gardenia Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 chcialbym rozpoczac przygode ze skiturami ,od lat jestem narciarzem ,tesknie za dziewiczym terenem, poza trasa ,moze jakies nocowanie w namiocie, mam czas wlasnie w zimie,zaliczylem kurs zimowy turystyki gorskiej,jestem instruktorem narciarstwa zjazdowego,kocham gory w kazdej porze roku szukam pomyslu i ludzi z pomyslami na jakis wyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karat10 Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 chcialbym rozpoczac przygode ze skiturami ,od lat jestem narciarzem ,tesknie za dziewiczym terenem, poza trasa ,moze jakies nocowanie w namiocie, mam czas wlasnie w zimie,zaliczylem kurs zimowy turystyki gorskiej,jestem instruktorem narciarstwa zjazdowego,kocham gory w kazdej porze roku szukam pomyslu i ludzi z pomyslami na jakis wyjazd Skoro chcesz zacząć to w czym problem? Zacznij. Gdzie chcesz nocować w namiocie? Chcesz targać ze sobą namiot na narty? Kto z Tobą pojedzie na takie "oblężnicze" ski-tour'y? Poza tym jeśli chcesz ski-tour'ować w Tatrach czy Karkonoszach to spanie w namiocie zimą odpada. Kurs zimowej turystyki zaliczyłeś, czy nauczyłeś się tego co w jego programie było (zakładając, że prowadzący zajęcia trzymał się programu takowego kursu PZA lub miał lepszy)? Posiadanie papieru instruktora narciarstwa zjazdowego niewiele tu znaczy, tym bardziej Twoja miłość do gór w kontekście posiadanych umiejętności. Właściwie czego oczekujesz swym postem poza faktem, że oznajmiłeś na forum, że nie wiesz jak sobie zagospodarować czas wolny zimową porą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colina Napisano 30 Października 2011 Udostępnij Napisano 30 Października 2011 do karat10 -witaj wojtku - chyba troche zraziłeś nam gardenia do chodzenia - ja w marcu byłem w alpach na silvrettcie i foczyłem tam troche nocując w namiocie - troche sprzętu ,przygotowań i chęci, było zarąbiaście no i da się , w przyszłym roku tam wracam (chodzi o alpy) pozdrowionka waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karat10 Napisano 30 Października 2011 Udostępnij Napisano 30 Października 2011 do karat10 -witaj wojtku - chyba troche zraziłeś nam gardenia do chodzenia - ja w marcu byłem w alpach na silvrettcie i foczyłem tam troche nocując w namiocie - troche sprzętu ,przygotowań i chęci, było zarąbiaście no i da się , w przyszłym roku tam wracam (chodzi o alpy) pozdrowionka waldek No to powinienem się wstydzić. Wiesz, że nie było moją intencją nikogo zrażać. Napisz jak sprawują się Twoje nowe nabytki. Jestem ich ciekaw. Rynek wiązań się powiększa. Dla jednych to dobrze, dla innych może niekoniecznie. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colina Napisano 30 Października 2011 Udostępnij Napisano 30 Października 2011 jakoś powoli się rozkręcam na zime mam troche nowego i troche starego towaru ale wracając do wiązań hagana Z01 sprzedałem ich troche i nie mam zwrotów wręcz przeciwnie chwalą cudo!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karat10 Napisano 30 Października 2011 Udostępnij Napisano 30 Października 2011 jakoś powoli się rozkręcam na zime mam troche nowego i troche starego towaru ale wracając do wiązań hagana Z01 sprzedałem ich troche i nie mam zwrotów wręcz przeciwnie chwalą cudo!!!! To bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadek Kuby Napisano 31 Października 2011 Udostępnij Napisano 31 Października 2011 ,kocham gory w kazdej porze roku szukam pomyslu i ludzi z pomyslami na jakis wyjazd Ja też kocham! Pomysł jest bardzo prosty, wystarczy wrzucić na plecy byle jakie narty i koniecznie zabrać ze sobą bardziej doświadczonego w materii zawodnika(dla bezpieczeństwa) i udać się na jakąś górkę dziewiczą, tak aby nieco się zmęczyć. Jeśli po tym będzie się dalej kochało góry, to można pomału rozglądać się za sprzętem a szczególnie za towarzystwem. Bardzo mile sobie wspominam takie moje dawniejsze próby. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gardenia Napisano 3 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 tak troche mnie zamrozila odpowiedz wszystko wiedzacego...... ,ale to olalem mam sprzet wlasnie kupilem i dam rade,jak zawsze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaR Napisano 3 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Looknij tam: http://skitury.fora.pl/ nieco większe zagęszczenie turowców tam występuje niż tu. Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gardenia Napisano 3 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 dzieki wlasnie tam dotarlem,super dzieki tego szukalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniaq Napisano 4 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 tu też jest kilku zapaleńców w styczniu na - 3 króli robimy wypad mnarciarsko-skiturowy w Hohe Tauern - co prawda nie z namiotami ale tez bedzie fajnie pzdr, marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karat10 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 No i fajnie. Wszyscy sobie pogadali i pogadali, a nikt nie powiedział najważniejszego. Kurs lawinowy trzeba zrobić i basta. Myślisz, że przymus jest dobrą formą zachęty do podwyższania kwalifikacji i tym samym stopnia własnego bezpieczeństwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colina Napisano 21 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 witam może by rozwinąć temat kursów lawinowych - gdzie , kiedy i za ile???????? i na czym to polega pozdrawiam waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karat10 Napisano 21 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 witam może by rozwinąć temat kursów lawinowych - gdzie , kiedy i za ile???????? i na czym to polega pozdrawiam waldekDobry pomysł, a moderatorzy na to pozwolą? Uważasz Wilamie, że siedzę cicho? Czasami zabieram głos, a czasem nawet częściej. Niewątpliwie do bezpiecznej działalności zimą w górach (w takich gdzie występuje zagrożenie lawinowe - w Polsce ponoć są góry, w których takowe jednak nie występuje) konieczna jest przynajmniej podstawowa znajomość niwologii i tematyki lawinowej. Potrzebne są też inne umiejętności, ale to temat nie na 3 linijki tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi