eqiupe Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Witam! Chciałbym się wybrać na początku grudnia do Francji. Nigdy tam nie byłem Jaki ośrodek najlepiej odwiedzić? Co polecacie? Gdzie będą dobrze przygotowane trasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Nie ten dział Początek grudnia to mało reprezentatywny termin, bo co prawda tanio i pusto, ale i część wyciągów planowo nie będzie jeszcze działać. Raczej polecałbym celować w te wysoko położone tereny, typu Val Thorens, Tignes, czy Les 2 Alpes. Oni najwcześniej zaczynają sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniaq Napisano 3 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Szymon leć z nami do Livigno - zacna ekipa sie zebrała, również z Andrychowa a do Francji pojedziemy na wiosne jak kolana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siwir Napisano 4 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Francja ma dużo rewelacyjnych ośrodków narciarski i trzeba zadać sobie pytanie czego chcesz mieć więcej jak np: free ride to Chamonix, Alpe d'Huez jest super, ale i sporo długich tras tam znajdziesz. W 3 dolinach masz fajne stoki i w miare szerokie stoki do jazdy (ale z pogoda może być róznie - potrafią zamknąć cały ośrodek na dzień, dwa (miałem taki kiedyś w Sylwestra). Tignes, Les Deux Alpes tez rewelacyjne. Val d'isere klimat zakopiański miasteczka nie tak jak poprzednie ośrodki zbudowane na stokach w latach 70, ale sporo droższe. NA początek wybrał bym chyba Alpe d'Huez - dobra pogoda (chwalą się 300 dniami słonecznymi w roku, a z Pic Blanc w pogodny dzień widać 1/5 Francji . No i oczywiście najważniejsze jak w większości miejsc we Francji budzisz się, wychodzisz z domu zapinasz narty, jeździsz, odpinasz narty wchodzisz na kwaterkę Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eqiupe Napisano 4 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Francja ma dużo rewelacyjnych ośrodków narciarski i trzeba zadać sobie pytanie czego chcesz mieć więcej jak np: free ride to Chamonix, Alpe d'Huez jest super, ale i sporo długich tras tam znajdziesz. W 3 dolinach masz fajne stoki i w miare szerokie stoki do jazdy (ale z pogoda może być róznie - potrafią zamknąć cały ośrodek na dzień, dwa (miałem taki kiedyś w Sylwestra). Tignes, Les Deux Alpes tez rewelacyjne. Val d'isere klimat zakopiański miasteczka nie tak jak poprzednie ośrodki zbudowane na stokach w latach 70, ale sporo droższe. NA początek wybrał bym chyba Alpe d'Huez - dobra pogoda (chwalą się 300 dniami słonecznymi w roku, a z Pic Blanc w pogodny dzień widać 1/5 Francji . No i oczywiście najważniejsze jak w większości miejsc we Francji budzisz się, wychodzisz z domu zapinasz narty, jeździsz, odpinasz narty wchodzisz na kwaterkę Pozdr Bardzo właśnie chciałem pojechać do Alpe d'Huez reklama Tour de France działa mocno w mojej głowie. Niestety chyba z odwiedzenia Francji w tym roku będą nici chyba, że na wiosnę się coś uda. W grudniu wybór padł na Austrię i ISCHGL jak zdążą do 3 grudnia naśnieżyć Z góry dziękuję wszystkim za porady! Pozdrawiam! Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 27 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Minusem jest konieczność długiego dojazdu gondolą na stok i z powrotem. Ponadto zwykle na koniec dnia główna trasa po stronie Orelle jest patologicznie zryta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Ja byłem w listopadzie 2011, na naradzie zawodowej. Miasto mi się podobało. Pzdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 witam czy ktoś był możne w Grenoble we Francji A po co jak tam wyciągów i gór nie ma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onwlkp Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 ...chyba ze traktowac Grenoble jako punkt wypadowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 ...chyba ze traktowac Grenoble jako punkt wypadowy No tak:D Tylko weź dojeżdżaj codziennie pod górę 30-40 km. Ma to sens?? Na zwiedzanie można pojechać latem.....i nie do Grenoble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onwlkp Napisano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 No tak:D Tylko weź dojeżdżaj codziennie pod górę 30-40 km. Ma to sens?? Na zwiedzanie można pojechać latem.....i nie do Grenoble no jasne ze bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi