ufo Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Kompletuję właśnie własny sprzęt do serwisu nart i przez pomyłkę zamiast innego produktu dostałem ostrzałkę TOKO Ergo Race http://www.toko.ch/e...uning/ergo-race W zamyśle miałem zamiar zakupić kątownik, prawidło i pilniki. Czy ktoś może używa tej ostrzałki i może coś o niej napisać, bo zastanawiam się czy mam ją odsyłać czy jednak sobie zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kss_marcin_skispa Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Ta ostrzałka to półśrodek. Fajna rzecz, jeśli ci się przytępiły krawędzie podczas wyjazdu, a nie masz stołu, imadeł i kątowników. Lepsze to niż nic. Ale jeśli kompletujesz "mobilny", już półprofesjonalny zestaw, to ostrzałkę odeślij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 8 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Na ostatnim wyjeździe w dosyć krótkim czasie udało mi się tą ostrzałką podostrzyć 3 pary nart - z przyzwoitym efektem. Oczywiście nie jest to tak dokładne ostrzenie jak pilnikiem na kątowniku, ale do doraźnego podostrzania - wg mnie - nadaje się świetnie. Warunkiem jest oczywiście przyzwoity pilnik, ale ten standardowo włożony do oprawki jest świetny. Dodatkowo można go umieścić w oprawie w 4 różnych kątach. Dobra rzecz jak na podręczny sprzęt na wyjazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Kupiłem ten bajer z takim zamiarem, aby raz na sezon oddać narty do serwisu czy samemu poważniej pobawić się u kumpla z ostrzeniem, a potem podostrzać tą ostrzałką krawędzie co jakieś 3 dni. Jeżdże w sezonie w sumie ~ 14 dni a ostatnio strzeliłem sobie używane komóreczki. I moje pytanie - myślicie że ten pilnik, który w nazwie dzierży 'World Cup' da rade utrzymać krawędzie narty komórkowej? A myślisz, że te krawędzie się czymś różnią od innych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Hehe, ajjj a miałem nadzieje że komórki mają może super plasma hard edges... lub choć ciut twardsze od stockowych? No czyli nie wyrzuciłem pieniędzy Może niektóre mają, ale zasadą to nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 21 Maja 2012 Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Prawda jest taka, że ostrzałka Toko Ergo Race jest najsolidniejszą z ostrzałek typu Easy Pocket:-) Każdy kąt ma swoją osobną szynę do której wsadzasz pilnik, a dodatkowo masz możliwość podcięcia krawędzi od spodu pod dwoma kątami. http://skiman.pl/pl,...,ostrzalki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi