RyGuÅ‚98 Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Sprostuje krótko Wasze błędne myślenie...Nie żałują kasy na naśnieżanie..Gdyż płacą jedynie za energię do armat, wodę pobierają z pobliskiej rzeki Białki, zaś armat mają pod dostatkiem gdyż Kotelnica to jeden wielki ośrodek testowy firmy Supersnow (ciekawostka- właścicielem firmy Supersnow jest jeden z synów właściciela Kotelnicy).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malin Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 To jest faktycznie fenomen. Dzisiaj (poza sezonem, dzień powszedni) ok godziny 11:00 poza zapakowanymi wszystkimi parkingami dla osobówek naliczyłem 18(!!!) autokarów. Podchodziłem do tego stoku kilka razy w ferie, myślałem że spróbuję po feriach i lipa. Ludzi jak mrówek. Odbiłem na Litwinkę gdzie łącznie było ok 20-30 osób, super zrobiony stok. 2 godziny 20 zjazdów i do domu! Maciek To samo było w piatek, 9 marca. My przenieślismy sie do Jurgowa - były pustki, a i trasy fajniejsze, a w sobotę wybraliśmy Oravice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tatmak Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 To jest faktycznie fenomen. Dzisiaj (poza sezonem, dzień powszedni) ok godziny 11:00 poza zapakowanymi wszystkimi parkingami dla osobówek naliczyłem 18(!!!) autokarów. Podchodziłem do tego stoku kilka razy w ferie, myślałem że spróbuję po feriach i lipa. Ludzi jak mrówek. Odbiłem na Litwinkę gdzie łącznie było ok 20-30 osób, super zrobiony stok. 2 godziny 20 zjazdów i do domu! MaciekTo proste, w Białce wszystko jest proste. Duży darmowy parking, mnóstwo wypożyczalni, mnóstwo knajp, przystokowy "jarmark", helikopter, ciepły basen i łatwe, zazwyczaj świetnie przygotowane stoki. Długie kolejki do wyciągów to dodatkowa opłata za komfort "bycia na nartach". Ty byś chciał przyjechać, najeździć się i wyjechać (2 godziny). Nie po to Białka powstała, nie jesteś ich "targetem" więc się nie dziw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 21 Marca 2012 Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 To proste, w Białce wszystko jest proste. Duży darmowy parking, mnóstwo wypożyczalni, mnóstwo knajp, przystokowy "jarmark", helikopter, ciepły basen i łatwe, zazwyczaj świetnie przygotowane stoki. Długie kolejki do wyciągów to dodatkowa opłata za komfort "bycia na nartach". Ty byś chciał przyjechać, najeździć się i wyjechać (2 godziny). Nie po to Białka powstała, nie jesteś ich "targetem" więc się nie dziw. Ja raczej "ubolewam" niż się dziwię A z tym "helikoptrem" to przegina. Świstaki umrą od naśnieżania Kasprowego, a loty widokowe nie robią na nich wrażenia? Ekolodzy do boju!!! Przecież to w weekendy lata czasem bez przerwy! Pozdr. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 21 Marca 2012 Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 ...W końcu mamy gdzie jeździć Kwietniowy Stubai nigdy mnie nie zawiódł!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 21 Marca 2012 Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Kwietniowy Stubai nigdy mnie nie zawiódł!!! Właśnie. Natomiast "Zacofane" ( Zakopane) może zawieść zawsze i to na wielu płaszczyznach:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyflyer Napisano 24 Marca 2012 Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Tu coś dla tych, którzy narzekają na tłumy w Białce - główna trasa nr 1 w najlepszym austriackim ośrodku (lub jednym z najlepszych) - Ischgl. Oczywiście takie tłumy są tylko po południu, bo jest to trasa na sam dół, ale na głównej trasie w Zell am See jest tak przez cały dzień (niestety nie mam zdjęć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi