Tomaszos Napisano 3 Października 2011 Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Witam, Mam pytanie odnośnie styczniowych temperatur w Livigno,byliście tam w styczniu?jeśli tak to proszę,podzielcie się informacją,jak zimno tam bywa , nie pytam bo boję się zimna, wręcz przeciwnie, liczę na srogie mrozy rzędu poniżej -20st.c. poza tym jadę już za 3 miesiące,i dziś robię przegląd odzieży narciarskiej dostępnej w mojej szafie więc potrzebuję takich informacji by wiedzieć jaką ewentualnie kurtkę miałbym kupić,PS kupiłem nowy kask,chyba z zeszłego sezonu,ale jest ok Rossignol Radical 8 , ma sztywne uszka,hmm wiem że bezpieczniej stąd ten wybór,a wy co sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 3 Października 2011 Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Jak wszędzie, wszystko zależy od frontów, możesz trafić w dolinach na -15, -20`C w dzień albo nawet na +15`C. Pogoda jest pod tym względem nieprzewidywalna. Jedyna rada - przygotować się na duży mróz a w razie czego zawsze można jeździć w samym podkoszulku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kite Napisano 27 Października 2011 Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Witaj, w grudniu ubiegłego roku było regularnie -20 do -25, a do tego wiatr. nie można było stać w miejscu.... mi okrutnie zimno było pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszos Napisano 10 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Niestety mnie tam nie ma,ale byłem na początku stycznia,będąc tam często pożytkowałem się bergfex`em,żeby wiedzieć jaka będzie pogoda dnia następnego,bergfex wykazuje dość rzetelne informacje http://www.bergfex.c.../webcams/c2854/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QóBa Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Wpłaciłem zaliczkę za wyjazd w terminie 27.04-06.05 - to niestety jedyny termin w tym sezonie w którym mogę pojechać na narty. Będziemy zakwaterowani w okolicach Via Rassia 560. Bardzo obawiam się warunków na stoku - jak myślicie? Gdzie jeździć? Szczerze mówiąc nie zależy mi tak bardzo na słońcu jak na raczej twardym, zmrożonym śniegu - jestem gotowy się poświęcić i jeździć na mniej nasłonecznionych trasach Będę wdzięczny za podpowiedzi. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Wpłaciłem zaliczkę za wyjazd w terminie 27.04-06.05 - to niestety jedyny termin w tym sezonie w którym mogę pojechać na narty. Będziemy zakwaterowani w okolicach Via Rassia 560. Bardzo obawiam się warunków na stoku - jak myślicie? Gdzie jeździć? Szczerze mówiąc nie zależy mi tak bardzo na słońcu jak na raczej twardym, zmrożonym śniegu - jestem gotowy się poświęcić i jeździć na mniej nasłonecznionych trasach Będę wdzięczny za podpowiedzi. Pozdr. To weź rower ze sobą, są tam podobno świetne szlaki rowerowe (to niestety nie żart). W weekend majowy dobre warunki są tylko na lodowcach lub w wysoko położonych stacjach francuskich. Które biuro pakuje narciarzy w taki kanał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QóBa Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Czyli w okolicach Livigno nie ma co na to liczyć? Wyjazdów jest sporo w tym okresie, więc nie widzę sensu podawania nazwy biura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Czyli w okolicach Livigno nie ma co na to liczyć? Wyjazdów jest sporo w tym okresie, więc nie widzę sensu podawania nazwy biura. Moim zdaniem nie ma. Nie ma lodowca to w maju nie ma jazdy. Z reszta pierwszy raz słyszę, aby ktos jechał na majówkę do Livigno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Pojeździć by się pewnie i dało (zwłaszcza z rana) tylko nie wiem czy przypadkiem sezon nie kończy się 1 maja. W zeszłym roku Carosello czynne było do 15 maja ale to głównie ze względu na odbywające się w tym okresie mistrzostwa świata instruktorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QóBa Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 No nic... Będę szukał jakichś alternatyw spędzania czasu wolnego w Livigno w takim układzie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi