MarioJ Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 W Alpach trochę sypnęło Siviez (1750m), les 4 Vallées, Szwajcaria Espace Killy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Wiadomo że u nas też popruszyło, ładne widoki z Gór Sowich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 siema,orientujecie sie jak wyglada sytuacja w val di sole albo czego mozna sie spodziewac od 12 grudnia?W Marillevie/Folgaridzie za kilka dni otwierają trasy:- n° 4 Spolverino- n° 6 Malghetto- n° 7 Panoramica- n° 9 Delle Rocce- n° 11 Orso Bruno- n° 14 Malghet Aut 1- n° 16 Mastellina- n° 19 Pancianina- n° 22 Sghirlat- n° 29 Ometto 1- n° 34 BambySzykuje się ciepły tydzień bez mrozów, więc nie licz na to, że od 12 będzie cokolwiek więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Po całym bardzo ciepłym grudniu, chwilę (3 tygodnie) w styczniu było zimowo, dzisiaj mija miesiąc odkąd temperatury cały czas są na ogromnym plusie (średnio +10 w dzień w Nowym Sączu). Dzisiaj już jest szczyt szczytów... 18 stopni!!!!! Ręce opadają. Jak żyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 22 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Po całym bardzo ciepłym grudniu, chwilę (3 tygodnie) w styczniu było zimowo, dzisiaj mija miesiąc odkąd temperatury cały czas są na ogromnym plusie (średnio +10 w dzień w Nowym Sączu). Dzisiaj już jest szczyt szczytów... 18 stopni!!!!! Ręce opadają. Jak żyć? Nic nie zapowiada zmiany,na najbliższe 2 tygodnie wszystko na plusie, sporo stacji zakończy pewnie sezon,a niektóre może nawet żywot,do pojeżdżenia w promieniu 200 km pozostaną ośrodki w Tatrach Słowackich i koniec. Gdyby Pilsko naśnieżało trasy ,byłoby pewnie w tej chwili ośrodkiem z najlepszymi warunkami w kraju,a jest jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... MarioJ Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 W Sudetach dzisiaj spadło od 25 do 40cm śniegu. Jutro nadal ma padać. We Wro nawet zaczęło białe właśnie sypać. Weekend zapowiada się wyśmienicie. Karkonosze Samotnia Zieleniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Dziś na Chopoku kilka godzin padał śnieg. Niestety temp. + 3/4. Dobra jazda 8.30 - 12.00. Śniegu na trasach pod dostatkiem. Potem coraz większe odsypy, następnie coraz większe muldy. Śnieg b. ciężki, hamujący. Trzeba walczyć. Na górze z obu stron "kisełe mliako" do krajania nożem. Uciekliśmy z południa z powrotem na północ i to niżej. Tam widoczność OK. Chwilami przebłyski słońca, chwilami śnieżyce. Po południu pojawiała się nawet tęcza. Wiatru brak. Nie wiem jak w żlebach, ale (z wyciągu) offride nie wyglądał zbyt realnie. Za mało śniegu. Liczymy na lepszą pogodę jutro. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Dziś na Chopoku pogoda folderowa! Lampa cały dzień. Rano na górze -6C bez wiatru, na dole -2C. Po południu na dole plusy (dodatnie ). Skończyli zawody juniorków i rozstawili "dla ludzi" bramki do SG. Bez pomiaru czasu, ale zawsze. Zabawa była pyszna! Pozdr. 4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 13 Marca 2016 Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Tak było w ostatnią środę, czwartek, piątek. Już w piątek od 11 - 12.00 ludzikow zaczęło przybywać w postępie geometrycznym. Kolejki do gondolki na górę 30minut. Na dole śnieg miękki, ciężki i muldy. Dużo ludzi bezradnych. Niebezpiecznie. O 12.30 zakończyliśmy nartowanie z powodu tłoku na trasach. W środku tygodnia - bajka! Ludzi niewiele, luzik i jazda jak się chce...! Pozdr. 4all! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 7 miesięcy temu... Kaem Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Wg yr.no przez cały najbliższy tydzień w Janskich / Pecu a zwłaszcza Szpindlu będą przez całą dobę panować ujemne temperatury ...... Dzieje się , ij dzieje. Qrde a ja mam sprzęt gotowy , tylko formy ZERO. W walce ze stokiem trzeba będzie chyba kondycję budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Qrde a ja mam sprzęt gotowy , tylko formy ZERO. W walce ze stokiem trzeba będzie chyba kondycję budować Oj to niedobrze. Jak mi pewne plany wypalą, to może się spotkamy w którymś z czeskich ośrodków. W tej części Czech jeszcze nie jeździłem, a forma u mnie jest i już czekam w blokach startowych . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Oj to niedobrze. Jak mi pewne plany wypalą, to może się spotkamy w którymś z czeskich ośrodków. W tej części Czech jeszcze nie jeździłem, a forma u mnie jest i już czekam w blokach startowych . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Niechże wypalą zatem te plany! Tym bardziej, że stanowczo jest gdzie jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... kubad7 Napisano 12 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Odkopując nieco powiem szczerze, ze jak żyje po raz pierwszy obawiam się o warunki narciarskie podczas głównego wyjazdu 26.02-10.03 Saalbach Hinterglemm + Val Gardena. Spójrzcie co się dzieje właściwie w całym Tyrolu oraz Dolomitach...temperatury w miejscowościach dochodzące do 15 stopni na plusie, szczyty do 10... I daj tu się człowieku namówić żonie na górki rzędu 2000 m.n.p.m. jeżdżąc całe życie do ośrodków, gdzie obowiązkowo musiał być na wszelki wypadek jakiś lodowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Dalej Strona 54 z 79 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
MarioJ Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 W Sudetach dzisiaj spadło od 25 do 40cm śniegu. Jutro nadal ma padać. We Wro nawet zaczęło białe właśnie sypać. Weekend zapowiada się wyśmienicie. Karkonosze Samotnia Zieleniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 8 Marca 2016 Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Dziś na Chopoku kilka godzin padał śnieg. Niestety temp. + 3/4. Dobra jazda 8.30 - 12.00. Śniegu na trasach pod dostatkiem. Potem coraz większe odsypy, następnie coraz większe muldy. Śnieg b. ciężki, hamujący. Trzeba walczyć. Na górze z obu stron "kisełe mliako" do krajania nożem. Uciekliśmy z południa z powrotem na północ i to niżej. Tam widoczność OK. Chwilami przebłyski słońca, chwilami śnieżyce. Po południu pojawiała się nawet tęcza. Wiatru brak. Nie wiem jak w żlebach, ale (z wyciągu) offride nie wyglądał zbyt realnie. Za mało śniegu. Liczymy na lepszą pogodę jutro. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 9 Marca 2016 Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Dziś na Chopoku pogoda folderowa! Lampa cały dzień. Rano na górze -6C bez wiatru, na dole -2C. Po południu na dole plusy (dodatnie ). Skończyli zawody juniorków i rozstawili "dla ludzi" bramki do SG. Bez pomiaru czasu, ale zawsze. Zabawa była pyszna! Pozdr. 4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 13 Marca 2016 Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Tak było w ostatnią środę, czwartek, piątek. Już w piątek od 11 - 12.00 ludzikow zaczęło przybywać w postępie geometrycznym. Kolejki do gondolki na górę 30minut. Na dole śnieg miękki, ciężki i muldy. Dużo ludzi bezradnych. Niebezpiecznie. O 12.30 zakończyliśmy nartowanie z powodu tłoku na trasach. W środku tygodnia - bajka! Ludzi niewiele, luzik i jazda jak się chce...! Pozdr. 4all! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Wg yr.no przez cały najbliższy tydzień w Janskich / Pecu a zwłaszcza Szpindlu będą przez całą dobę panować ujemne temperatury ...... Dzieje się , ij dzieje. Qrde a ja mam sprzęt gotowy , tylko formy ZERO. W walce ze stokiem trzeba będzie chyba kondycję budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Qrde a ja mam sprzęt gotowy , tylko formy ZERO. W walce ze stokiem trzeba będzie chyba kondycję budować Oj to niedobrze. Jak mi pewne plany wypalą, to może się spotkamy w którymś z czeskich ośrodków. W tej części Czech jeszcze nie jeździłem, a forma u mnie jest i już czekam w blokach startowych . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 7 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Oj to niedobrze. Jak mi pewne plany wypalą, to może się spotkamy w którymś z czeskich ośrodków. W tej części Czech jeszcze nie jeździłem, a forma u mnie jest i już czekam w blokach startowych . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Niechże wypalą zatem te plany! Tym bardziej, że stanowczo jest gdzie jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... kubad7 Napisano 12 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Odkopując nieco powiem szczerze, ze jak żyje po raz pierwszy obawiam się o warunki narciarskie podczas głównego wyjazdu 26.02-10.03 Saalbach Hinterglemm + Val Gardena. Spójrzcie co się dzieje właściwie w całym Tyrolu oraz Dolomitach...temperatury w miejscowościach dochodzące do 15 stopni na plusie, szczyty do 10... I daj tu się człowieku namówić żonie na górki rzędu 2000 m.n.p.m. jeżdżąc całe życie do ośrodków, gdzie obowiązkowo musiał być na wszelki wypadek jakiś lodowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Dalej Strona 54 z 79 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
kubad7 Napisano 12 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2019 Odkopując nieco powiem szczerze, ze jak żyje po raz pierwszy obawiam się o warunki narciarskie podczas głównego wyjazdu 26.02-10.03 Saalbach Hinterglemm + Val Gardena. Spójrzcie co się dzieje właściwie w całym Tyrolu oraz Dolomitach...temperatury w miejscowościach dochodzące do 15 stopni na plusie, szczyty do 10... I daj tu się człowieku namówić żonie na górki rzędu 2000 m.n.p.m. jeżdżąc całe życie do ośrodków, gdzie obowiązkowo musiał być na wszelki wypadek jakiś lodowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi