piobo Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość. Przed paroma dniami zakupiłem nowe narty Blizzard G-Force sport z wiązaniami IQ LT10. Narty zakupione w sklepie internetowym. Wiązania ustawione pod rozmiar skorupy 321 i tu pojawia się problem. Znak buta wypada około 3 cm !!! w tył od znaku na narcie. Ustawiłem wiązania tak żeby było wszystko ok, to przód wiązania jest na 355 a tył 295. W związku z tym mam pytanie: czy tak będzie dobrze czy może jest coś nie halo z nartami albo wiązaniami ? Dodam że byłem w serwisie narciarskim i też byli zdziwieni takimi ustawieniami i dla porównania wzięli inne blizzardy i było wszystko ok. Proszę o pomoc w tym temacie. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piobo Napisano 31 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość. Przed paroma dniami zakupiłem nowe narty Blizzard G-Force sport z wiązaniami IQ LT10. Narty zakupione w sklepie internetowym. Wiązania ustawione pod rozmiar skorupy 321 i tu pojawia się problem. Znak buta wypada około 3 cm !!! w tył od znaku na narcie. Ustawiłem wiązania tak żeby było wszystko ok, to przód wiązania jest na 355 a tył 295. W związku z tym mam pytanie: czy tak będzie dobrze czy może jest coś nie halo z nartami albo wiązaniami ? Dodam że byłem w serwisie narciarskim i też byli zdziwieni takimi ustawieniami i dla porównania wzięli inne blizzardy i było wszystko ok. Proszę o pomoc w tym temacie. Z góry dziękuję i pozdrawiam Witam ponownie Jestem po wizytach w trzech autoryzowanych serwisach Blizzarda i w żadnym z nich nie potrafili uporać się z tym problemem. Były zakładane drugie wiązania i było to samo.W jednym z serwisów zasugerowali mi że albo jest źle oznaczony środek ciężkości albo te narty tak mają. Sprawdzali też na na takiej samej narcie tylko że 165cm (moja 160cm) i tam było przesunięcie o ok. 1,5cm. Dzwoniłem tez do dystrybutora firmy Blizzard na Polskę w Mikołowie i rozmawiałem z panem z działu handlowego który powiedział że trzeba tak regulować żeby znaki się pokryły (355 przód i 295 tył wtedy jest ok) , a jak moje serwisy nie potrafią to oni mi to ustawią. Ja się nie znam ale przecież skala na wiązaniach jest po to żeby ustawiać pod skorupę buta a nie "rozstrzeliwać" się tak żeby było dobrze. Co o tym sądzicie ??? Proszę o jakieś sugestie i porady. Z góry dziękuje A może ktoś ma takie narty i napisze mi jak to jest u Was ??? Pozdrawiam . Użytkownik piobo edytował ten post 31 styczeń 2012 - 08:52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi