Estka Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ja bym w ogóle nie ryzykował narciarstwa w ciąży. Mówisz teoretycznie,czy jesteś kobietą w ciąży?Lub byłeś?Co Ci do cudzych wyborów,które w żaden sposób Cię nie dotyczą? Przecież on nie skrytykował cudzego wyboru, tylko powiedział co sam by zrobił w takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 233 Dodano 13 l Ostatniej odpowiedzi 8 l Top użytkownicy w tym temacie 18 24 13 19 Popularne dni 5 Gru 43 6 Gru 30 12 Gru 22 4 Gru 20 Top użytkownicy w tym temacie Mitek 18 odpowiedzi bocian74 24 odpowiedzi sally67 13 odpowiedzi jag24 19 odpowiedzi Popularne dni 5 Gru 2012 43 odpowiedzi 6 Gru 2012 30 odpowiedzi 12 Gru 2012 22 odpowiedzi 4 Gru 2012 20 odpowiedzi Estka Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawy wątek. Ja w ciąży nie jeździłam (urodziłam w marcu więc ten sezon był spisany na straty tak czy siak). Ale kiedyś na kursie instruktorskim poznałam dziewczynę bodaj w 12 tygodniu ciąży. Jeździła wszystkie ewolucje, łacznie z gigantem i slalomem na tyczkach. Mówiła, że jeździ zachowawczo i nie ciśnie aż tak mocno jak normalnie... Ani nie popieram, ani nie odradzam. Kobiety muszą się w ciąży pozbyć wielu przyjemności, moźe też bym jeździła.... kto to wie...Ja np pływałam na windsurfingu...8-10 tydzień ciąży...No i teraz mnie zliczujcie:D Jeżeli nic się dziecku nie stało (bo z reguły nic się nie dzieje) to nikt Cię nie będzie linczował. A jeżeli dziecku stanie się krzywda, to sama się zlinczujesz. Ps. Moja koleżanka poszalała (bo ciąża to nie choroba) i urodziła dużo, dużo przed czasem. Od kilku lat wspomagamy to dziecko 1%... A wiele innych dziewczyn, mimo szaleństw, urodziło zdrowe dzieci. Dlatego ja nie powiem nikomu co ma robić, mogę jedynie powiedzieć, co sama bym zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ethaath Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Jeżeli nic się dziecku nie stało (bo z reguły nic się nie dzieje) to nikt Cię nie będzie linczował. A jeżeli dziecku stanie się krzywda, to sama się zlinczujesz. Ps. Moja koleżanka poszalała (bo ciąża to nie choroba) i urodziła dużo, dużo przed czasem. Od kilku lat wspomagamy to dziecko 1%... A wiele innych dziewczyn, mimo szaleństw, urodziło zdrowe dzieci. Dlatego ja nie powiem nikomu co ma robić, mogę jedynie powiedzieć, co sama bym zrobiła. W Twojej wypowiedzi już jest osąd. Złe przykłady można mnożyć, dobre również. Czasem to jedynie kwestia interpretacji. Napisałam o tym, że nie oceniam, nie pochwalam ani nie odradzam, bo każdy dokonuje wyborów mając na koncie konkretne doświadczenia, a ja patrząc z boku nic o nich nie wiem. "A jeżeli dziecku stanie się krzywda..." hm... to zwykłe krakanie, może tylko chuchanie na zimne... może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 W Twojej wypowiedzi już jest osąd. Złe przykłady można mnożyć, dobre również. Czasem to jedynie kwestia interpretacji. Napisałam o tym, że nie oceniam, nie pochwalam ani nie odradzam, bo każdy dokonuje wyborów mając na koncie konkretne doświadczenia, a ja patrząc z boku nic o nich nie wiem. "A jeżeli dziecku stanie się krzywda..." hm... to zwykłe krakanie, może tylko chuchanie na zimne... może Nie było ani osądu, ani krakania, ani dmuchania. Dyskutujemy na jakiś temat, więc rozważam różne scenariusze i pozytywny jest najbardziej prawdopodobny. Nie mogę też mnożyć negatywnych przykładów, bo znam ich bardzo mało. Ale to nie ich liczba robi na mnie wrażenie, tylko skala dramatu jakie ze sobą niosą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Cześć Fajnie Estka piszesz! Dodam, że aby rozpatrywać zagrożenia (czyli mówić: "A jeżeli dziecku stanie się krzywda" - trzeba wiedzieć o czym się mówi a większość osób (mówię oczywiście o jeżdżących bo reszta w ogóle nie ma prawa głosu z powodów oczywistych) nie ma pojęcia co to znaczy w pełni kontrolowana jazda. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 9 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Nartowanie w ciąży? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Estka Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawy wątek. Ja w ciąży nie jeździłam (urodziłam w marcu więc ten sezon był spisany na straty tak czy siak). Ale kiedyś na kursie instruktorskim poznałam dziewczynę bodaj w 12 tygodniu ciąży. Jeździła wszystkie ewolucje, łacznie z gigantem i slalomem na tyczkach. Mówiła, że jeździ zachowawczo i nie ciśnie aż tak mocno jak normalnie... Ani nie popieram, ani nie odradzam. Kobiety muszą się w ciąży pozbyć wielu przyjemności, moźe też bym jeździła.... kto to wie...Ja np pływałam na windsurfingu...8-10 tydzień ciąży...No i teraz mnie zliczujcie:D Jeżeli nic się dziecku nie stało (bo z reguły nic się nie dzieje) to nikt Cię nie będzie linczował. A jeżeli dziecku stanie się krzywda, to sama się zlinczujesz. Ps. Moja koleżanka poszalała (bo ciąża to nie choroba) i urodziła dużo, dużo przed czasem. Od kilku lat wspomagamy to dziecko 1%... A wiele innych dziewczyn, mimo szaleństw, urodziło zdrowe dzieci. Dlatego ja nie powiem nikomu co ma robić, mogę jedynie powiedzieć, co sama bym zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ethaath Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Jeżeli nic się dziecku nie stało (bo z reguły nic się nie dzieje) to nikt Cię nie będzie linczował. A jeżeli dziecku stanie się krzywda, to sama się zlinczujesz. Ps. Moja koleżanka poszalała (bo ciąża to nie choroba) i urodziła dużo, dużo przed czasem. Od kilku lat wspomagamy to dziecko 1%... A wiele innych dziewczyn, mimo szaleństw, urodziło zdrowe dzieci. Dlatego ja nie powiem nikomu co ma robić, mogę jedynie powiedzieć, co sama bym zrobiła. W Twojej wypowiedzi już jest osąd. Złe przykłady można mnożyć, dobre również. Czasem to jedynie kwestia interpretacji. Napisałam o tym, że nie oceniam, nie pochwalam ani nie odradzam, bo każdy dokonuje wyborów mając na koncie konkretne doświadczenia, a ja patrząc z boku nic o nich nie wiem. "A jeżeli dziecku stanie się krzywda..." hm... to zwykłe krakanie, może tylko chuchanie na zimne... może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 W Twojej wypowiedzi już jest osąd. Złe przykłady można mnożyć, dobre również. Czasem to jedynie kwestia interpretacji. Napisałam o tym, że nie oceniam, nie pochwalam ani nie odradzam, bo każdy dokonuje wyborów mając na koncie konkretne doświadczenia, a ja patrząc z boku nic o nich nie wiem. "A jeżeli dziecku stanie się krzywda..." hm... to zwykłe krakanie, może tylko chuchanie na zimne... może Nie było ani osądu, ani krakania, ani dmuchania. Dyskutujemy na jakiś temat, więc rozważam różne scenariusze i pozytywny jest najbardziej prawdopodobny. Nie mogę też mnożyć negatywnych przykładów, bo znam ich bardzo mało. Ale to nie ich liczba robi na mnie wrażenie, tylko skala dramatu jakie ze sobą niosą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Cześć Fajnie Estka piszesz! Dodam, że aby rozpatrywać zagrożenia (czyli mówić: "A jeżeli dziecku stanie się krzywda" - trzeba wiedzieć o czym się mówi a większość osób (mówię oczywiście o jeżdżących bo reszta w ogóle nie ma prawa głosu z powodów oczywistych) nie ma pojęcia co to znaczy w pełni kontrolowana jazda. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 9 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Nartowanie w ciąży?
ethaath Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Jeżeli nic się dziecku nie stało (bo z reguły nic się nie dzieje) to nikt Cię nie będzie linczował. A jeżeli dziecku stanie się krzywda, to sama się zlinczujesz. Ps. Moja koleżanka poszalała (bo ciąża to nie choroba) i urodziła dużo, dużo przed czasem. Od kilku lat wspomagamy to dziecko 1%... A wiele innych dziewczyn, mimo szaleństw, urodziło zdrowe dzieci. Dlatego ja nie powiem nikomu co ma robić, mogę jedynie powiedzieć, co sama bym zrobiła. W Twojej wypowiedzi już jest osąd. Złe przykłady można mnożyć, dobre również. Czasem to jedynie kwestia interpretacji. Napisałam o tym, że nie oceniam, nie pochwalam ani nie odradzam, bo każdy dokonuje wyborów mając na koncie konkretne doświadczenia, a ja patrząc z boku nic o nich nie wiem. "A jeżeli dziecku stanie się krzywda..." hm... to zwykłe krakanie, może tylko chuchanie na zimne... może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 W Twojej wypowiedzi już jest osąd. Złe przykłady można mnożyć, dobre również. Czasem to jedynie kwestia interpretacji. Napisałam o tym, że nie oceniam, nie pochwalam ani nie odradzam, bo każdy dokonuje wyborów mając na koncie konkretne doświadczenia, a ja patrząc z boku nic o nich nie wiem. "A jeżeli dziecku stanie się krzywda..." hm... to zwykłe krakanie, może tylko chuchanie na zimne... może Nie było ani osądu, ani krakania, ani dmuchania. Dyskutujemy na jakiś temat, więc rozważam różne scenariusze i pozytywny jest najbardziej prawdopodobny. Nie mogę też mnożyć negatywnych przykładów, bo znam ich bardzo mało. Ale to nie ich liczba robi na mnie wrażenie, tylko skala dramatu jakie ze sobą niosą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Cześć Fajnie Estka piszesz! Dodam, że aby rozpatrywać zagrożenia (czyli mówić: "A jeżeli dziecku stanie się krzywda" - trzeba wiedzieć o czym się mówi a większość osób (mówię oczywiście o jeżdżących bo reszta w ogóle nie ma prawa głosu z powodów oczywistych) nie ma pojęcia co to znaczy w pełni kontrolowana jazda. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 9 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Estka Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 W Twojej wypowiedzi już jest osąd. Złe przykłady można mnożyć, dobre również. Czasem to jedynie kwestia interpretacji. Napisałam o tym, że nie oceniam, nie pochwalam ani nie odradzam, bo każdy dokonuje wyborów mając na koncie konkretne doświadczenia, a ja patrząc z boku nic o nich nie wiem. "A jeżeli dziecku stanie się krzywda..." hm... to zwykłe krakanie, może tylko chuchanie na zimne... może Nie było ani osądu, ani krakania, ani dmuchania. Dyskutujemy na jakiś temat, więc rozważam różne scenariusze i pozytywny jest najbardziej prawdopodobny. Nie mogę też mnożyć negatywnych przykładów, bo znam ich bardzo mało. Ale to nie ich liczba robi na mnie wrażenie, tylko skala dramatu jakie ze sobą niosą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Cześć Fajnie Estka piszesz! Dodam, że aby rozpatrywać zagrożenia (czyli mówić: "A jeżeli dziecku stanie się krzywda" - trzeba wiedzieć o czym się mówi a większość osób (mówię oczywiście o jeżdżących bo reszta w ogóle nie ma prawa głosu z powodów oczywistych) nie ma pojęcia co to znaczy w pełni kontrolowana jazda. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 9 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Mitek Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Cześć Fajnie Estka piszesz! Dodam, że aby rozpatrywać zagrożenia (czyli mówić: "A jeżeli dziecku stanie się krzywda" - trzeba wiedzieć o czym się mówi a większość osób (mówię oczywiście o jeżdżących bo reszta w ogóle nie ma prawa głosu z powodów oczywistych) nie ma pojęcia co to znaczy w pełni kontrolowana jazda. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi