Fafikk Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Witam, JA wybieram się ok. 10 marca lub tydzień później z Warszawy do Val di Sole lub na Sella Rondę. Na symulacji wyszło mi że z Wawy do Dimaro jest ok. 1350 km. Granice przekraczam w Cieszynie. O ile ceny winiet w Czechach i Austrii są mi znane to czy może Wiecie jak się ma sprawa w samych Włoszech. Czy są winiety czy płaci się na bramkach za daną odległość i ile kosztuje przejazd z granicy z Austrią do Madonny di Campilio lub do jakiejś przykładowej miejscowości w okolicach Sella Rondy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafikk Napisano 29 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 dzięki, ale czy te dane są aktualne, z tego sezonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danyw Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Witam Jadę do Marillevy 10 .02.2012 trasą http://maps.google.p...&mra=ls&t=h&z=5 Czy tu czekają mnie jakieś dodatkowe opłaty na terenie Włoch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
consett0805 Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Dodatkowe... co masz na myśli ? Na odcinku z linka który podesłałeś jest wyraźnie wjazd na teren Włoch droga płatna. Jeśli powołujesz się na mapy Google to jak się dogłębnie wpatrzysz kolor autostrad płatnych ma nieco bardziej ciemny kolor pomarańczy niż te nie płatne. Tak tam zapłacisz na bramkach nie wiem tylko co masz na myśli pisząc dodatkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danyw Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 No tu masz rację źle zadane pytanie. Koryguję swój błąd Ile będą wynosiły opłaty za płatne autostrady, ewentualne tunele na mojej trasie?Proszę o info o wszystkich odcinkach płatnych i wysokości tych opłat również na terenie innych państw na mojej trasie. Użytkownik danyw edytował ten post 29 styczeń 2012 - 19:21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
consett0805 Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Oj to już musisz sam poszukać. Musisz wejść na poszczególne strony krajów a znajdziesz je na tej stronie tu przykład Włoch http://podroze.auto-...we-we-wloszech/ i zbadać ile kosztuje dany odcinek na danej autostradzie masz też cennik osobny za tunele. Ja będę podróżował z Anglii i mam do pokonania całą Francję i złapałem się za głowę, gdybym sprawdził to wcześniej przed bukowaniem apartamentu nie pojechał bym do Doliny Aosty Jeśli natomiast Austria tam masz winietkę ewentualnie dodatkową opłatę za przełęcz czy tunel Użytkownik consett0805 edytował ten post 29 styczeń 2012 - 19:26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafikk Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 sorka że tak truję ale mam jeszcze jedno pytanko: czy w Austrii oprócz winiety (trasa jak pisałem wcześniej przez Cieszyn do Madonny) są jeszcze jakieś opłaty np. za tunele? dzięki z góry za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bowis Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Jestem teraz w Madonnie i w ostatnią sobotę płaciłem najpierw 8 Eur a potem przy zjeździe z autostrady dodatkowo 9 Eur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danyw Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Jestem teraz w Madonnie i w ostatnią sobotę płaciłem najpierw 8 Eur a potem przy zjeździe z autostrady dodatkowo 9 Eur. w drugą stronę tyle samo? Przez Austrię leciałeś? tak aktualne w grudniu tyle placilem jak jechalem do madonnki, tylko wyjezdzalem z autostrady w bolzano. czyli w 1 strone masz 16 euro ktore placisz na bramkach. Przez Austrię leciałeś? te 16 euro to opłaty w jedna stronę tylko we Włoszech czy na całej trasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bowis Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Te opłaty 8+9 Eur to oprócz winiet ( w drodze powrotnej również będzie 17 do zapłaty). Winieta austriacka 8 Eur a czeska chyba 310 Koron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi