wincek Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 A jakby kaptur wchodził na kask to by była narciarska?! :confused:Oto jest pytanie; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vilk Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 moja też nie jest narciarska, a wchodzi hehe ... jest niby do ice climbing itp. hehe, a łażę cały rok ... i z wysyłką kosztował 150 Ł ... a Ł był jak kupowałem po 4,6 chyba :-), a żeby było ciekawiej to producent pisze że wchodzi hełm pełnowymiarowy, a i kapturek ładnie się zwija ;-) oraz nie opada na oczy jak hełmu brak i nawet mini daszek ma ... RAB FUSION JACKET Użytkownik vilk edytował ten post 08 grudzień 2011 - 21:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karat10 Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 moja też nie jest narciarska, a wchodzi hehe ... jest niby do ice climbing itp. hehe, a łażę cały rok ... i z wysyłką kosztował 150 Ł ... a Ł był jak kupowałem po 4,6 chyba :-), a żeby było ciekawiej to producent pisze że wchodzi hełm pełnowymiarowy, a i kapturek ładnie się zwija ;-) oraz nie opada na oczy jak hełmu brak i nawet mini daszek ma ... RAB FUSION JACKETJak kapturek jest dobrze skrojony i przemyślany to jest tak jak piszesz. Marmotowi może coś ciut nie wyszło w projekcie nowej szmaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Właśnie dziś kupiłem - ZION JACKET firmy MARMOT[ATTACH=CONFIG]22895[/ATTACH] Powiem jedno jestem pozytywnie zaskoczony grubością i delikatnym ociepleniem w środku. Teraz pytanie jak to się będzie sprawować w ciężkich warunkach i jak to oddycha. Jakość wykonania wzorowa. Pierwsza wada - kaptur nie wchodzi na kask Zaleta - po założeniu gogli i kaptura nic nie wystaje z gardy i jesteśmy całkowicie chronieni przed wiatrem, mrozem i śniegiem. gratulacje - jaki rozmiar wziales i przy jakioch parametrach wzrostowo-wagowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitura25 Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 gratulacje - jaki rozmiar wziales i przy jakioch parametrach wzrostowo-wagowych?? Wziąłem L i do tego spodnie Marmota też L (z ich membraną membrain). Wzrost 176, waga 85KG. Włazi idealnie na gruby polar i jest bardzo przyjemna (sama tez jest lekko ocieplona - Marmot jakoś tam to ocieplenie nazywa na swojej stronie). Na lato raczej się nie przyda. Raczej kurtka na wiosnę, jesień i zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitura25 Napisano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Jestem po pierwszych testach kurtki Marmora Zion z membraną NEO SHELL. Kurtka jest najlepszą szmata jaką miałem na grzbiecie - pomijając jej drobne niedociągnięcia, ale o tym za moment. Pojeździłem trochę poza trasami i były momenty, że nie mogłem złapać tchu i ustać na nogach (jazda w lesie). Pot lał się ze mnie strumieniami, a ja czułem, że jestem suchy. Było mi ciepło, komfortowo i przyjemnie. Nawet po kilku takich zjazdach ściągnąłem i dotykam wnętrza, a tam ledwo co czuć wilgoć (praktycznie do pominięcia). Mój brat jeździł w GORE i był mokry, a jego kurtka, co prawda wysłużona (4 lata) była mokra w środku. Po ściągnięciu jego wnętrze było tak mokre, jakby wyciągnął ją z prania . po tym co zobaczył u mnie stwierdził, że zmienia szmatę. Kolejny test to nie ściąganie kurtki w ciepłej knajpie i znowu zdziwienie - znowu nie jest gorąco i jest całkowity komfort (co prawda rozpiąłem ją nieco ale było znośnie). Jedna wada jaka zauważyłem to brak fartucha. Po glebowaniu w puchu na plecy cała masa śniegu wbiła się pod warstwę kurtki. Ściągnąłem mocniej ściągacze i było lepiej ale to dalej nie to co fartuch. Druga wada to izolacja. o ile jadąc w górę na wyciągu jest w porządku, o tyle siedzenie w barze na dworze i picie piwka daje się we znaki - zaczyna być zimno. Sytuację poprawia założenie grubszego polaru, ale nie satysfakcjonuje mnie to - bo później trzeba go zdjąć jadąc ostro w dół (w grubym polarze jest za ciepło). Górę miałem ubrana w koszulkę termo, polar (odpowiednik 100) i kurtkę (jest troszkę ocieplona - TROSZKĘ). Zobaczymy co się stanie po praniu Ale o tym następnym razem. Dodam jeszcze, że materiał jest bardzo miły i przyjemny w obyciu, a garda wcale nie przeszkadza (po dniu zrobiła się miękka i działała jak szalik, a kiedy mocniej sypało mogłem naciągnąć na twarz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 czyli rozumiem ze polecalbys kurtke z goratexu niz z hy vent? gdzie neo a gdzie HV??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karat10 Napisano 17 Marca 2012 Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 czyli rozumiem ze polecalbys kurtke z goratexu niz z hy vent?Osama, skóra-tex jest lepszy od tych dwóch razem wziętych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi