Trance Napisano 25 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 A u mnie masakra, bo na razie zimy nie ma... No cóż. Jakub_ no to dziwne że u Ciebie zimy nie ma.. Ja mieszkam w Malmo (Szwecja) miasto to leży na samym dole Szwecji i tutaj zima hula od 3 dni!! Śnieg pada prawie że cały czas, dzisiaj np to cały dzień pada od godziny 5:45 (o tej wstaje do pracy) i nadal pada. Nadają mocne mrozy na cały tydzień. Aktualnie mam -4 za oknem i śnieg. Dzieli nas jakieś 130km więc i może niedługo na północ Polski dojdzie ten zimny front z północy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub_ Napisano 26 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Wszystko byłoby fajnie ale dotychczas tj przez ostatnie dwa dni na przemian padał deszcz i mokry śnieg. Dziś jest sucho i zero stopni, ale nic nie pada i pewnie nie będzie. Więc nadal nie pamiętam co to zima... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyGuÅ‚98 Napisano 26 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 http://www.bialkatat.../pl/kamery.html Białka zaczęła, a oto inne wyniki: http://www.skionline...y&id_kamery=599 http://www.skionline...y&id_kamery=600 http://www.skionline...y&id_kamery=598 Świerardów zaczął mocno Szkoda, że na razie tylko tak mało tych stacji, miejmy nadzieje że z dnia na dzień ta sytuacja się będzie zmieniała-na plus oczywiście Z ostatniej chwili-ale przepał http://www.skionline...y&id_kamery=686 http://www.skionline...y&id_kamery=333 Użytkownik RyGuł98 edytował ten post 26 listopad 2010 - 16:20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek88 Napisano 26 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Polepszyła się trochę prognoza pogody na meteo.group dla Podkarpacia. Lekka odwilż już tylko we środę od popołudnia i we czwartek (do +2st.C i deszcz albo deszcz ze śniegiem 5mm) Śnieżyce w poniedziałek 25mm Jutro zaś możemy się spowdziewać opadów na poziomie 5mm raczej do południa (od 6:00 do 12:00) ma sypać mocniej 3mm, przy temp. lekko poniżej 0st.C zaś popołudniu (12:00-18:00) 2mm. W nocy z poniedziału na wtorek i z wtorku na środę ma być po -7st.C na Podkarpaciu. Aktualnie zaś w Krośnie: -2st.C Więc w Gogołowie może zaczną przygotowywać stok powoli, gdyż prognozy długoterminowe są korzystne. Zobaczymy jak będzie. AAAaaaa...... W Puławach śnieżą !!! Szybko, nie spodziewał się. Można więc zacząć pisać o prognozach pogody i aktualnej sytuacji u mnie i w okolicach, czyli będzie się to odnosiło do stacji narciarskich w Gogołowie, Puławach i Chyrowej. No to ciekawe kiedy Kiczera przygotuje stok, może ostatni listopad ?? Albo na 3 grudnia na sobotę przygotują, a wtedy odwilż niestety. Użytkownik piotrek88 edytował ten post 26 listopad 2010 - 19:39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyGuÅ‚98 Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 A ja już chyba wiem pomiędzy kim rozegra się "walka" o 1 uruchomienie wyciągów w sezonie 2011/2012: Kandydaci: -BT http://www.bialkatat.../pl/kamery.html -Świerardów http://kolejgondolowa.pl/kamery/index -Biały Krzyż brak kamer Obstawiajcie czy mam rację !! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulinusia180 Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 u mnie już od 2 godzin sypie śnieg.Mam nadzieje że będzie tak cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub_ Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 A u mnie w nocy spadł, w dzień się roztopił Podobno w połowie tygodnia mają być silne mrozy, ale pewnie wtedy nie spadnie nic, no cóż, i tak bywa :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aiki Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Pozdrawiam ! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom11 Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 w Bytomiu napadało z 4 cm śniegu Uploaded with ImageShack.us Użytkownik tom11 edytował ten post 27 listopad 2010 - 15:11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek88 Napisano 29 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 W Krośnie bez rewelacji. Obecnie opadów brak, temp. +0,2st.C Pokrywa śnieżna: ok 9CM Prawdopodbnie nie będzie deszczu, wg. meteo.group; choć w Rzeszowie aktualnie pokazują śnieg z deszczem lekki na godz 7:00. Jeśli do 12tej nie dosypie już śniegu to to by było na tyle kataklizmu. Zatem kolejne opady możliwe we czwartek w nocy, choć w Krośnie meteo pokazuje deszcz przy -8st.C ale tego nie trzeba brać na poważnie. Choć przy -8st.C deszcz to by było egzotycznie. W piątek odwilż a sobota niedziela ponownie mróz i słońce. Już dzisiaj w nocy ma być -10st.C, tylko jakby jeszcze trochę dosypało byłoby super, może na sobotę ruszy wyciąg KICZERA w Puławach. W Chyrowej widziałem na kamerce rozstawione armatki więc może też ruszy, w Gogołowie narazie cisza, ale jakby nasypało tak jak Kret mówił 50CM wtenczas nie było by problemy, a 10CM to do przygotowania stoku jest stanowczo za mało. Przejedzie ratrak i zostanie 1CM Użytkownik piotrek88 edytował ten post 29 listopad 2010 - 07:18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek88 Napisano 29 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 W Krośnie i okolicach. Temp. aktualnie: +3,6st.C Pokrywa śnieżna już tylko; ok. 5CM Do jutra, jak tak dalej pójdzie może zostać góra: 1CM Może się opamięta i przestanie w końcu padać deszcz. A już myślałem że pośmigam na wyciągu, ojciec mi mówił że zaczeło lać od 5tej rano. A przed 5tą było biało wszędzie, śniegu było 15CM. Podawałem wcześniej że o 7mej było 9CM, niestety 2godz wcześniej było 15CM. I cały czas, bez przerwy pada, chwilami mocniej, chwilami pojawi się kilka płatków śniegu pomiędzy kroplami deszczu. W Gogołowie było na stacji 15CM podawane, w tej chwili widać na kamerce jak ten piękny śnieg niszczy deszcz, nie wiem jak w Puławach bo tam z kamerki trudno wywnioskować, ale na 90% tam też pada deszcz w Chyrowej już widać prześwity nawet. No to niestety atak zimy nie dla Podkarpacia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 29 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 W przyszłym tygodniu i tak będzie do +10`C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matik211 Napisano 30 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 zima zima zima.. około -5/6 Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek88 Napisano 30 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Aktualnie, temp. w Krośnie -6,7st.C Pokrywa śnieżna, ok. 8,5CM Ze środy na czwartek opad śniegu, na chwilę obecną prognozowane jest: 10,4MM W piątek ponownie deszcz: 1,7MM i +3st.C (tutaj bym dał prawdopodbieństwo na poziomie 65%) W sobotę ponownie możliwy symboliczny śnieg 2MM i -5st.C w dzień W niedzielę, słonecznie, rano -10st.C i w dzień -4st.C Zaś od wtorku odwilż przez 5-7dni do +6/+8st.C Będziemy obserwować na bieżąco sytuację, co do opadów i temperatury sprawdzalność na meteo.group do 3/4dni w przód wynosiła ok 80% W Chyrowej, Gogołowie i Puławach śnieżą, aktualnie podawana pokrywa śnieżna: 10/15CM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol19 Napisano 30 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Bardzo słaba sytuacja występuje na płd -wsch jeśli chodzi o snieg w tamtym roku tez było kiepsko wczoraj deszcz padał 20 min i potem 5 godzin deszcz ze sniegiem dlatego bardzo mało go jest . Coś się popsuło bo dawniej w takiej sytuacji jak wczoraj lekka odwilż +2 wystepowała na dolnym sląsku i małopolsce a teraz na podkarpaciu. Pozostaje miec nadzieje ze wszystko wroci do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulwa Napisano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 u mnie (Okolice Brzeska woj. Małopolskie) jak narazie: Temp: -11 stopni Zachmurzenie: Całkowite Opady - Bardzo intensywny śnieg ! do tego wiatr. Pokrywa całkowita: 36 cm (dzisiaj około 6cm przybyło) W przyszłym tygodniu i tak będzie do +10`C. no nie wiem jakim cudem i gdzie... Użytkownik bulwa edytował ten post 01 grudzień 2010 - 17:17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matik211 Napisano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 wodzisław zasypany pada pada i pada ;p temperatura -5 ale odczuwalna duzo wiecej,wieje wiatr nareszcie zima! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 W Tatrach wieje halny.:mad: A pod Warszawą 40 cm śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol19 Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 U mnie +3 zapowiadali 0 dobrze ze grunt wychłodzony to tylko kapie z dachu . Porażka te prognozy i co 2 dni +2 stopnie śniegu mało moim zdaniem ` Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub_ Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 A u mnie w końcu pełnia zimy Mróz i śnieg, a nawet śnieżyce, zaspy i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobra Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 W Jaśle masakra wszystko się topi temp to +4 st wczoraj wieczorem była u mnie dość mocna śnieżyca padał drobny ale intensywny śnieg i wiał mocny wiatr co powodowało zawieje i zamiecie temp wynosiła -6. Następny opad śniegu jutro ale niestety przy dodatniej temperaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub_ Napisano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Widać odwilż na Święta Założę się, że mimo, że naście razy się to zmieni, ale odwilż na Święta będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol19 Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 No ochłodzenie przyszło wcześniej niż się wydawac mogło na podkarpaciu dzisiaj miało być 5 stopni tymczasem jest 0 silny i wiatr i mokry snieg. Maksymalna temperatura jaką zanotowałem w trakcie odwilzy to 6,6 stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendi Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Dokładnie, ochłodzenie przyszło wcześniej. Fajna prognoza interii http://pogoda.interi...miasta?id=11763 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucharz0 Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Widać odwilż na Święta Założę się, że mimo, że naście razy się to zmieni, ale odwilż na Święta będzie Żebyś się nie zdziwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi