bartek12 Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Witajcie! tak jak w temacie ubrudziłem moją kurtkę membranową smarem da się jakoś to sprać albo wyczyścić ?czy już raczej po kurtce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 http://www.nikwax.co...62&activityid=1 od biedy może być zwykłe , szare mydło (w małej ilości) i impregnat http://www.nikwax.co...61&activityid=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 26 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 kupie ten środek do czyszczenia dzięki wielkie za pomoc mam nadzieje że pomoże Pozdrawiam Użytkownik bartek12 edytował ten post 26 listopad 2011 - 09:40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 kupie ten środek do czyszczenia dzięki wielkie za pomoc mam nadzieje że pomoże Pozdrawiam jak Masz zamiar wyprać w pralce ustaw na pranie ręczne temperatura max 30 stopni i BEZ WIROWANIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyton Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Witajcie! tak jak w temacie ubrudziłem moją kurtkę membranową smarem da się jakoś to sprać albo wyczyścić ?czy już raczej po kurtce ? Delikatnie postaraj się użyć zmywacza (ale nie na bazie rozpuszczalnika a oleju) następnie upierz w pralce w specjalnym płynie do prania odzieży z membraną. Powinno dać się sprać bez najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrswiderek Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Witam, znajomy tak samo pobrudził kurtkę smarem jadąc na orczyku na Jaworzynie Krynickiej. Orczyk stanął na chwilę, podczas nagłego ruszenia element pomiędzy liną a uchwytem trysnął smarem. Zdjęcie poniżej. Kurtkę bez problemu uprał w pralni chemicznej (na koszt zarządu Jaworzyny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyton Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 http://www.nikwax.co...62&activityid=1 od biedy może być zwykłe , szare mydło (w małej ilości) i impregnat http://www.nikwax.co...61&activityid=1 Chcesz zniszczyć membranę, użyj szarego mydła!!! Świetna rada!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WincentY Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Niby dlaczego ? Poczytaj sklad preparatow do prania membran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 26 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 no to zobaczymy gdyż w piątek oddałem kurtkę do pralni chemicznej w Poniedziałek bede miał efekt i oczywiście poinformuje was a jak nie zadziała to bede kierował się waszymi radami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Chcesz zniszczyć membranę, użyj szarego mydła!!! Świetna rada!!!hmmmm .... to mnie zaintrygowałeś zwykłe mydła i zwykły proszek , tak ... zniszczą membranę szare mydło ? .... rzuć , proszę okiem , na skład środków do prania odzieży technicznej jarek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Jak żony wspominają o praniu to panowie udają że nie wiedzą o co chodzi a tutaj ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitura25 Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Można spokojnie prać szarym mydłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 26 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 w Poniedziałek o 16:00 poiunformuje was czy udało się sprać w pralni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm2 Napisano 26 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 plamy nie bedzie,pytanie czy membana sie ostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 jezeli chodzi o pranie w pralni chemicznej , kurtka nie bedzie prana w zadnych chemikaliach wiec powinna zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Chcesz zniszczyć membranę, użyj szarego mydła!!! Świetna rada!!!Taaa...? a to ciekawa teoria ,czytałeś kiedyś skład preparatów do prania odzieży z membraną?Jeśli ktoś chce płacic za szare mydło 40 kilka złotych to nie ma sprawy,ja używam do tego Białego Jelenia bo to moim zdaniem najlepsze szare mydło ,membrana jak była tak jest,spróbowałem raz na starych spodniach narciarskich nic się nie stało, więc od tego czasu piorę ręcznie w Białym Jeleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek12 Napisano 28 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 tak jak obiecałem dzięki wszystkim za porady ale wszystko się sprało w pralni nie ma najmniejszego śladu Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FH_ESPO Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Szczerze mówiąc to nigdy nie próbowałem płynem do mycia naczyń,ale dzięki za radę. Kiedyś miałem podobny przypadek i również oddałem do pralni. Po plamie ani śladu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi