mm2 Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 To są tylko prognozy, ja pamiętam że mówili o pierwszych mrozach na święta a tu proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 wg Meteoprog.pl 25 i odpowiednio 26 grudnia: Karpacz +5 i +8 Szczyrk +6 i +8 Zakopane 0 i +2 Wisła +3 i +5 Krynica +6 i +7 Lądek Zdrój +5 i +7 proponuję zbiorowe modły i inne przydatne sztuczki Tym bardziej należy wykorzystać każdą wolną chwilę na nartowanie.:cool: Ja korzystam głównie z www.skionline.pl (oni przewidują już ocieplenie od najbliższej soboty!?) Wiadomo, że ta na 100% sprawdza się do 3 dni, później prawdopodobieństwo prognozowanej pogody spada. Wahania temp. z dnia na dzień są znaczne, także wszystko na święta może się zdarzyć. Jeśli w górach przyjdzie odwilż to chociaż podłoże się utrwali na dalsze nartowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stylistka145 Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 o i tu jest twoja mądrość:)mm2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert10sz Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Spokojnie, ta odwilż nie powinna przeszkodzić, bardziej obawiał bym się silnego wiatru. Po za tym jakieś cztery dni temu oglądałem zupełnie inną pogode, miał być mróz. W przyszłym tygodniu można będzie prędzej okeślić świąteczną pogode. Prognoza dłuższa niż trzydniowa jest niepewna. Użytkownik robert10sz edytował ten post 13 grudzień 2012 - 13:01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 A jak halny to jest problem z krzesłami/ kanapami. Jak podaje TVP 2 obecnie nie chodzi Skrzyczne. Ja udaje się więc na orczyki, tylko jeszcze nie wiem gdzie !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Niżej pada deszcz, nawet leje jak z cebra! Po tygodniowym śniegu , u nas w Tychach, już prawie nic nie pozostało. Udało mi się 3-krotnie pobiegać ale nadchodzące dni nic dobrego nie wróżą, przynajmniej do 1000 m n.pm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Udało mi się 3-krotnie pobiegać ale nadchodzące dni nic dobrego nie wróżą, przynajmniej do 1000 m n.pm. Dlaczego? W Sudetach już od jutra mróz http://www.yr.no/ste...tidsvarsel.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 a w Mrągowie - 4 : - 7 non stop ... i G4W / górka ,,na kurzej łapce'' kręci aż miło . A w najbliższych dniach cuś koło -10 ma trzymać ... słowem - próby śmigu na 100metrowym odcinku od przedpołudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 idzie ocieplenie - za tydzień ma być na Dolnym Śląsku +11 st. i spory opad deszczu - oby prognoza się nie spradziła :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwierz84 Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 https://fbcdn-sphoto...675536399_n.jpg To się nazywa opad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 W Beskidach trochę przysypało aczkolwiek niżej pogoda jeszcze się waha ale i tam synoptycy przewidują jakieś dłuższe ochłodzenie!? I już przejściowe załamanie pogody - mżawka i marznący deszcz powoduje "szklankę" na drogach. W Beskidach ,tam gdzie jeszcze nieprzetarty śnieg się ostał, tworzył się szreń. Generalnie i wyżej przejściowo popadało ale od jutra znowu ochłodzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodex4 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Mam zamówione noclegi od jutra w Wiśle i zastanawiam się czy nadchodząca odwilż nie zepsuje nam wyjazdu Najbardziej martwią mnie opady deszczu -macie jakąś dobrą stronę na której śledzicie pogodę? TVN meto to tragedia, w internecie też nie bardzo można dowiedzieć czy w nadchodzące dni będą mocne opady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukisan Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Ja korzystam z tej : http://www.meteo.pl/ http://new.meteo.pl/...ntype=2n&id=736 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Pierwszy raz od ładnych kilku lat ferie "mazowieckie" trafiły na kiepską pogodę na narty. Ale Wam współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Cześć dość dobrą pogodę nie polską mają na stronce Soszowa dotyczy to również całej Wisły ,sprawdza się idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mm2 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 ja bym tu zapytał http://wrozbita-maciej.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeus Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Mam zamówione noclegi od jutra w Wiśle i zastanawiam się czy nadchodząca odwilż nie zepsuje nam wyjazdu Najbardziej martwią mnie opady deszczu -macie jakąś dobrą stronę na której śledzicie pogodę? TVN meto to tragedia, w internecie też nie bardzo można dowiedzieć czy w nadchodzące dni będą mocne opady?Ja do meteo dorzucę jeszcze tą http://www.meteoblue.com/ a tu dla Wisły Jeśli na meteo i meteoblue prognoza pogody sie pokrywa to nawet Wróżbita Maciej nie potrzebny... i nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 To już jest koniec ,po zimie ,wszystko lada chwila spłynie jeszcze trochę można będzie pojeździć w brei jak ktoś lubi i potaplać się w przyparkingowym błotku.Co do dalszej perspektywy pogodowej to też jestem pesymistą a niech to .... trzeba się ewakuować na lodowiec ,nie ma wyścia a tak mi się w tym roku nie chciało wróciłem jak niewierny Tomasz na nasze stoki trochę też ze względów patriotycznych po wieloletnich wojażach alpejskich i co? nici. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ninja Napisano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Ja tam nadal mam nadzieję, że jeszcze w tym sezonie pojeżdżę w dobrych warunkach w Tatrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radcom Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Objechałem właśnie wschodni rejon Karkonoszy. W Kotlinie Jeleniogórskiej, Rudawach Janowickich, Górach Kaczawskich, Kamiennych, Kruczych i Wałbrzyskich, wiosna jak się patrzy. W wysokich partiach Karkonoszy, zima jeszcze się broni. Na Przełęczy Kowarskiej, powiało chłodem od Czoła. Generalnie po nocnej ulewie, wiatr stał się wreszcie zimny. Sztucznie naśnieżone stoki, trzymają się dzielnie. Jest nadzieja... Pozdrawiam, radcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 W Nowym Sączu w poniedziałek +6, wczoraj +7,5, a dzisiaj to już przegięcie +11, oczywiście w poniedziałek i wtorek lało, śnieg znika w oczach, jest już go mało i można z niego wyciskać wodę Oby zima i mróz wrócił jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndreL Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Właśnie wróciłem ze skróconych ferii. Byłem w okolicach Stronia Śląskiego. Niestety okolica przypomina późny marzec. Jeździłem w poniedziałek (Zieleniec i Lądek Zdrój) i wtorek (Zieleniec). Środa to ulewa, żałowałemm że we wtorek nie pojechałem na wieczorną do Czarnej Góry. Dzisiaj odwilży cd w nocy mocno padało. Powrót zrobiłem od Nachodu do Harrachova. Można jeździć w Mladych Bukach. W Harrachovie też można chociaż śnieg mokry a temperatura to około 2 stopni. Czekam na powrót zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebaSRS Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Zapowiada się lekkie poprawienie pogody od niedzieli - http://www.yr.no/ste...tidsvarsel.html Ale żeby dowiedzieć się pogodę na dłużej niż 3 dni to trzeba wróżyć.... a ja herbatę już dawno wypiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wincek Napisano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Zaczęło mocno sypać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 1 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Zapowiada się lekkie poprawienie pogody od niedzieli - http://www.yr.no/ste...tidsvarsel.html Nie jest źle aczkolwiek wczoraj myślałem ,że to już...wiosna;) Gołębie ożyły...a w cieniu +10....ale uspokoił mnie 1 synoptyk mówiąc o nieistotnym incydencie jak zeszłotygodniowy marznący deszcz. Ale najważniejsze co w górach a tam temp. będzie się wahać i ogólnie to ma być zmiennie, jeszcze do 14 dni z przewagą temp. minusowych!?:cool: Najważniejsze ,że tam gdzie naśnieżyli z głową - bez pośpiechu -krótkotrwałe ocieplenia prawie nic nie zaszkodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi