Kamil K Napisano 29 Września 2010 Udostępnij Napisano 29 Września 2010 szczerze że zapomniałem o tym ważnym wątku . Ale gdyby tendencja z tego roku się utrzyma i niże Genueńskie pojawiały by się w PL cyklicznie tak jak teraz i norma opadowa dla dowolnego miesiąca w ciągu trzech dni zostaje przekroczona . Gdyby to było zimą to może zamiast te 90cm było by 50cm .To i tak wartość gigantyczna . I właśnie chyba każdy na takie niże oczekuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulinusia180 Napisano 29 Września 2010 Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Tak:) tylko czekam kiedy w koncu bedzie snieg:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastorek666 Napisano 29 Września 2010 Udostępnij Napisano 29 Września 2010 No ładnie już tam na śnieżce sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K Napisano 29 Września 2010 Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Mały epizodzik Spokojnie za 3-4dni po śniegu nawet śladu nie zostanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulinusia180 Napisano 29 Września 2010 Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Mały epizodzik Spokojnie za 3-4dni po śniegu nawet śladu nie zostanie . Ale ważne że teraz można podziwiać śnieg:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tosiek93 Napisano 29 Września 2010 Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Chłopie , koniec świata miał być już nie raz .Albo mi się wydaje , ale chyba żyje ? Jak ja miał bym odwoływać plany wakacyjne to bym nigdy nic nie zwiedził na świecie . Ja w tym roku lecę na Cypr w grudniu i nie zamierzam rezygnować z planów bo ktoś napisze koniec świata będzie w grudniu . A Spoko. tez nie wierze w te religijne zabobony;] Tak tylko napiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastorek666 Napisano 29 Września 2010 Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Co tam ciekawego słychać o pogodzie bo u mnie 4 dzień z kolei leje i leje :mad: A tu coś dla poprawienia Humorku że niema jeszcze śniegu ;p tylko proszę Mi tu nie pisać że daje jakieś bajki i że mam 12 lat bo sie załamie w wieku 25 Miłego oglądania Użytkownik pastorek666 edytował ten post 29 wrzesień 2010 - 23:26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 to kiedy ma sie pojawic pierwszy snieg??? W grudniu, gdzieś około dwudziestego:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Siemka. Ciekawe czy padał śnieg z deszczem na północnym wschodzie . Zpowiadano tam -1stopni lokalnie do +1 . Na mały opad śniegu z deszczem lub krupy śnieżniej mieszkańcy mogli liczyć . A dziś nie zdziwię się jak ktoś z południowo wschodniej PL napiszę że zanotował deszcz ze śniegiem bo temp max będzie wynosić 5** ZIMNO JAK DIABLI .! U mnie dziś będzie 7-8stopni bruu asz mi się zimno robi . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobra Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Dzisiaj rano w tvp mówili że jacyś naukowcy przewidują że zima w Polsce ma zacząć się wcześnie i ma być zimna podobno za 2 tygodnie ma spaść śnieg :cool: fajnie by było Użytkownik kobra edytował ten post 30 wrzesień 2010 - 09:59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trance Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 to kiedy ma sie pojawic pierwszy snieg??? W grudniu, popołudniu i jak się krowa ocieli. --------- Dzisiaj rano o godz 6, mój termometr pokazywał plus 4 zimno! Użytkownik Trance edytował ten post 30 wrzesień 2010 - 12:34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulinusia180 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 U mnie jest aktualnie 6*C jak ktos nie wierzy mam zdj. na dowód:P heh pada lekka mżawka ale śniegu z deszczem nie widać. Pozdrawiam. zaczyna mi sie podobać ten blog "królowej" http://krolowa-super...2,ID415236308,n TP też ma ciekawie:D "Na szczycie Kasprowego Wierchu leży już 6 centymetrów białego puchu i wciąż go przybywa. Śnieg się nie roztopi, ponieważ temperatura przez całą dobę oscyluje poniżej zera. Niewykluczone, że wieczorem lub w nocy śniegiem sypnie w Zakopanem." http://www.twojapogo...ach-i-karpatach chyba czas sie przenieść do Zakopanego:P http://www.meteogrou...3JlZGlyZWN0PS0x Użytkownik paulinusia180 edytował ten post 30 wrzesień 2010 - 12:53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniels. Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 a Wy dalej z tym swoim deszczem ze śniegiem, ręce opadają... Może być nawet -2 na dole i padać deszcz ! Zrozumcie w końcu to, że ważniejsza jest temperatura na 850hpa ! A tam w całym profilu jest na + ! Nikt nigdzie dziś nie zanotował ani nie zanotuje deszczu ze śniegiem Użytkownik Daniels. edytował ten post 30 wrzesień 2010 - 13:36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulinusia180 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 a Wy dalej z tym swoim deszczem ze śniegiem, ręce opadają... Może być nawet -2 na dole i padać deszcz ! Zrozumcie w końcu to, że ważniejsza jest temperatura na 850hpa ! A tam w całym profilu jest na + ! Nikt nigdzie dziś nie zanotował ani nie zanotuje deszcze ze śniegiem widać masz złe informacje:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastorek666 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 U mnie od rana stałe 5 stopni zimno że nie powiem co a co do tej zimy za dwa tygodnie no no czekam czekam zobaczymy czy faktycznie przyjdzie Użytkownik pastorek666 edytował ten post 30 wrzesień 2010 - 13:56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 To się porobiło . Nagle wszyscy sobie o zimie przypomnieli chodzi mi głównie o TV . No to moi mili jak dobrze pójdzie za 2,5tygodnia pierwsze powitanie zimy Myślę że tak za 1 tydzień poznamy więcej szczegółów . A i pani synoptyk na tvn24 mówiła że zima będzie w całości poniżej normy wieloletniej , najzimniejszy grudzień-luty . Super . Pozdrawiam Użytkownik Kamil K edytował ten post 30 wrzesień 2010 - 14:06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastorek666 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Na śnieżce śnieg sie jeszcze trzyma :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulinusia180 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 U mnie dzisiaj słupek rtęci stanął na +6 C. u mnie tak samo 6* a rano było ok 4.:) czekamy na połowe października:D Na śnieżce śnieg sie jeszcze trzyma :eek: ale podobno w nastepnym tygodniu ma byc ocieplenie i nawet do +10*C Ale teraz ładnie wszystko widać nie ma mgły czy tam chmur:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastorek666 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Tego roku wrzesień jest wyjątkowo zimny Pamiętam w zeszłym roku leżałem w szpitalu w Opolu to jeszcze wychodziło sie na dwór zapalić a czasami jeszcze burze były Październik też był ciepły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdjakow Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Pani Arletta, bo o ile dobrze widze to ona jest na materiale filmowym onet/tvn24, odnosi się do prognoz CFS. Opieranie się na CFS-ie to ogromne ryzyko - zresztą model ten zapowiadał chłodne lato we wschodniej Europie. Jak bardzo się pomylił - sami dobrze wiemy. Prognozy CFS, te same (tylko zestawienie tygodniowe) , co na TVN, pokazywałem parę postów wcześniej. A tu macie uśrednione wszystkie prognozy CFS od 21 września do wczoraj. +----------+----------+------+ | month_id | COUNT(*) | T2M | +----------+----------+------+ | 201010 | 32 | -0.2 | | 201011 | 32 | -0.4 | | 201012 | 32 | -1.7 | | 201101 | 32 | -0.4 | | 201102 | 32 | -0.5 | | 201103 | 32 | 0.2 | | 201104 | 32 | -0.4 | | 201105 | 32 | -0.3 | +----------+----------+------+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Zadałem sobie trochę trudu i poszperałem w necie . Pokaże wam dwie fotografię z jakiegoś miasta . Tym sposobem chcę pokazać jak rok temu wegetacja roślin się opóźniała w porównaniu z rokiem obecnym . ROK 30X 2010 http://kamery.humlne...amesti/20100929 ROK 30X 2010 http://kamery.humlne...amesti/20090930 Idealnie widać jak w tym roku wszystko przebiega znacznie szybciej . Pozdro Użytkownik Kamil K edytował ten post 30 wrzesień 2010 - 15:18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdjakow Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Po za tym, że źle zlinkowałeś, to powiedz, jakie to ma znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulinusia180 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 dokładnie.Coś Ci sie pomyliło z linkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniels. Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 ppawlak2 nie ma możliwości na opady śniegu z deszczem dzisiaj. Może w Zakopane albo na terenach niżej położonych coś się pojawi. Dlatego się bulwersuje jak ktoś z Lublina czy z Rzeszowa piszę, że na sto procent u niego był deszcz ze śniegiem bo wprowadza wszystkich w błąd. To, że będziecie sobie wmawiać, że u Was spadło nawet 30cm śniegu nie oznacza, że zima przyjdzie szybciej i będzie ostra, trochę dystansu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulinusia180 Napisano 30 Września 2010 Udostępnij Napisano 30 Września 2010 ppawlak2 nie ma możliwości na opady śniegu z deszczem dzisiaj. Może w Zakopane albo na terenach niżej położonych coś się pojawi. Dlatego się bulwersuje jak ktoś z Lublina czy z Rzeszowa piszę, że na sto procent u niego był deszcz ze śniegiem bo wprowadza wszystkich w błąd. To, że będziecie sobie wmawiać, że u Was spadło nawet 30cm śniegu nie oznacza, że zima przyjdzie szybciej i będzie ostra, trochę dystansu Słuchaj nie ma Cie tu nie mieszkasz tam gdzie on wiec nie mow ze nie bo może rzeczywiscie padał snieg z deszczem.Nie mozesz tego wiedziec.:mad: ROK 30X 2010 http://kamery.humlne...amesti/20090930 Idealnie widać jak w tym roku wszystko przebiega znacznie szybciej . Pozdro Rzeczywiście że szybciej spadły liscie na drzewach ale watpie zeby to miało zwiazek z tym kiedy i jaka bedzie zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi