nika_k Napisano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Opole tak mocno pada - a Oława tak blisko i 0 śniegu :mad: Nic a nic w Opolu nie pada! Ja nie wiem co Kamil wypisuje i w okolicach którego Opola mieszka. "W okolicach Opola śnieg jest coraz intensywniejszy ale na horyzoncie widzie ciemne chmury" po 21-ej widać czarne chmury :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom11 Napisano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 W Bytomiu Aktualnie nie pada Użytkownik tom11 edytował ten post 27 styczeń 2010 - 22:51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K Napisano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Nic a nic w Opolu nie pada! Ja nie wiem co Kamil wypisuje i w okolicach którego Opola mieszka. "W okolicach Opola śnieg jest coraz intensywniejszy ale na horyzoncie widzie ciemne chmury" po 21-ej widać czarne chmury :confused: mieszkam na północy regionu pada i jeszcze raz pada... a w Opolu nie wiem czemu nie pada KONIEC TEMATU NIE WIEM JAK MOGĘ UDOWODNIĆ ŻE PADAŁO I PADA NADAL Użytkownik Kamil K edytował ten post 27 styczeń 2010 - 22:53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nika_k Napisano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Dziwiłam się bo właśnie wrociłam z Wrocławia i na trasie Wrocek-Opole nic nie padało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendi Napisano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 O RANY :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:ALE SYPIĘ A tymczasem u mnie -10 niebo już pochmurne I PADA ŚNIEG SŁABO PADA ALE CORAZ MOCNIEJ RANY NA TYM OBRAZKU TO WYGLĄDA BAJECZNIEcisnienie od 12:00 spadło o 12hPa wiatr się nasila ... no i czekam na te opady co na obrazku... OPOLE WITA INTENSYWNY ŚNIEG ! DOKŁADNIE OD 8MIN SYPIE BARDZO MOCNO ŚNIEG WIDOCZNOŚĆ OGRANICZONA DO 100m ... PADA CORAZ MOCNIEJ AKTUALNIE -10 WIATR WIEJE CORAZ TO MOCNIEJ I MOCNIEJ ROBIĄ SIĘ ZAWIEJE I ZAMIECIE JESZCZE O POKRYWIE ŚNIEŻNEJ NIE MÓWIĘ BO DOPIERO SIĘ KRAJOBRAZY ZABIELIŁY nie krzycz ... jark To co u ciebie jeszcze wczoraj nei było śniegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koala1992d Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 hmm... na radarach nie widać wyładowań atmosferycznych w Polsce. Występują tylko w zach. Niemczech. Ale wszystko możliwe:) Użytkownik koala1992d edytował ten post 28 styczeń 2010 - 16:58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koala1992d Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Burza zarejestrowana! Wyładowania atmosferyczne pośrodku linii Krotoszyn - Gostyń (dokładnie na szczerym polu:p) Czyli na zachód od Kalisza:). Czyli dokładnie między Wrocławiem, a Poznaniem:D Czekamy na więcej... Dowód znajdziecie na blids.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 U mnie aktualnie cisza... Mam nadzieje że cisza przed burzą nie wiem jak wy ale ja jestem bardzo rozczarowany myślałem że to będzie lepiej wyglądać tak ja w Szczecinie ... A ponawiam pytanie czy odwilż pojawiła się w tych miejscach jak pokazywały modele i jak ja przewidywałe 17:42 Rzeczywiście była to cisza przed burzą nie dosłownie bo przez silną konwekcję ,ale znów sypie jakby ktoś mąkę sypał:eek::eek::eek: Użytkownik Kamil K edytował ten post 28 styczeń 2010 - 17:44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Ale to jeszcze nie koniec odwilży pojawi się jutro ale Szczecin oszczędzi pojawi się w pasie Zielona Góra-Słubice-Zgorzelec-Legnica-Wrocław-Opole tu temp będzie na poziomie zera może nawet te 0 przekroczy ale to zwłaszcza w Zielonej Górze i w Słubicach. A tym czasem u mnie -1 przestało padać ale wg radarów idą kolejne : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inkub Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 W Gdynia było maks. -1,5'C, a miało być zero. Śniegu nasypało od cholery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 A w Słupsku jak padało tak pada ciekaw jestem ile tam tego sniegu już jest jak się patrze na kamerki to bardzo dużo... http://88.220.171.5:...ex.shtml?id=963 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek88 Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 W Krośnie aktualnie: -9,5st.C Pokrywa śnieżna: ok.5,5CM Opady: BRAK Dzisiaj spadło może: 0,05CM śniegu. Także opad faktycznie intensywny, że hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendi Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 U mnie sypie aż miło !!! Niesmowita śnieżyca przechodzi teraz nad Trzebinią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mendi Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 TO CO SIĘ U MNIE DZIEJE TO JEST NIEDOOPISANIA !!!!! łuuuuuuuu caly dzien tylko delikatnie pruszyło a teraz to jest po prostu śnieżyca aż miło ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub_ Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Lepiej żeby odwilż jak przyjdzie (a zaczynam wierzyć, że dopiero w marcu) to żeby była baaardzo powolna i łaskawa, bo spłyniemy wszyscy... U mniee nie wiem ile śniegu, ale pada od 2 dni i czuję się jak nie w swoim mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koala1992d Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Kolejną burzę zarejestrowano lekko na wschód od Gryfowa Śląskiego, tj niedaleko Jeleniej Góry. Widać dzisiaj mamy BARDZO LOKALNE burze:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 U mnie tak pada ,że trudno to opisać silny wiatr robi naprawdę ,imponujące zawieje i zamiecie śnieżne sypię tak gęsto... nie wiem ile przybyło śniegu bo jakoś ta zawierucha nie nadaje mi entuzjazmu do wyjścia na dwór.To co się teraz u mnie dzieje to wygląda bajecznie i przerażająco . : ) A co do południowego wschodu to zima jeszcze da o sobie znać jeszcze luty marzec wg TVN METEO jeszcze przed nami 4-6 tygodni prawdziwej zimy z mrozem później zima nie co się wycofa ale mróz i tak będzie bardzo regularny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inkub Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Nie wiem jaka dokładnie centymetrowo pokrywa śnieżna jest u mnie w Gdyni bo wiatr zrobił swoje i jest wszędzie nierówno, ale fakt jest taki że mój ogródek jest cały zasypany, łącznie z małymi drzewkami których już nie widać, nie widać także ponad 40cm płotku, a więc pokrywa oszałamiająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K Napisano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Czyli tak jak myślałem powtórka z listopada 2008 nad morzem 50cm ... No no pozazdrości mam nadzieje że te opady związane z niżem z południa nie ominą Opola i tym samym południowego zachodu PL.:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniels. Napisano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Lepsza od 05/06 ? Jakiś żart ? CHyba,że Na pomorzu albo w Centrum. Obecnie jest to jedna z najgorszych zim ostatnich lat dla Podkarpacia i Małopolski - Zakopane 6cm , to chyba jakiś rekord Tyle samo śniegu tam było na poczaku stycznia. Do tego dziś w Górach może pojawić się fen Np. W Katowicach było -2 a już jest 0 , znowu kapie z dachów. Zima jest na pewno bardzo dobra w Polsce, ale nie przesadzajmy, dla południa i gór to porażka a nie zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koala1992d Napisano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Jak uważacie, tegoroczna jeszcze lepsza od tej pamiętnej z sezonu 05/06? Na razie tegoroczna zima nie dosięga do stóp zimie 05/06. Styczeń i luty 06 były mroźne, chodź niezbyt śnieżne. Natomiast grudzień był bardzo śnieżny, ale też niezbyt chłodny (śr. temp. około 0 stopni). Jak mróz nie odpuści do końca marca, to będzie można powiedzieć, że mamy powtórkę z zimy 05/06:) A na razie w Katowicach dokładnie 2 stopnie mrozu i nie zanosi się na śnieg w najbliższych godzinach. Daniels. napisał: W Katowicach było -2 a już jest 0 , znowu kapie z dachów. U mnie jak było, tak jest -2:D. Skąd masz te dane? Użytkownik koala1992d edytował ten post 29 styczeń 2010 - 20:40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub_ Napisano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Jak uważacie, tegoroczna jeszcze lepsza od tej pamiętnej z sezonu 05/06? Ja z tej "pamiętnej" zimy pamiętam kilka dni siarczystych mrozów w styczniu. Poza tym bez najmniejszych rewelacji. Wg mnie i dla Gdyni (bynajmniej tej mojej części) to do tej zimy co jest teraz żadna zima się nie umywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Transik Napisano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ten niz to mocniejszy niz poprzedni czy slabszy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K Napisano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 U mnie jeszcze nie pada:> Ale na TVN METEO z odpowiadając na mój emial pan Tomek powiedział ze w okolicach Opola spadnie 10-15cm ... super Raport z okolic Opola(20km na północ) zachmurzenie- całkowite temp: minus 1,2 przebłyski słońca-brak opad:lekki śnieżek widoczność -lekko ograniczona rodzaj śniegu -brak zjawisko:zamglenie wiatr:umiarkowany okresami silny Użytkownik Kamil K edytował ten post 29 styczeń 2010 - 23:18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol19 Napisano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Poszperałem trochu w modelach i portalach pogodowych ,otóż mam dobrą wiadomość dla południowego wschodu i południowego zach oraz całemu południa Polski, NADCHODZĄ ŚNIEŻYCE już we wtorek zacznie sypać i będzie padać przez 2 dni, spadnie na południowym wschodzie jakieś 25cm ,a na południowym zach 15-20cm ,a ogólnie na południu jakieś 20-25cm ,więc szykuje się nam paraliż nim dalej na północ tym modele obniżają sumę, opadów tak więc w centrum nie spadnie więcej jak 10cm ,a na północy i zach chyba nawet nic spadnie ,a jak coś spadnie to nie przekroczy 3-5cm.Jupi co za zima: _) Kamil krótko i na temat widzisz gdzieś te śnieżyce od wtorku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi