóc mi poprawić technikę jazdy, bo obiektywnie i krytycznie oceniam swoje umiejętności, pomimo wielu lat bezurazowej jazdy. Spotkanie z niko130 przeszło moje oczekiwania. In plus oczywiście. Mogę tylko żałować, że wcześniej nie miałam tak fantastycznego instruktora. Niko130 serdecznie dziękuję i mam nadzieję na kolejne spotkania, może jeszcze z Twoją pomocą będzie ze mnie narciarz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 No no Jurek. .... serdeczny byłeś zawsze, ale że na takie wylewności jeszcze wzlatujesz Rozumiem, że ja to nie Hanka, ale .... Pozdrowienia dla obojga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maros37 Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 No no Jurek. .... serdeczny byłeś zawsze, ale że na takie wylewności jeszcze wzlatujesz Rozumiem, że ja to nie Hanka, ale .... Pozdrowienia dla obojga Widać słabo się starałeś:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) A co tam wkleję dla Chertana https://www.skiforum.pl/topic/43312-niko130-wspomnienie/ tribute dla człowieka którego niestety nigdy nie poznałem, ale przeczytałem mnóstwo jego postów z zapartym tchem, no i filmik z Fredem i humorem, z górki która mijam od zawsze ale okazji brak (dubel ze skionline, ot tak na wszelki wypadek, ocalić od zapomnienia, dla potomnych, dyskusje trzech panów w łódce nie licząc psa o smigu np https://www.skionline.pl/forum/topic/7776-techniki-jazdy-oraz-nasze-filmiki/?page=75 ) Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 Dzięki, rzeczywiście Fredo pisał wtedy normalnie i z sensem, a porady Niko, no były super, wyczerpujące i pomocne. W ogóle aktywności forumowe były większe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 Fredo do końca pisał z sensem. Niestety z coraz mniejszą cierpliwością do bzdur. Odrzucała za to prywatna wojenka z innym forumowiczem. 2 fachowców, każdy w swojej dziedzinie i żaden nie chciał odpuścić.... ;-( 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) 15 minut temu, mig napisał: Fredo do końca pisał z sensem. Niestety z coraz mniejszą cierpliwością do bzdur. Odrzucała za to prywatna wojenka z innym forumowiczem. 2 fachowców, każdy w swojej dziedzinie i żaden nie chciał odpuścić.... ;-( Cześć Dokładnie tak było. Z tym, że rzeczywiście talent do eskalowania konfliktów Alfred ma jak nikt. Pozdrowienia Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 36 minut temu, Mitek napisał: Cześć Dokładnie tak było. Z tym, że rzeczywiście talent do eskalowania konfliktów Alfred ma jak nikt. Pozdrowienia Mitku, nie bądź znowu taki skromny. PS Harpii i Freda żal, znaczy nieobecności na forum, bez dwóch zdań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 16 minut temu, star napisał: Mitku, nie bądź znowu taki skromny. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 9 godzin temu, star napisał: A co tam wkleję dla Chertana https://www.skiforum.pl/topic/43312-niko130-wspomnienie/ tribute dla człowieka którego niestety nigdy nie poznałem, ale przeczytałem mnóstwo jego postów z zapartym tchem, no i filmik z Fredem i humorem, z górki która mijam od zawsze ale okazji brak (dubel ze skionline, ot tak na wszelki wypadek, ocalić od zapomnienia, dla potomnych, dyskusje trzech panów w łódce nie licząc psa o smigu np https://www.skionline.pl/forum/topic/7776-techniki-jazdy-oraz-nasze-filmiki/?page=75 ) i co to ma być na tym filmiku ? ani gazu ani finezji nie widzę za to jakieś takie ani to śmig ani kristiania ani krawędź, jakieś kontrrotacje i dziwne wymachiwanie kijami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) 12 minut temu, Jan napisał: i co to ma być na tym filmiku ? ani gazu ani finezji nie widzę za to jakieś takie ani to śmig ani kristiania ani krawędź, jakieś kontrrotacje i dziwne wymachiwanie kijami. Dwie kultowe postaci tego forum. Jedna niestety sp inna nieobecna plus zabawny montaż prawie jak filmiki autora Kwantechizmu np z Japonii, no ale on na desce… zaraz znajdę może. Lepszy był z Japonii ale i ten oddaje ducha https://fb.watch/cfW4StTrzR/ Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) 53 minuty temu, star napisał: Dwie kultowe postaci tego forum. Jedna niestety sp inna nieobecna plus zabawny montaż prawie jak filmiki autora Kwantechizmu np z Japonii, no ale on na desce… zaraz znajdę może. Lepszy był z Japonii ale i ten oddaje ducha https://fb.watch/cfW4StTrzR/ Jeden dziad komunista którego przekonały niemieckie marki już nie pisze nie wiadomo czy żyje, drugi miłośnik obcych walut coś tu próbuje bez kijów pokazywać bo na jego podwórku nędza a trzeci $$$ patriota z hameryki lubiący broń zniknął i bardzo dobrze Ps jest jeszcze jeden Zomowiec który dużo pisze ma pecha że znam jego historię . 👍 Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 3 minuty temu, Mikoski napisał: Jeden dziad komunista którego przekonały niemieckie marki już nie pisze nie wiadomo czy żyje, drugi miłośnik obcych walut coś tu próbuje bez kijów pokazywać bo na jego podwórku nędza a trzeci $$$ miłośnik broni z hameryki zniknął i bardzo dobrze 👍 Pierwszy żyje i ma się dobrze był na Gardenissimie i spotkał się z lski, a może i jeździł. Drugi sp nieodżałowany Niko. Bez komentarza. Trzeci to Andrzej Dragan, deskarz, ale nie o deskę chodzi, a o jego zmysł do montażu, uznany na świecie, oprocz innych talentów. To ci cytowani. Chyba, ze o Harpii piszesz, ale nie wiem w jakim kontekście, bo się pogubiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) Nie ważne ,to moja lista. Komuniści i konformiści. Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 2 godziny temu, Jan napisał: i co to ma być na tym filmiku ? ani gazu ani finezji nie widzę za to jakieś takie ani to śmig ani kristiania ani krawędź, jakieś kontrrotacje i dziwne wymachiwanie kijami. Tak to wygląda gdy nie dodaje się do filmiku opisu co chciało się jechać. Wtedy nie wiadomo co pisać. Albo tak im się chciało, może jakiś cyrk a może nie umieją jeździć. 😉 Tu chodziło o rodzaj smigu przyspieszajacego na dość płaskim odcinku. Takiego by w dodatku nie używać łyżwy i jechać na krawędziach. Co wyszło? Wyszło skutecznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 2 godziny temu, Jan napisał: i co to ma być na tym filmiku ? ani gazu ani finezji nie widzę za to jakieś takie ani to śmig ani kristiania ani krawędź, jakieś kontrrotacje i dziwne wymachiwanie kijami. Jurek (Niko) był po 70tce na tym filmiku, tak przypuszczam, ja z nim jeździłem jak miał 73 lata. Myśle, ze finezji w tym wieku mu nie brakowało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi