Kaem Napisano 13 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Witam , czy wolno przewozić narty na terenie Austrii wewnątrz auta typu VAN?? Nie znam kompletnie przepisów, a stare linki nie chcąmi sięotworzyć .... z górki dzięki! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 13 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 e tam , nie działają ... od momentu jak ten temat powstał http://www.skiforum....-Transport-nart to o ile mi wiadomo, nic się nie zmieniło krótko .... można , o ile są zabezpieczone przed samoistnym, przemieszczaniem się i nie powodują zagrożenia dla pasażerów tyle tylko, że Pan policjant, ma prawo do dość luźnej interpretacji >prawidłowo zabezpieczone< i >nie powodują zagrożenia< tak czy siak , box jest najlepszym panaceum na ten problem jarek:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 16 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Jarek, dzięki za info . Słowem, musze spróbować jakoś to diabelstwo na dachu zamocować .... Maassaakra. Pozdrowionka Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 17 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Nie musisz,jeśli posiadasz tylko miejsce w autku to nartki pakujesz do pokrowca ,pokrowiec mocujesz pasami i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 17 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 tyle tylko, że Pan policjant, ma prawo do dość luźnej interpretacji >prawidłowo zabezpieczone< i >nie powodują zagrożenia< tak czy siak , box jest najlepszym panaceum na ten problem Przepisy przepisami, interpretacja interpretacją ale jeśli nie da się porządnie nart przymocować w środku to ja bym odpuścił prowizorki i wrzuciła je na dach. Narty w pokrowcu,przypięte pasami jakoś do mnie nie przemawiają. Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 17 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Chyba powalczę z moim Thule jednak... Wówczas nie musze niczego w bagażniku przed podróżą układać ! Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Optima Napisano 17 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 http://www.austria.i...ch-1437206.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 17 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Chyba powalczę z moim Thule jednak... Wówczas nie musze niczego w bagażniku przed podróżą układać ! Pozdrawiam MarekJasne,ale jak się nie ma Thule to musi wystarczyć pokrowiec i paski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 17 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Jasne,ale jak się nie ma Thule to musi wystarczyć pokrowiec i paski Najlepszy box to box (wy)pożyczony Pozdr Marcin PS: To oczywiście przy założeniu że cena wypożyczenia w twoim mieście i częstotliwość używania spowoduje że koszt zakupu boxa zwraca się dopiero po kilku latach. Użytkownik bocian74 edytował ten post 18 listopad 2011 - 09:53 Dodano PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 18 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Qrde szarpnąłem się ze 3 lata temu i se sprawiłem . Tyle że 1 uchwyt gdzieś posiałem ....... i kiszka. Pewnie gdzieś nabędę , byle nie chcieli mi w komplecie sprzedać .... z boxem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Optima Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Nikt się nie będzie czepiał o zabezpieczenie nart w kabinie. Z wyjątkiem totalnych idiotycznych sposobów. Miałem okazję (nie w Austrii, a w drodze do Szczyrku) stojąc na światłach widzieć obok samochód z 3-ma parami nart ustawionymi luzem z przodu, stały pionowo na podłodze (przed fotelem) pasażera oparte o zagłówek przechylonego siedzenia - na tylnej kanapie dwoje pasażerów. Wyobrażam sobie jak latały luzem na każdym zakręcie raz w lewo raz w prawo. Mam nadzieję, że przynajmniej kilka razy pożądnie pieprznęly tego kierowcę w głowę, aby nabic mu rozumu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 19 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Dzięki wszystkim wielkie. Spróbuję znaleźć brzkujący element i założę boxa: będzie duzo miejsca w bagazniku i bez stressu. Trzymanko !! Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi