Waldi_l Napisano 15 Października 2011 Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Witam, Drogie koleżanki, drodzy koledzy wpadła mi dziś w ręce bardzo ciekawa kurtka Salomon Aero-X w bardzo dobrej cenie (tak mi się wydaje) bo kosztuje 1390zł, ponoć normalnie ponad 2 tys.(ta jest z outletu) I mam do was takie pytanie, czy wiecie coś o tej kurtce, jak faktycznie się sprawuje i czy warto za nią zapłacić te 1390zł? Koleś w sklepie powiedział mi żebym brał bez zastanowienia, gdyż jest to najwyższy model Salomona, plus bardzo dobre parametry 20000/20000 no i do tego ochrona kręgosłupa (odpinany żółwik w kamizelce-co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło) i jeszcze 100 jakichś tam systemów o których nie za wiele wiem - ważne jak dla mnie jest to, że nie jest gruba i można jak coś zamiast kamizelki polara zamontować w bardziej mroźne dni. Chciałbym jednak poznać wasze opinie, co o tej kurtce myślicie - gdyż mam zamiar kupić kurtkę na kilka lat. a te 1400zł to sporo kasy i nie chciałbym je w błoto wyrzucić. Pozdrawiam Serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajgab Napisano 15 Października 2011 Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Moge sie tylko wypowiedziec co do ceny,ze jest super atrakcyjna! Na niemieckim ebay mozna taka kupic za 462 euro z przesylka..a wiec wychodzi troche ponad 2 tys. Moze ktos ma juz taka kurtke i cos wiecej moze napisac,bo chyba jest to nowy model z tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldi_l Napisano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Dzięki za jakąkolwiek opinie -ceny też sprawdzałem i faktycznie kosztuje ponad 2 tys. a Kurtkę dziś kupiłem i w nadchodzącym sezonie powiem co i jak się sprawuje, może komuś się przyda to, a może nie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm2 Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 zawsze sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aztek Napisano 22 Października 2011 Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Witam Miałem taką tydzięń i zaczęła się mechacić. Reklamacja została uznana ale na moją prośbę o przysłanie mi nowej kurtki bez wad dostałem odpowiedź odmowną. Zwrócili mi kasę. Podobno mieli jakaś wadliwą partię. Przy zakupie sprawdź, czy z zetknięciu z rzepem nie odchodzą nitki z membrany. U mnie tak się działo i po tygodniu widoczne były przetarcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldi_l Napisano 22 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Dzięki za uwagę, narazie kurtka leży zafoliowana, ale później wieczorem wyjmę i zobaczy czy oby nie jest tak jak mówisz - relacje też zdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldi_l Napisano 22 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Hmmm no u minie nie zaobserwowałem wyżej wymienionego zjawiska zrobiłem teścik (50 razy przyklejałem rzepa w jednym miejscu i materiał jak nowy) także może faktycznie że gdzieś mieli jakąś słabszą partię. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aztek Napisano 23 Października 2011 Udostępnij Napisano 23 Października 2011 No to udanego użytkowania bo kurteczka generalnie klasa!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldi_l Napisano 25 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Witam, często Salomon ma oznaczenia na pasie śnieżnym (model kurtki, membrany itp), albo na rękawie (u mnie np jest na rękawie przy zamku - oczywiście od strony zewnętrznej) i ewentualnie przyjrzyj się czy przypadkiem jak masz kołnierz na którym jest napisane dookoła Salomon czy nie pisze też model (może być mało widoczne - napis wykonane takim samym kolorem nitki co cała kurtka) Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldi_l Napisano 26 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2011 wielkie dzieki za odpowiedz! nie znalazlam nic z tych rzeczy...na rekawie mam tylko "climaPRO", ale bez modelu. no nic. dzieki za pomocSzczerze powiedziawszy trochę dziwie się że nigdzie nie jest napisane jaki to model - no ale może, w sumie za damskimi kurtkami nigdy się nie rozglądałem, a na męskich zawsze oznaczenie modelu było. Możesz jeszcze eewentualnie poszukać w katalogu Salomona jaka to kurtka z jakimi parametrami. Pozdrawiam Serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aztek Napisano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Witam, właśnie kupiłem kurtkę Salomon Gangster, uszyta jest z materiału climaPRO. I już na pierwszy rzut oka się lekko mechaci, a w miejscu gdzie ok 50 razy przyczepiłem i oderwałem rzep stworzył się wyraźny meszek, czy to oznacza, że kurtka jest wadliwa i będą z nią problemy? Proszę o radę gdyż kurtkę odkupiłem od prywatnej osoby i na szybko mogę ją zwrócić, za tydzień lub miesiąc będzie za późno. Ja takie zmechacenie zareklamowałem i zostało to uznane za wadę. Poza tym np na łokciach te zmechacenia zaczęły bardziej wygladać jak przetarcia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi