oldsnowjunky Napisano 2 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Cat-skiing. Apres ski. Pozdro. Użytkownik oldsnowjunky edytował ten post 02 luty 2012 - 06:16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drm. Napisano 5 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 na catskiing tylko do macedonii - polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldsnowjunky Napisano 31 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Inception-czyli 'kpow' cat skiing. Ogladalem ten film dwa razy i nadal nie wiem o co chodzi:), ale zimowe sceny z fortress mountain sciskaly mnie za gardlo bo mam do tego miejsca wielki sentyment. Z radoscia dowiedzialem sie, ze dzieki filmowi osrodek, ktory byl zamkniety od pieciu lat, odzyl na nowo. Tym razem jako cat skiing operation, a w przyszlosci (mam nadzieje) jako resort. Wczoraj mialem okazje odswiezyc wspomnienia i jak zwykle o tej porze roku forteca nie zawiodla. Troche ponad godzine jazdy od miasta, w ktorym juz zaczynamy chodzic w short'ach, w fortress zima w pelni. Dziekuje Ci Leonardo DiCaprio. Za mna sciana, na ktorej byly krecone sceny wspinaczki: Tam stal szpital, ktory zostal wysadzony wpowietrze: Wiosna??? Nad wlasnym filmem musze jeszcze popracowac. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 31 Marca 2012 Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 na catskiing tylko do macedonii - polecam:):confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 31 Marca 2012 Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Inception-czyli 'kpow' cat skiing. Ogladalem ten film dwa razy i nadal nie wiem o co chodzi:), ale zimowe sceny z fortress mountain sciskaly mnie za gardlo bo mam do tego miejsca wielki sentyment. Z radoscia dowiedzialem sie, ze dzieki filmowi osrodek, ktory byl zamkniety od pieciu lat, odzyl na nowo. Tym razem jako cat skiing operation, a w przyszlosci (mam nadzieje) jako resort. Wczoraj mialem okazje odswiezyc wspomnienia i jak zwykle o tej porze roku forteca nie zawiodla. Troche ponad godzine jazdy od miasta, w ktorym juz zaczynamy chodzic w short'ach, w fortress zima w pelni. Dziekuje Ci Leonardo DiCaprio. [ATTACH=CONFIG]30569[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]30571[/ATTACH] Za mna sciana, na ktorej byly krecone sceny wspinaczki: [ATTACH=CONFIG]30573[/ATTACH] Tam stal szpital, ktory zostal wysadzony wpowietrze: [ATTACH=CONFIG]30575[/ATTACH] Wiosna??? [ATTACH=CONFIG]30577[/ATTACH] Nad wlasnym filmem musze jeszcze popracowac. Pozdrawiam. planuje najazd na Twoje strony myslales o Whitewater??? Fernie na pewno do castle tez wpadniemy…. masz jakies plany na lato? mysle o arg/chile, ale samemu nie chce mi sie….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldsnowjunky Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Ze wzgledu na budzet, byc moze nie dorownuje hollywoodzkiej produkcji:): . Pozdro. ps. Do Janka. Kiedy sie tu wybierasz? Mnie do polowy kwietnia nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldsnowjunky Napisano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 KIlka klatek z gopro, 21 marzec, Castle Mtn. Pozdro. Użytkownik oldsnowjunky edytował ten post 23 marzec 2013 - 06:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldsnowjunky Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Nie lubie hazardu, ale czasem trzeba zaryzykowac. Tym razem, po 2,5 godz. jazdy autem sie udalo. Pozdro. Użytkownik oldsnowjunky edytował ten post 01 kwiecień 2013 - 02:32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm2 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Wypadałoby do wrzucić w 720P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytek23 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Wypadałoby do wrzucić w 720PDobry material obroni sie bez HD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Ile kosztuje wjazd catem na górę? Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldsnowjunky Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Ile kosztuje wjazd catem na górę? W Castle Mtn. za dzien (7-8 zjazdow): CAD 325. To jest chyba najtansze cat skiing w Kanadzie i tylko jedno z dwu w Alberta; drugie to Fortress Mtn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 W Castle Mtn. za dzien (7-8 zjazdow): CAD 325. To jest chyba najtansze cat skiing w Kanadzie i tylko jedno z dwu w Alberta; drugie to Fortress Mtn. Od osoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Od osoby? 1 dolar kanadyjski = 3,2098751 złotego polskiego czyli dniówka pod 1000 zł Dla oszczędnych mam inną opcję - podejść na Mały Szyszak zjechać do Szpindla i z powrotem na przełęcz Karkonoską - skibusem (jeździ co godzinę o xx.30 bez 13.30). Zjazd - jakieś 700 m w pionie i z 6 km (na dole płasko). Można zrobić to z 4 razy dziennie (a w pewnych warunkach nawet więcej). Zjazd nie gorszy jak z filmu. Koszt 4 x 7 zł = 28 zł. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Wiesiek fajny post, zjazd z Malego Szyszaka w porownaniu z filmem oldsnowjunky, kojarzy mi sie z Gora sniegu na ktorej stoisz (avater). Tydzien temu rozdziewiczales to z Adamem. Zapodziales sie aby mnie nie spoptkac. Nowa ksywa - "Wiechu - 28 zeta":):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Wiesiek fajny post, zjazd z Malego Szyszaka w porownaniu z filmem oldsnowjunky, kojarzy mi sie z Gora sniegu na ktorej stoisz (avater). Tydzien temu rozdziewiczales to z Adamem. Zapodziales sie aby mnie nie spoptkac. Nowa ksywa - "Wiechu - 28 zeta":):) Fredo tez nie mogę przeboleć, że Cię nie przyuważyłem. Stałem na dole i czekałem na Adasia, po 30 s (tyle jak wiesz wytrzymuję) doszedłem do wniosku, ze cwaniak pojechał przez las do samochodu i pewnie czeka. Wiec - rura chodnikiem. A co do Małego Szyszaka - zdziwiłbyś się ale ten zjazd na czeską stronę do doliny Białej Łaby jest bardzo piękny. Ksywka 28 (ale bez zł... może ...lat ...nie wnikając o jakie i czyje lata chodzi) - czemu nie. Wstępnie przymierzam się znów do jakiś karkonoskich turów w okolicach 12-14.04. Może wtedy??? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Fredo tez nie mogę przeboleć, że Cię nie przyuważyłem. Stałem na dole i czekałem na Adasia, po 30 s (tyle jak wiesz wytrzymuję) doszedłem do wniosku, ze cwaniak pojechał przez las do samochodu i pewnie czeka. Wiec - rura chodnikiem. A co do Małego Szyszaka - zdziwiłbyś się ale ten zjazd na czeską stronę do doliny Białej Łaby jest bardzo piękny. Ksywka 28 (ale bez zł... może ...lat ...nie wnikając o jakie i czyje lata chodzi) - czemu nie. Wstępnie przymierzam się znów do jakiś karkonoskich turów w okolicach 12-14.04. Może wtedy??? Pozdro nie mozna zauwazyc czegos, czego nie ma. to po pierwsze po drugie - mozesz sie wspinac ile chcesz w polskich gorach ............... na pewno jest to przygoda na pewno porownywac warunnkow - nie za bardzo mozna a juz niektore osoby w temacie backcountry po prostu powinny zamilczec (nie mowie o Tobie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Wstępnie przymierzam się znów do jakiś karkonoskich turów w okolicach 12-14.04. Może wtedy??? Pozdro Też się przymierzam, bardziej na Mitka. Chce go nauczyć "tramwajem" jeździć, wierze, ze mu się spodoba(ten chłopak na filmie to skrzyżowanie tramwaju z przecinkiem). Wzorcowa jazda dla początkujących. Mitek wysylam Tobie ostatnie zaproszenie w Karkonosze jak nie przyjedziesz to będę musiał pójść z Wujotem na tury(nie lubię Turów na podwórku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 nie mozna zauwazyc czegos, czego nie ma. to po pierwsze po drugie - mozesz sie wspinac ile chcesz w polskich gorach ............... na pewno jest to przygoda na pewno porownywac warunnkow - nie za bardzo mozna a juz niektore osoby w temacie backcountry po prostu powinny zamilczec (nie mowie o Tobie) Kuba! Powiem tak, nawet takie górki jak Karkonosze potrafią nauczyć pokory. Kumpel, który pracował na Śnieżce opowiadał, że jak ich odwiedzali Czesi z sąsiedniej "chaty" Poczty Czeskiej to przychodzili w rakach z czekanami powiązani linę. I nie było w tym przesady - pikanterii dodaje fakt, że do przejścia mieli całe 70 m! Z Adasiem chodziliśmy przy wietrze, który gdyby nie kije wbijane pod kątem 45 stopni to by nas przewracał. Dla eksperymentu postanowiliśmy pójść kawałek pod wiatr i gdybym miał tak przejść parę kilometrów to byłyby to najdłuższe kilometry w życiu. Po drodze pokonywaliśmy formacje potworzone przez wiatr - wywiane lodowe pola, strome wydemki z puchu a tak twarde jak lód a miejscami puchowe rzadzizny. Podobnie ze zjazdem przez las do wzmiankowanej doliny - może dać w kość równie dobrze jak w wielkich górach. A perspektywa, że obok jedzie komfortowy pojazd, który może przyjść z pomocą (choćby zwieść jak zgubisz nartę, albo uchronić przed wychłodzeniem przy kontuzji) jest trochę inna jak ta, że wiem, że mogę liczyć tylko na towarzysza i swój plecak. Po uwzględnieniu tej różnicy może okazać się, że samodzielne zdobywanie Karkonoszy ma wymiar nie gorszy jak opisywana wyprawa. A może "lepszy"??? Przypomnę, że Tatry zimą stały się szkołą polskiej wspinaczki i odskocznią do Himalajów w zimie. I "nasi" są w tym najlepsi na świecie. Więc nie tylko określone góry tylko co się w nich robi i jak się to robi jest równie ważne. Oczywiście nie twierdzę, że Karkonosze mają istotny wymiar freeridowy. "Odkryliśmy" miejscówkę dającą bardzo przyzwoite możliwości i warta poznania i czasem wizyty. Pozdro Wiesiek Użytkownik Wujot edytował ten post 03 kwiecień 2013 - 14:02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Kuba! Powiem tak, nawet takie górki jak Karkonosze potrafią nauczyć pokory. Kumpel, który pracował na Śnieżce opowiadał, że jak ich odwiedzali Czesi z sąsiedniej "chaty" Poczty Czeskiej to przychodzili w rakach z czekanami powiązani linę. I nie było w tym przesady - pikanterii dodaje fakt, że do przejścia mieli całe 70 m! Z Adasiem chodziliśmy przy wietrze, który gdyby nie kije wbijane pod kątem 45 stopni to by nas przewracał. Dla eksperymentu postanowiliśmy pójść kawałek pod wiatr i gdybym miał tak przejść parę kilometrów to byłyby to najdłuższe kilometry w życiu. Po drodze pokonywaliśmy formacje potworzone przez wiatr - wywiane lodowe pola, strome wydemki z puchu a tak twarde jak lód a miejscami puchowe rzadzizny. Podobnie ze zjazdem przez las do wzmiankowanej doliny - może dać w kość równie dobrze jak w wielkich górach. A perspektywa, że obok jedzie komfortowy pojazd, który może przyjść z pomocą (choćby zwieść jak zgubisz nartę, albo uchronić przed wychłodzeniem przy kontuzji) jest trochę inna jak ta, że wiem, że mogę liczyć tylko na towarzysza i swój plecak. Po uwzględnieniu tej różnicy może okazać się, że samodzielne zdobywanie Karkonoszy ma wymiar nie gorszy jak opisywana wyprawa. A może "lepszy"??? Przypomnę, że Tatry zimą stały się szkołą polskiej wspinaczki i odskocznią do Himalajów w zimie. I "nasi" są w tym najlepsi na świecie. Więc nie tylko określone góry tylko co się w nich robi i jak się to robi jest równie ważne. Oczywiście nie twierdzę, że Karkonosze mają istotny wymiar freeridowy. "Odkryliśmy" miejscówkę dającą bardzo przyzwoite możliwości i warta poznania i czasem wizyty. Pozdro Wiesiek powiem krotko - tylko idiota nie potrafi wykorzystac tego, co ma...........kazde gory wymagaja pokory... mi chodzilo o warunki np opady sniegu, przestrzen i wymiary, ktore tutaj sa inne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 powiem krotko - tylko idiota nie potrafi wykorzystac tego, co ma...........kazde gory wymagaja pokory... mi chodzilo o warunki np opady sniegu, przestrzen i wymiary, ktore tutaj sa inne.... Kuba zauważ, że pisałem o konkretnym zjeździe a nie całych górach. @Oldsnowjunky Z jakiej wysokości startowaliście i na jaką zjechaliście - czyli ile metrów w pionie było? Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldsnowjunky Napisano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Zjazd w Castle to ok. 700 m w pionie. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1dominGO Napisano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Wiesku, dzieki za sugestie i nowe opcje - jak wyglada samo podejscie na Szyszak - do wytrzymania w butach czy bardziej na foczenie sie kwalifikuje? Chetnie bym sie z Toba /Wami skumal (jestem z WRO), tyle, ze do 17ego na saksach jestem - pozniej do 6 Maja na miejscu - moze pogoda jeszcze wytrzyma Pozdrowienia, domin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldsnowjunky Napisano 9 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Sezon trwa. Powder Stagecoach 6 marzec: Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Sezon trwa. Powder Stagecoach 6 marzec: Hej Any chance to go to Arg/Chile this summer????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi