Daniels. Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Słuchaj nie ma Cie tu nie mieszkasz tam gdzie on wiec nie mow ze nie bo może rzeczywiscie padał snieg z deszczem.Nie mozesz tego wiedziec.:mad: Haha dziewczyno nie ma mnie tam, ale widzę jakie są temperatury A prócz tego wystarczy trochę logiki i zdrowego myślenia a jak mi nie wierzysz to spytaj Piotra gdzie dziś padał śnieg z deszczem:) Nie trzeba być tam czy tam - wystarczy spojrzeć na mapkę Tu masz temperatury - http://gfspl.rootnode.net/AKT/TEMP/99 Poza tym trzeba odróżnić dwie sprawy jeszcze - mamy wrzesień a nie grudzień i nawet jakby było +2 to wcale nie jest powiedziane, że padał by śnieg z deszczem. ehh.... Użytkownik Daniels. edytował ten post 30 wrzesień 2010 - 15:42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulinusia180 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Juz ci mowie gdzie. W Zakopanem padał deszcz ze śniegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdjakow Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Na nizinach było przeważnie od 4 do 6 stopni. W Zakopanym rano padał deszcz przy +1.8. Nigdzie na nizinach nie notowano opadu śniegu, ani śniegu z deszczem - temperatura była za wysoka. Jeszcze depesza z Zakopanego. 12625 11365 83003 10018 20009 39161 42780 53007 60022 72162 885// 333 10052 20018 31002 55/// 20364 70022 88693 93001= Jeśli w Zakopanem padał deszcz ze śniegiem to albo po 6UTC, albo wyżej stacji. Użytkownik pdjakow edytował ten post 30 wrzesień 2010 - 15:55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniels. Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Juz ci mowie gdzie. W Zakopanem padał deszcz ze śniegiem. No to poproszę o jakieś dowody Ja wrzucam swój pierwszy, że nic tam takiego nie było - http://gfspl.rootnod...za/prognoza.php Wystarczy wybrać ' Zakopane ' i sprawdzić Użytkownik Daniels. edytował ten post 30 wrzesień 2010 - 16:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdjakow Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 No to poproszę o jakieś dowody Ja wrzucam swój pierwszy, że nic tam takiego nie było - http://gfspl.rootnod...za/prognoza.php To akurat tylko prognoza. Notabene - w dzien w Zakopanem było ponad +4 jak widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastorek666 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 I znów sie zaczyna kłótnia gdzie co i jak jak ostanio dajcie już spokój między sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdjakow Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Szanse na śnieg i deszcz ze śniegiem pojawią się, gdy zejdzie zdrowa -5-tka na 850 hPa. Tak było w zeszłym roku: Teraz to jednak nędza jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 No nie wiem czy padał czy nie ten deszcz ze śniegiem , ale w to nie wątpię . Ale mniejsza oto , nie wiem jak Wy ,ale Ja wychodząc dziś rano na dwór poczułem pierwsze takie chłody w powietrzu tym roku . Jest tak strasznie zimno że ogrzewanie w domu jest już codziennością . Trochę to nienormalne (patrząc na ostatnie lata ) żeby 30września temp w najcieplejszym momencie dnia była na poziomie 4-5 stopni !Zważając że 7dni ba 5dni temu temp była na poziomie 24stopnie . Użytkownik Kamil K edytował ten post 30 wrzesień 2010 - 16:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniels. Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Hipi pozwól, że nawet tego nie skomentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniels. Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 I chyba masz rację Colder bo przy dodatnim NAO w 2005/2006 bądź lekko ujemnym NAO mieliśmy lepszą zimę niż przy ostatnim mocno ujemnym. Twoja( czy nie Twoja ) teoria może okazać się prawidłowa co do tego, że lekko dodatnie NAO spowoduje chłodniejszą zimę na Płd niż ujemne Użytkownik Daniels. edytował ten post 30 wrzesień 2010 - 17:18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdjakow Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 @Hipi Pokazana mapka pokazuje stan aktualny, nie prognozę. Tabela pokazywała prognozę. Co do zimy 2005/6 - rzeczywiście, powinno być cieplej. Wskaźnik NAO nie zawsze się sprawdza. Nie mniej jednak - górą szło wtedy cieplejsze powietrze, np. styczeń 2006 miał na Śnieżce odchylenie od normy +1.6, a w niedalekim Wrocławiu -4.1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniels. Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 ppawlak2 ok mój błąd - chodziło mi po prostu o to, że na 850hpa jest za ciepło na opady śniegu z deszczem, źle zrobiłem, że nie sprawdziłem wcześniej wartości na tej wysokości, ale mimo wszystko intencje miałem dobre bo i tak to za ciepło na jakiś deszcz ze śniegiem gdziekolwiek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulinusia180 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 http://krolowa-super...2,ID415237559,n Chyba Daniels nie masz racji. Użytkownik paulinusia180 edytował ten post 30 wrzesień 2010 - 19:28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniels. Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 http://krolowa-super...2,ID415237559,n Chyba Daniels nie masz racji. Jak wierzysz królowej to skończmy od razu temat . Piotr Ci podał już dane z Zakopanego, że NIE ZANOTOWANO tam innych opadów niż deszcz więc dała byś sobie spokój. A poza tym Zakopane to nie Rzeszów, to prawie góry i tam może sobie padać nawet śnieg teraz. Na NIZINACH nigdzie nie było ŻADNEGO śniegu ani deszczu ze śniegiem i albo to w końcu zrozumiesz albo nie, ale ja kończę z Tobą dyskusje na ten temat. I nie radził bym więcej sugerować się blogiem tej chorej kobiety bo już bardziej wiarygodne są przepowiednie Indian . Najlepszym dowodem, że jest z nią coś nie tak jest ostatnie jej zdanie. Bo tylko człowiek niezrównoważony może życzyć sobie i innym takiej katastrofy jak tegoroczne lato w Moskwie. Sami pomyślcie czy dali byśmy rade przeżyć 2 miesiące bez deszczu i z temperaturą nie schodzącą poniżej 30C Użytkownik Daniels. edytował ten post 30 wrzesień 2010 - 19:42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulinusia180 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 mowiłes że NIGDZIE nie zanotowano deszczu ze sniegiem. Ale dobra niech ci bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniels. Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 W tych godzinach, w którym pisał ktoś tam, że pada NIGDZIE nie zanotowano opadów śniegu z deszczem. Ja napisałem, że nawet jakby w tym Zakopane padało to to jest jednak Zakopane, ale nigdzie nie napisałem, że tam na 100 procent padał śnieg z deszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulinusia180 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Ja mam nadzieję, że śnieg spadnie nie prędzej, jak w listopadzie. I że zima nie będzie zbyt mroźna ani zbyt śnieżna na nizinach. A ja mam nadzieje że zima bedzie bardzo śnieżna na nizinach.I bedzie szybciej śnieg niz w listopadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastorek666 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 OK, to może będę trochę złośliwy, ale wobec tego życzę (w końcu sama tego chcesz) żeby akurat Ciebie tak zasypało, że będziesz latać z łopatą i ciągle odśnieżać, i odetną net ze względu na złe warunki pogodowe może będziesz mieć wtedy czas , żeby przemyśleć to i owo W dodatku nie będzie można dojechac do sklepu, bo drogi będa tez zasypane, i bedziesz musiała przynieść sobie zakupy na plecach. Ale niech tak popada tylko miejscowo, w Janowie Lubelskim xD net swoją drogą żeby prąd jeszcze odcięli z powodu zerwania Lini jak to miało miejsce w tym roku w styczniu albo w lutym już nie pamiętam ludzie po 2 tygodnie bez prądu byli masakra tak ogólnie :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniels. Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Sorry, ale Daniels nie umiesz śledzić danych SYNOP na potwierdzenie to http://www.meteogrou...3JlZGlyZWN0PS0x W tej chwili się ośmieszyłeś . Po pierwsze to prognoza a po drugie na piątek ... Skończcie już na prawdę bo Piotr dał Wam dane z Zakopanego z Depesz synoptycznych i nie zarejestrowano tam żadnych opadów deszczu ze śniegiem. Kończę dyskusje na ten temat bo to co wyprawiacie to się w głowie nie mieści Niestety to co w tym roku dzieje się na tym forum to tragedia, dobrze że są jeszcze osoby mające choć trochę pojęcia jak np. Colder. Nie którzy mają ZERO wiedzy a chcą być najmądrzejsi. Ale Piotr1984 przebił już wszystko.Mam nadzieję, że to prowokacja albo żart bo jeśli pisałeś to na poważnie to o pogodzie wiesz tyle co ja o tańcu Węgierskim Użytkownik Daniels. edytował ten post 30 wrzesień 2010 - 21:20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastorek666 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Koleś Wpierw sie opanuj i przestań każdego wyzywać od Debili następne dziecko 12 letnie? czy troche starsze? po drugie jeśli już tak wierzysz tej jak to nazywasz i nazywa sie ją Królową Hahaha dla Mnie to śmieszne to zostaw to dla siebie.Każdy może mieć inne zdanie ja osobiście w tyłku mam tą Królową i co ona pisze Pozdro koleś i Ogarnij. No tak robin 4 pory roku ale nam sie pomału robią 2 pory roku jakby nie patrzeć Użytkownik pastorek666 edytował ten post 30 wrzesień 2010 - 21:26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniels. Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 nie przejmujcie się tym ' zakopiańczyk ' ponieważ to ktoś z obecnych już użytkowników zrobił fałszywe konto. Chyba piotr1984 bo dał ten sam link, który nie udowadnia Nam, że w Zakopanem padał śnieg a jedynie pokazuję prognozę i nic więcej, mam nadzieję, że nie daliście się nabrać... Gdzie admini ? Użytkownik Daniels. edytował ten post 30 wrzesień 2010 - 22:04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendi Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Poziom forum osiągnął 0. Po co wy się kłócicie ? Mamy rozmawiać o zimie. Niektórzy jeszcze matce mleko ssają z cyca a się udzielają. Jeszcze jakby na temat rozmawiali to ok ale zaczyna się robić przez takich ludzi syf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastorek666 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Dajcie spokój ludzie KRÓLOWEJ.Ona mówi tylko prawde a to wy chszanicie.Naćpaliście sie klaku i teraz same bzdury wygadujecie na nią.Odczepcie sie od niej .OSTRZEGAM. Hahaha grozisz Nam czy tym którzy jej nie wieżą Qurwa trzymajcie mnie bo padnę ze śmiechy z tego typa i że niby czego się naćpali klaku? a co to wogóle jest idz chłopcze lepiej spać :cool: i naucz sie polskiej pisowni nie chszanicie tylko chrzanicie Użytkownik pastorek666 edytował ten post 30 wrzesień 2010 - 22:53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K Napisano 1 Października 2010 Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Co to za koleś? Pewnie jakieś dziecko ulicy . Z Zakopanego . Szybko bierz łopatę i podgarniaj te zwały śniegu . Boże nie mogę z niego . Śnieg mu padał ,ale chyba z głowy. Kolejne dziecko z zespołem Downa któremu się wciśnie kit że jutro będzie +30stopni . A jutro będzie kłócił że w Zakopanym było +30 stopni . No nie mogę . Królowa kolejne człek z zaburzeniami osobowymi . Pozdr Ps1 Tak to już jest Pastorek że jak ci jakiś wieśniak zacznie pisać to ciężko coś zakumać , zwykła polska szara wiejska rzeczywistość .A i u nas jest sporo ślązaków jak gadają to co drugiego słowa nie rozumiem . PS 2Kogo Marzena nazywa kaczuszkami ? Nas? Użytkownik Kamil K edytował ten post 01 październik 2010 - 05:52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastorek666 Napisano 1 Października 2010 Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Hyhy zaraz zacznie pisać że u niego dziś śnieg pada bo koło zera jest ale tak btw bo u mnie dziś 4 stopnie :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi