rumacz Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Czy istnieje mozliwość sprawdzanie ile przejechałem kilometrów Jestm właśnie w Madonnie di Campiglio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekc Napisano 5 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Nie wiem jak w Madonnie, poszukaj w internecie ... Ale w dolomiti superski (12 regionów, sella ronda itd) jet , mozesz przesledzić którymi wyciągami o której godzinie jechałeś itd link: http://utilizzo.dolo...jsp?ccode=en-US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszal Napisano 5 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 jeżeli macie GPSa to warto przeczytać porady na tej stronce: http://www.dcrainmak...forerunner.html Niedługo sam wybieram się na narty i będę miał okazje przetestować mojego garmina i zobaczymy jak będzie się sprawował. Mam pewne obawy dotyczące jego zamontowania - na stronce polecają aby był na wierzchu kurtki - ale może wystarczy aby był schowany pod rękawem (nie chcę go zgubić). Jak biegałem czy jeździłem na rowerze i miałem go pod softshellem to dawał radę z odbiorem sygnałów satelitów więc może i w górach sobie poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fomicz Napisano 20 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 http://utilizzo.dolo...jsp?ccode=en-US http://www.dolomitis...formanceEN.html Czy ktoś może znalazł kiedyś stronę, na której są podane długości poszczególnych tras w Val Gardenie? Wg mnie oczywiście jest to orientacyjne. Np w moim przypadku pokazuje mi 18 km na Col Raiser (pierwszy dzień). Gdy wjechałem: Colraiser A, następnie na sam dół do Ortisei (Col Raiser) Colraiser A, Fermeda A (8) i do samego dołu do Ortisei (Col Raiser) Colraiser A, Fermeda A (8) > do stacji pośredniej (podobno 6 km ale tego nie odczułem) Furnes-Seceda i do samego dołu do Ortisei Col Raiser ale tak naprawdę nie wiem co system założył gdyż mogłem zjechać 10,5 km do Ortisei Furnes, gdyż na dole nie odbijało się żadnych bramek. W sumie za 6 dni system pokazuje 184 km... Użytkownik fomicz edytował ten post 21 luty 2012 - 07:46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yenna Napisano 20 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Coś chyba nie tak, jakoś za mało... Ja w tym roku w Zillertalu jeździłam 4 dni i wyszło mi 180 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fomicz Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Nie jeżdżę od rana do popołudnia ale mało również nie. W najlepsze dni pokazało mi 40 km a w czwartek (w jakimś miejscu ze względu na wiatr zamknięto Sella Ronda) z Mone Pana do Arraby (Portavescovo A) i z powrotem tylko 32 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ale tak naprawdę nie wiem co system założył) wg moich dociekań to zapewne nic nie założył i pominął ten ostatni odcinek. Zwykle wykres jazdy kończył sie 'na górze' - system nie wie gdzie zjechałeś - a zwykle jest kilka mozliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fomicz Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 To powinny być na dole specjalne bramki 'wyjazdowe' albo chociaż punkt, gdzie można przejechać karnetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 To powinny być na dole specjalne bramki 'wyjazdowe' albo chociaż punkt, gdzie można przejechać karnetem gdyby celem systemu była taka wizualizacja, to pewnie by cos podobnego powstało.... Jednak to tylko 'wartość dodana'... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 wg moich dociekań to zapewne nic nie założył i pominął ten ostatni odcinek. Zwykle wykres jazdy kończył sie 'na górze' - system nie wie gdzie zjechałeś - a zwykle jest kilka mozliwości. Toteż jak byłem w Maldze, to zawsze tak zjeżdżałem, żeby na koniec zaliczyć krótki orczyk na dole. Mniej wtedy system odliczał. Nie chwaląc się po 6 dniach wyszło niecałe pińcet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Tak naprawdę to historia naszych odwiedzin na wyciągach. I tylko informacja - ale za to ta najistotniejsza - ile przejechaliśmy przewyższenia jest tam pewna. Kilometry w poziomie są sobie "nierówne" jazda po niebieskiej nijak ma się do oblodzonej czarnej. Z tego samego przewyższenia pierwsza będzie ca 3x dłuższa. Dlatego przewyższenie wydaje mi się miarodajniejsze a w dodatku nieprzekłamane. Ja przyjmuje, że jak przejechałem 15 km w pionie to dzień zaliczony a 20 km to już dobry wynik. Toteż jak byłem w Maldze, (...) Nie chwaląc się po 6 dniach wyszło niecałe pińcet. Trudno jest tam zrobić więcej bo za dużo wolnych wyciągów. Pozdro Wiesiek Użytkownik Wujot edytował ten post 21 luty 2012 - 19:16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel_lesny Napisano 28 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 telefon z GPS i wgrać aplikację Endomondo. Też ładnie działa, jest mozliwość podglądu mapy. I'Phone ma mozliwość wgrania aplikacji Rossignol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi