pastorek666 Napisano 6 Października 2010 Udostępnij Napisano 6 Października 2010 No jestem ciekaw czy z ciągu tygodnia może być aż takie załamanie pogody w przeciągu paru dni pożyjemy zobaczymy :eek: i właśnie pytanie czy coś dłuższego z tego będzie Użytkownik pastorek666 edytował ten post 06 październik 2010 - 17:05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barby Napisano 6 Października 2010 Udostępnij Napisano 6 Października 2010 No jestem ciekaw czy z ciągu tygodnia może być aż takie załamanie pogody w przeciągu paru dni hehe, właśnie - chociaż moim zdaniem to całkiem realne. W lipcu czy sierpniu była taka sytuacja, że w ciągu 2 dni temp. spadła z 36 do 18 ( to blisko 20stopni różnicy:eek:) Zresztą tak jakoś od kilku lat ta nasza pogoda się zmienia, że mamy właściwie 2 pory roku: lato i zimę ( bo i jesień i wiosna trwają po 2 tygodnie). W tym roku ponoć zima ma już przyjść w październiku i trzymać do marca. Ciekawe jak bedzie:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastorek666 Napisano 6 Października 2010 Udostępnij Napisano 6 Października 2010 hehe, właśnie - chociaż moim zdaniem to całkiem realne. W lipcu czy sierpniu była taka sytuacja, że w ciągu 2 dni temp. spadła z 36 do 18 ( to blisko 20stopni różnicy:eek:) Zresztą tak jakoś od kilku lat ta nasza pogoda się zmienia, że mamy właściwie 2 pory roku: lato i zimę ( bo i jesień i wiosna trwają po 2 tygodnie). W tym roku ponoć zima ma już przyjść w październiku i trzymać do marca. Ciekawe jak bedzie:). Dokładnie dwie pory roku sam już to wcześniej pisałem a co do spadku fakt w lato były takie sytuacje że temperatura drastycznie spadła jak mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniels. Napisano 6 Października 2010 Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Colder rok temu jak się nie mylę to śnieg ' poleżał ' 4 dni i wtedy spadło go dosyć sporo jak na październik no bo nie oszukujmy się to dopiero początek jesieni i o żadnej zimie nie ma mowy. Ja sam nie pamiętam kiedy trwała zima była w listopadzie Do prawdziwej zimy tak naprawdę poczekamy jeszcze ponad 2 miesiące. A do jakiś większych ataków uważam, że co najmniej miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucharz0 Napisano 6 Października 2010 Udostępnij Napisano 6 Października 2010 anomalie w Polsce to normalność więc nie zdziwie sie jak za tydzień sie zabieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K Napisano 6 Października 2010 Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Colder rok temu jak się nie mylę to śnieg ' poleżał ' 4 dni i wtedy spadło go dosyć sporo jak na październik no bo nie oszukujmy się to dopiero początek jesieni i o żadnej zimie nie ma mowy. Ja sam nie pamiętam kiedy trwała zima była w listopadzie Do prawdziwej zimy tak naprawdę poczekamy jeszcze ponad 2 miesiące. A do jakiś większych ataków uważam, że co najmniej miesiąc. Ja tak samo uważam Daniels jak Ty , zima w październiku mimo wszystko odbije się negatywnie na wegetację roślin ,ale chyba przede wszystkim na ludziach , wtedy pewnie wybuchnie epidemia grypy jak to miało miejsce rok temu .A tego mimo wszystko 4 dni śniegu nie jest warte . wczoraj zubilewicz w programie dzien po dniu na tvn24 mówił, że za tydzień w środę ma być biało na południu Polski i to nie ma byc krótki epizot ale coś dłuższego Czy ja wiem , chociaż pojęcie "południe PL ' jest zbyt mnie trochę za ogólne , może miał na myśli góry , a może całe południe PL . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucharz0 Napisano 6 Października 2010 Udostępnij Napisano 6 Października 2010 od wtorku załamanie pogody nawet do -7 stopni i biało dziś omena tak mówiła dzień po dniu na tvn 24. więc jednak tak pisałem wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastorek666 Napisano 6 Października 2010 Udostępnij Napisano 6 Października 2010 W dzień czy w nocy takie minusowe temperaturki a jeśli sie to sprawdzi to zapowiada się wyśmienicie ale jest też minus tego przyjdzie dodatnia temperatura i z tym chlapa :/ najgorsze co może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojnecki Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Przed chwilą w pewnym radiu mówili, tu cytat "cieszmy sie słoneczną pogodą, bo w przyszłym tygodniu ma spasc snieg i zacznia sie ta zima tysiaclecia". Mnie nie rajcuje snieg w pazdzierniku. w tamtym roku byl 16 pazdziernika...drzewa sie lamaly, oblodzenia. Co innego gdyby mail spac i sie utrzymywał do lutego, ale to tylko przedzimie...pierwszy snieg zawsze jest tylko sygnalem ze juz sie do nas zbliza zima...z reszta kazdy to wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojnecki Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Nowy artykuł na TP. W ktorym pisze, że pogoda piękna utrzyma się do 20 października i jak zwykle jak to bywa za słoneczną pogodę w ostatniej dekadzie października będziemy musieli zapłacic opadami i chłodami...czyli większośc źródeł jest przy takiej wlasnie pogodzie, jednak jeszcze nie chcą pisac o śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniels. Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Z tego co się orientuje modele nie są zgodne co do pogody w późniejszym okresie. Wynika to z tego, że to zbyt odległy termin i nie ma się co dziwić bo nikt dziś nie powie Nam na 100% co będzie za tydzień czy dwa. Wczoraj sprawdzałem model GFS i po 15.10 prognoza pogody jest skrajnie różna. Raz model daje ochłodzenie z mrozem i nawet opadami śniegu a raz daje do 15+ i słonecznie. Ogólnie chociaż pogoda jest ładna i słoneczna to uważam, że i tak jest zbyt chłodno jak na październik.A co do opadów śniegu w przyszłym tygodniu to pewne przesłanki są, ale nie będzie ( jeśli w ogóle wystąpi ) to nic szczególnego. Ps. Te -7 to chyba trochę naciągane;) chociaż przy gruncie kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Witam wszystkich zaklinaczy zimy:) Chciałem zapytać co widać na wskaźnikach czy zima na nizinach jest widoczna?? Czy należy już zakupić opał?? Czy to prawda, że słoneczna i ciepła pogoda utrzyma się do końca października?? Pytam poważnie i proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniels. Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Witam wszystkich zaklinaczy zimy:) Chciałem zapytać co widać na wskaźnikach czy zima na nizinach jest widoczna?? Czy należy już zakupić opał?? Czy to prawda, że słoneczna i ciepła pogoda utrzyma się do końca października?? Pytam poważnie i proszę o odpowiedź. Odpowiedziałem post wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Odpowiedziałem post wyżej Czyli wiemy tyle, że na razie słonecznie ze spadkami temp nocą w okolice zera.....a potem nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniels. Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Czyli wiemy tyle, że na razie słonecznie ze spadkami temp nocą w okolice zera.....a potem nie wiadomo. Dokładnie. Z tym, że temperatura lokalnie nocami spada poniżej zera. I to raczej się nie zmieni w najbliższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
decent Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Po przeczytaniu tego artykułu się uśmiałem, co oni potrafią wymyslać: "Temperatury w listopadzie będą znacznie poniżej normy i niewykluczone, że spadną nawet do – 30 stopni. " Ale jaja, śmiech :D:D Może jeszcze powiedzą, że gruszki wyrosną na jabłoni... Mnie tylko ciekawi co ma to zdjęcie do tych apokaliptycznych mrozów :D:D:D a przepraszam przeczytałem całość i .. "Bożena (34 l.) i Wojciech (40 l.) Kościukowie już szykują się do zimy. Ten sezon będzie ich sporo kosztował:" Pozdrawiam Użytkownik decent edytował ten post 07 październik 2010 - 13:19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Witam troszkę nie jestem w temacie . Trochę poczytałem te prognozy to wg mnie Daniels w listopadzie jest możliwe -30stopni , zwłaszcza pod koniec miesiąca Trochę mnie zdziwiło że już możliwe przedzimie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulinusia180 Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 dzisiaj u mnie jak wyjrzałam przez okno było -1.A mieszkam w bloku na 4 pietrze..Pierwszy raz temperatura spała ponizej 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulwa Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 ot: groźby są karalne a co do pogody to dzisiaj u mnie był mrozik rano . Pierwszy szron zaliczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Myforecast oszalał !! Patrzcie jakie temp maja panować w Kijowie ! http://www.myforecas...893&metric=true Szczerze to wątpię ,ale jak to się sprawdzi to we wschodniej EU zima rozpocznie się z wielkim hukiem . A narazie w PL lipa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulinusia180 Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Myforecast oszalał !! Patrzcie jakie temp maja panować w Kijowie ! Szczerze to wątpię ,ale jak to się sprawdzi to we wschodniej EU zima rozpocznie się z wielkim hukiem . A narazie w PL lipa . -10 o kurde.. no niezle.u mnie pakuzuje -3 najwiecej ale zobaczymy co jak z biegiem czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 7 Października 2010 Udostępnij Napisano 7 Października 2010 ......W drugiej połowie tygodnia należy spodziewać się opadów deszczu, zwłaszcza na Suwalszczyźnie, ale - jak uspokajają synoptycy - śnieg nie spadnie...:o:o:D:D:) Całość: http://wiadomosci.on...-wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdjakow Napisano 8 Października 2010 Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Tak sobie spojrzałem na myForecast i widzę, że to delikatnie mówiąc bezsensowna strona. Dziwne rzeczy pokazuje już na jutro - wg niej w Kijowie ma być +17 stopni. Ciekawe skąd. Co do prognozy Zubilewicza - do 13-go zostało jeszcze dużo czasu, a więc jest niepewność. GFS z 06UTC np. zrezygnował z tak dużego ochłodzenia. Oznacza to, że głoszenie "zimy od 13-go" jest jeszcze bardzo przedwczesne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucharz0 Napisano 8 Października 2010 Udostępnij Napisano 8 Października 2010 http://www.poranny.p...SWIAT/854482095 ale głupoty nie wiem co w tym głupiego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1995 Napisano 8 Października 2010 Udostępnij Napisano 8 Października 2010 ze śniegiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi