F-16 Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Mam zamiar kupić na nadchodzący sezon nowy kask i gogle. Mam jakąś taką dziwną przypadłość, że jak coś jest drogie to mi się podoba - no i właśnie dlatego wpadł mi w oko sprzęt POC'a. No ale czy jest on wart wyłożenia takiej kasy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Mam zamiar kupić na nadchodzący sezon nowy kask i gogle. Mam jakąś taką dziwną przypadłość, że jak coś jest drogie to mi się podoba - no i właśnie dlatego wpadł mi w oko sprzęt POC'a. No ale czy jest on wart wyłożenia takiej kasy?? Zależy w jakich kryteriach to oceniasz Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WincentY Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 POC na pewno robi dobre jakosciowo rzeczy. Czy kask Poca bedzie chronil lepiej niz taki Uvexa, Rossignola czy Giro ? Sam chcialbym wiedziec... Wydaje mi sie jednak, iz znaczacej roznicy w tej kwestii nie ma, jak juz to delikatnie w jakosci wykonania. Placisz za renome marki i wzornictwo Jak masz pieniazki to czemu nie, napewno zalowal nie bedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gordasz Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Sam jestem nastawiony na zakup POC'a , widziałem kask miałem w rękach i zależy który model wybierasz - ja patrze na kaski z miękkimi uszami ; ) W porównaniu do mojego rossi jest akurat tańszy ale wydają się to byś porządne kaski. Nad jakim modelem myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Jak dla mnie kaski POC'a z twardymi uszami wygladają jak garnki....jakieś takie wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F-16 Napisano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Jak dla mnie kaski POC'a z twardymi uszami wygladają jak garnki....jakieś takie wielkie Jak dla mnie to tylko z twardymi uszami , zobaczymy jak przymierzę czy faktycznie wyglądają jak garnek. Sam jestem nastawiony na zakup POC'a , widziałem kask miałem w rękach i zależy który model wybierasz - ja patrze na kaski z miękkimi uszami ; ) W porównaniu do mojego rossi jest akurat tańszy ale wydają się to byś porządne kaski. Nad jakim modelem myślisz? Zastanawiam się nad którymś Skull'em. Ale zobaczymy czy znajdę tyle kasy Zależy w jakich kryteriach to oceniasz W kryteriach ochrony, jakości, wykonania, wyglądu, wygody itd. Inaczej - czy warto wydać te 650 zł na POC'a czy lepiej kupić podobnie wyglądającą Carrere, Uvexa lub Briko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 W kryteriach ochrony, jakości, wykonania, wyglądu, wygody itd. Inaczej - czy warto wydać te 650 zł na POC'a czy lepiej kupić podobnie wyglądającą Carrere, Uvexa lub Briko?? Ochrona raczej nie będzie jakaś inna. Wygoda? Może, nie miałem na głowie. Więc większość zależy od tego jak ważny będzie dla ciebie wygląd. Pozdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F-16 Napisano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Ochrona raczej nie będzie jakaś inna. Wygoda? Może, nie miałem na głowie. Więc większość zależy od tego jak ważny będzie dla ciebie wygląd. Pozdr Marcin No właśnie wydaje mi się, że wygląd będzie w tym wypadku jedynym kryterium(poza ceną) w wyborze kasku. Inne czynniki są raczej porównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 No właśnie wydaje mi się, że wygląd będzie w tym wypadku jedynym kryterium(poza ceną) w wyborze kasku. Inne czynniki są raczej porównywalne. poc jest dobra firma obecnie w zasadzie jedyna roznica jest miedzy kaskami z wloknami weglowymi i bez czyli decyzja wegiel - bez uszy twarde - miekkie mozliwosc doczepiania ochrony szczeki albo nie dopiero teraz firma………… (specjalnie ominalem kaski z podlaczeniem do MP3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F-16 Napisano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2011 (specjalnie ominalem kaski z podlaczeniem do MP3) Tego czynnika wogóle nie biorę pod uwagę - jakoś muszę słyszeć to co się dzieje dookoła. No właśnie, jeszcze muszę sprawdzić czy da się w tych kaskach doczepić ochraniacz na szczękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Tego czynnika wogóle nie biorę pod uwagę - jakoś muszę słyszeć to co się dzieje dookoła. No właśnie, jeszcze muszę sprawdzić czy da się w tych kaskach doczepić ochraniacz na szczękę. tak, ale w niektorych modelach :- co jest chyba wylacznie w ofercie POC to to, ze mozna wybrac model nie z twardymi uszami z mozliwosscia doczepienia gardy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 uvex taż ma taką opcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F-16 Napisano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2011 trzeba się będzie zastanowić nad tymi miękkimi uszami - jakoś nie jestem przekonany, ale zobaczę wszystko w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gordasz Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 Z mojego pkt widzenia miękkie uszy są wygodniejsze ( jeżeli nie potrzebujesz gardy/ochraniacza na szczęke) . Ale np jak jest zimno czy jak szybko jedziesz to strasznie wieje : P Więc kominiarka czy maska czy coś niezbędna jak dla mnie... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi