Morwi Napisano 2 Września 2011 Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Mam pytanie lepiej mieszkać w Mayerhofen czy w Kaltenbach?Odległości na stoki podobne lecz chodzi mi o samą miejscowość.Skąd lepiej z dojazdem,nie nastawiam się w dużym stopniu na apres-ski.Więc nie potrzebuje miasteczka z masą klubów,chciałbym spokojnie spędzić czas na stoku.Chyba ze ktoś może polecić inną miejscowość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morwi Napisano 2 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Plan mam taki aby codziennie być w innym rejonie,ale wszystko będzie zależało od pogody.Także nie nastawiam się tylko i wyłącznie na jeden ośrodek.bo nie po to płace za karnet na całą dolinę.Musze jeszcze dokładnie przejrzeć obie oferty i wybrać te lepszą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morwi Napisano 3 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Dla mnie lodowiec jest swego rodzaju zabezpieczeniem gdyby aura na stokach w dolinie nie sprzyjała.O tym że lodowiec to dobra rzecz przekonałem się w poprzednie ferie jak byłem w Kaprun/Zell am See.W dolinie temperatura dochodziła do 12-13 stopni a na lodowcu było przyjemne -5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 jeżeli nastawiasz się na jeżdżenie we wszystkich ośrodkach to lepsze jest Mayerhofen bo jest w środku doliny, ale.... Ja mieszkałem w Kaltenbach i te parę minut dłużej samochodem nie robi różnicy, a cena niższa. Wybór należy do Ciebie, nie wiem jaki masz budżet i jakie kwatery w obu miejscówkach. Spałem w Stummie, Kaltenbach i Mayerhofen nie spałem w pierwszej miejscowości (chyba Fugen - bo to już za daleko) i z zawsze kierowałem się apartamentem a nie miejscówką, bo jak Ciebie nie do końca ważne jest dla mnie apresski pozd...Ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morwi Napisano 24 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Wstępnie wybrałem Kaltenbach,ponieważ lepsza kwatera,do wyciągu 3km czyli nie daleko.Do Zell am Ziller jest 9km czyli tyle samo co z Mayerhofen.Nie zależy mi na mieszkaniu w hucznej miejscowości na narty jadę po to aby się wyjeździć i na maksa skorzystać z karnetu.Jeszcze mam pytanie czy w całej dolinie jest jakiś stok z oświetlenie aby można było wybrać się na jazdę nocną.Jeżeli jest czy można z takiego stoku korzystać w ramach skipassu czy trzeba kupić osobny bilet na nocną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi