JurekByd Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Planujemy wybrać się w drugim tygodniu września (10.09-17.09) na rowery do alpejskiej mekki "mountain-bikerów",czyli słynnego Ischgl,które to wraz z wolnocłowym ,szwajcarskim Samnaun tworzy region Silvretta,gdzie jest do dyspozycji ponad 1000 km rowerowych tras o różnym stopniu trudności - http://area3.interma....asp?ort=Ischgl Dzięki zakupieniu SILVRETTA CARD (50 euro/7 dni )- http://www.ischgl.co...rd-tirol.de.htm mamy możliwość korzystania bez ograniczeń z wszystkich urządzeń wyciągowych,zarówno od strony Ischgl,jaki i Samanaun - transport rowerów jest też wliczony w ten "karnet" i można się z nimi dostać na samą górę,czyli na prawie 2900 mnpm,co znacznie ułatwia eksplorowanie dostępnych tras.Po wyczerpującym dniu na 2 kółkach możemy odprężyć się w kilku basenach,leżących w dolinie Paznauntal (również gratis dla posiadaczy SILVRETTA CARD ) Ponadto karta ta obowiązuje również w całej dolinie Paznauntal (Kappl,See,Galtur ) oraz sąsiednim Montafonie ,można również korzystać za darmo z całej komunikacji publicznej w dolinie. Poniżej parę filmików pokazujących możliwości tego regionu : Wyruszamy busem z Bydgoszczy,jedziemy przez Niemcy-gdyby była taka potrzeba możemy jechać przez Poznań , czy Wroclaw.Przy pełnej obsadzie auta powinniśmy zmieścić się w 1000 zł (dojazd,noclegi w apartamentach w samym Ischgl,karnety na wyciągi i baseny - SILVRETTA CARD ) Jak byłoby duże ciśnienie na narty to w sumie niedaleko ( 130 km od Ischgl ) działa jedyny, czynny tylko latem lodowiec we Włoszech - Passo di Stelvio ..... Więc....skiforumowi bikerzy - kto chętny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Kusisz Jureczku, oj kusisz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Z taaaaaakim sprzętem tylko w taaaakie trasy można też przyoszczędzić te 50 jurków i dygać pod górkę na dwóch kółkach ,a nie wozić d.. 4 litery w wyciągu:p Ps. ja liżę rany po piątkowym uślizgu na asfalcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMan Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Pytanie - nie moje, ale znajomego który tu nie jest zalogowany, acz zainteresował go temat: "Tak z ciekawości możesz zapytać co mają w planach downhil, trial czy normalne MTB?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Pytanie - nie moje, ale znajomego który tu nie jest zalogowany, acz zainteresował go temat: "Tak z ciekawości możesz zapytać co mają w planach downhil, trial czy normalne MTB?" ???????????????????????????????? czy "trial" mialo byc "trail"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 czy "trial" mialo byc "trail"? http://pl.wikipedia..../Trial_rowerowy Zdravim ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 http://pl.wikipedia..../Trial_rowerowy Zdravim ;-) to jest okreslenie zawodow a nie warunkow jazdy na mtbk. w sensie nie-zawodowym ( a o takim wyjezdzie jest mowa) trial nie ma znaczenia praktycznego (oznacza probe). trail natomiast , oznacza jazde po trasach, w roznorakim terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMan Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 chłopaki, litości! znajomy sie zaciekawił, zadał mi pytanie mailem to przeklepałem! ja sie na tym nei znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Gdy rozmawiałem z Jurasem o tym wyjeździe i charakterze jazdy to chodziło mu o to co obrazuje 2 i 3 filmik , a nazywajcie sobie to jak chcecie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Gdy rozmawiałem z Jurasem o tym wyjeździe i charakterze jazdy to chodziło mu o to co obrazuje 2 i 3 filmik , a nazywajcie sobie to jak chcecie;) nie chce sie upierac, ale gdy z kims wyjezdzam, chce wiedziec dokladnie, jaki rodzaj mtnb bedzie uprawiany, zeby 1/ wziac odpowiedni rower 2/ wziac co najmniej nastepna pare oppon na inne warunki obecnie amatorskie ujezdzanie na mtnb z bardzo grubsza dzieli sie na x-country; czyli podjazd, wspinaczka, zjazd w dol mw rowno downhill do kazdego sa inne rowerty (czy my to skads znamy, np ze stokow???) ale faktem jest, ze jezeli wezmiesz typowy x-c mtnb to jeszcze downhill zjedziesz, natomiast jak ktos powie - jedziemy na downhill a w rzeczywistosci bedzie to x-c, to bedziesz klal jak zaraza.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanka1 Napisano 2 Października 2011 Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Miło zobaczyć wasze uśmiechnięte i szczęśliwe buźki Jak widać na zdjęciach dopisała nie tylko pogoda A wścieklakiem.....to proszę nie straszyć :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 3 Października 2011 Udostępnij Napisano 3 Października 2011 ladny wyjazd, ladna sceneria.... Użytkownik jan koval edytował ten post 04 październik 2011 - 02:05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 4 Października 2011 Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Siema :-) Fajnie, że i innym spośród userów tego forum udzielają się te nasze wspólne, rowerowe "letnie zboczenia" ;-) Najbardziej zazdroszczę tego iście "lodowego" zdarzenia z ostatniej foty - mam nadzieję, że i mnie będzie dane to przeżyć w przyszłym roku, a tymczasem przed chwilką właśnie wróciliśmy z zajefajnej bike-tury po niedostępnych zakątkach lesistych grani Beskidu Śląskiego i Żywieckiego. Było mega ! Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanka1 Napisano 4 Października 2011 Udostępnij Napisano 4 Października 2011 No to jest czego zazdrościć. Beskidy są cudowne, zaliczyłam je kiedyś wzdłuż i wszerz, co prawna zu Fuss, ale mogę sobie wyobrazić uroki waszej eskapady, pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanka1 Napisano 5 Października 2011 Udostępnij Napisano 5 Października 2011 ..oj Hanka , strach ma wielkie oczy a wścieklak tak niewinnie wygląda że aż czasami bywa za ...słodki (....) serdecznie pozdrawiami do zobaczenia "Wypijmy za błędy, za błędy na górze Niech wyjdą na dobre zmęczonej naturze" do zobaczyska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 7 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Odgrzewam temat-w zeszłym roku nie udało się zebrać kompletu-może w tym się uda.Termin i koszty w zasadzie bez zmian-do małych korekt oczywiście.Można też rozważyć klasyczną 4-dniówkę zamiast tygodnia-wszystko do ustalenia,jeśli będą bikerzy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 @ Juras Klasyczna 4-ro dniówka byłaby bardziej "zjadliwa" dla większości. Tak myślę. A ponadto (prawdopodobnie) miałbym kilku chętnych Opolaków na taki bike'owy wypad po górkach ... Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi