32magic Napisano 11 Marca 2012 Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Witajcie, jaki narty są konkurencja dla Blizzardów Gforce Ltd? Jeżdziłem tej zimy na nich i naprawdę fajnie. Jeździłem tez na Head Chip i Volkl RaceTiger - ale to chyba dla bardziej zaawansowanych narciarzy. Co sądzicie? Moje umiejętności to 5-6 tak subiektywnie oceniam. pzdr Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
32magic Napisano 17 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 na blizzardy jestem zdecydowany. Jeszcze znalazlem je w super cenie. Pytanie mam jeszcze o dlugosc. Jezdzilem na 160 cm ( moj wzrost 182cm, waga 95kg) - sprzedawca sugeruje delikatnie ze powinienem kupic 167cm. Czy dla sredniego narciaza (w skali forumowej - 6) poczuje jakąś różnice. Poproszę o Wasze opinie. pzdr grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 17 Maja 2012 Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 ( moj wzrost 182cm, waga 95kg) - sprzedawca sugeruje delikatnie ze powinienem kupic 167cm. Czy dla sredniego narciaza (w skali forumowej - 6) poczuje jakąś różnice. Narta jest dla Ciebie za miękka:( ale skoro się uparłeś. Przynajmniej kup odp długość. 174 cm! Oczywiście że poczujesz różnicę. Stabilność w prowadzeniu, oraz większą pewność na rozjechanym stoku. Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Maja 2012 Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 W blizzardzie poniżej G-power 174cm raczej nie szukaj. Mam dokładnie te same parametry (wagowo-rozmiarowe) jak Ty i g-force były stanowczo za miekkie, a g-power 167 za krótkie... . Nie sugeruj sie swoim poziomem - od tego długośc nart nie zalezy. Pewnie, że da sie jechac nawet na 150 cm ale po co sie męczyć i blokować rozwój. .... Użytkownik mig12345 edytował ten post 18 maj 2012 - 07:44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
32magic Napisano 18 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 na moim profilu są info o mnie a tu mój poziom - narty 160cm, górka niebieska na czym polegą męczarnia na zbyt krótkich nartach? pzdr Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Maja 2012 Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 na moim profilu są info o mnie a tu mój poziom - narty 160cm, górka niebieska na czym polegą męczarnia na zbyt krótkich nartach? generalnie na słabym trzymaniu krawędzi i małej stabilnosci kierunkowej. Na stoku i predkości jak na filmiku moze to być niezauważalne ale juz na czerwonej trasie - bardzo istotne. na jakich racetigerach jezdziłes? I jakie wrażenia? Acha... zaplanuj też zakup kijów... to jakby wazniejsze niż zmiana nart..... Użytkownik mig12345 edytował ten post 18 maj 2012 - 14:28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi