wojnecki Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Mi chodzilo o Rzeszowszyzne. W katowicach ma śniezyc az do konca dnia. Cieszcie sie, bo meteo dawno takich wysokich slupkow ze sniegiem nie pokazywal. I do tego dochodzi opad konwekcyjny czyli bardzo intensywny z tymi duzymi platami bo wilgotnosc jest ogromna czyli 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Transik Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Nad Radom rowniez zawital snieg. To co wczesniej padalo to bylo tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulwa Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 u mnie tymczasem coraz ciemniejsze chmury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulwa Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 u mnie aktualnie -1.2 stopnia oberwanie chmury śniegowej! sypie straaaasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubulus Napisano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 wg stacji meteo w Suwałkach jest teraz minus 6 i słaba marznąca mżawka. A to ciekawe..... U mnie ok. godziny 14 właśnie tak było, a mieszkam 100km od Suwałk. Było mroźno wietrznie i padała bardzo mała marznąca mżawka. Zdziwiłem się jak chciałem przetrzeć gogle, a tu lód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inkub Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Kiedy na północy ma przestać wiać? Śniegu teraz już mamy naprawdę bardzo dużo, a gdyby nie wiatr to byłoby jeszcze więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojnecki Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Mglisto...moglby zaczac padac snieg, ale dopiero pewnie wieczor. Przydaloby sie tak z 5 cm ,aby ten brzydki brudny snieg zakrylo. Moze jest szansa, bo wieczor ma paac i chyba we wtorek okstatni dzien wiekszych troszke opadow na poludniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trance Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 krychaZG to ładnie u Ciebie dosypało :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojnecki Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 U mnie cos jakby lecialo malutkiego z nieba...ale wiekszy opad spodizewany jest poznym wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdjakow Napisano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 No ba heh chociaż mogło by jeszcze więcej Nie marudź. Remisujesz na drugim miejscu z Warszawą. Kłodzko 40cm, Zielona Gora i Warszawa 37 cm. Masz najwyższą pokrywę śnieżną od 1970 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojnecki Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 No nasypalo przez noc nie wiecej niz 5 cm, wczesniej lezal ubity snieg to razem jest 8-10 cm. I nadal pada umiarkowanie Temperatura skoczyla teraz do -0,2'. Ale pewnie po 15 szybko bedzie spadac do normy -2, -3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulwa Napisano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 tak się mówiło o tym że nie bedzie opadów na południu a u mnie od rana (ok 5-6) sypie cały czas dość intensywnie już ok. 5 cm nasypało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol19 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Dzisiaj na podkarpaciu znów powyżej 0 stopni bo chwile było +1 . bez opadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sheken Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Ciekawe skąd ten portal bierze dane. Widzi spory opad koło 20-tego stycznia http://www.myforecas...566&metric=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol19 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Sheken na polsacie w pogodzie sprzed chwili widziałem ze następne dni z przelotnymi opadami sniegu ale ja jakoś tych opadów nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazar Gabka Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 A ktos sie orientuje jaka pogoda czeka nas w przyszlym tygodniu? wiem ze to jeszcze daleki okres, ale mniej wiecej czy ok.20 stycznia bedzie jeszcze mroz i czy mozna po 20 liczyc na opady sniegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek88 Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 W Krośnie bez większych zmian, tempratura aktualnie: -3,3st.C Pokrywa śnieżna ok. 4-5CM Wg. pogody loklanej na meteo.group tak ma być do 26 stycznia cały czas indentyczna temperatura i bez opadów. Jak wiadomo to się z całą pewnością nie sprawdzi, ale ciekawie prognozują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sheken Napisano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Dziwne jest to, że bardzo mało osób udziela się na tym forum od czasu, kiedy leży u nich dużo śniegu za oknem. Rozumiem, że to forum jest poświęcone wyczekiwaniu mrozów i śniegów oraz marudzeniu gdy ma przyjść odwilż. A ja sobie dalej pomarudze, bo mnie nie zadowala taka mała ilość śniegu, jaka spadła wczoraj. Leży około 10 cm i oby się to zmieniło, bo przez półtora tygodnia nie widać na Podkarpaciu dużych opadów. Tak więc oby dalsza częśc zimy nie zapisała się pod względem opadów jako sucha. Znalazłem jakąś wróżbę mówiącą o mroźnej, lecz suchej dalszej części zimy Tegoroczna zima pozostanie z nami na dłużej i to niemal w całej Europie. Wszystko przez typowy dla tej pory roku układ baryczny z wyżami na północy i niżami na południu. Do końca stycznia będziemy pod zasięgiem wyżu rosyjskiego w chłodnych masach powietrza pochodzenia polarnoarktycznego. Czeka nas pochmurna pogoda, często ze słabymi opadami śniegu, czasami marznących opadów (inwersja w układach wyżowych). Do końca miesiąca nie spodziewam się już żadnych potężnych śnieżyc. Luty będzie dalej zimny, chłodny i pod wpływem suchego wyżu. Szykuje nam się bardzo suchy luty - mroźny z temperaturami znacznie poniżej normy wieloletniej. Marzec także będzie chłodny i suchy, mało śniegu, duże mrozy. Dopiero od kwietnia szykuje się cieplejsza wiosna, choć niezbyt spokojna, bo z silnymi burzami. Pozdrawiam, Paulina. Ponieważ przez ostatni tydzień Ci którzy najwięcej się udzielają przenieśli się na Chat http://www.gfspl.rootnode.net/chat/ W dodatku ten wyż sprawia że wszystkich nuda ogarnia Użytkownik Sheken edytował ten post 13 styczeń 2010 - 21:10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol19 Napisano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Nie piszą bo nam morzem i na zachodzie raz na kilka lat zdarzają się takie warunki w zimie . No ale dziwne podkarpacie małopolska nic się wiele nie odzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub_ Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Jakub ciesz się bo długo takiej zimy dobrej może u was nie być , chociaż czas zweryfikuje ale z tego co nam wiadomo to takie warunki są tam wyjątkowe morze to kaloryfer w zimie . No właśnie się cieszę : P Już nie jest kaloryfer, bo wystygł xD Nie no, zawsze podwyższa tak czy siak. Wiem, że to fenomen, pewnie za swojego życia się nie doczekam kolejnej takiej zimy xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdjakow Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Podobno teraz będzie cieplej, bo Europa rzekomo wycofuje sie z półkuli północnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub_ Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Europa? XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pdjakow Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Wiem to z dobrego źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek88 Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 W Krośnie aktualnie: -7st.C Zimna noc dzisiaj będzie, więc i naśnieżanie wydajniejsze. I znowu meteo.group wskazuje błędną prognozę. W Rzeszowie miało być -8st.C a już jest -10st.C. W Krośnie miało być -7st.C a już jest ta wartość, i napewno będzie zimniej. Ostatnio coraz bardziej mylne sa te prognozy na meteo.group jak w tamtym roku mi się sprawdzały i nie zawodziłem się na nich, tak teraz cały czas jest inaczej niż zapowiadają, na następny dzień temperatury nie potrafią przewidzieć. Opadów nie zapowiadają w ogóle przez 2 tygodnie. Odnośnie GFS, we środę w Polsce 27.01.2010 ma temperatyra spaść do -28 STOPNI C, lokalnie może być więc -30 STOPNI C. , -22st.C na południu. Opady cały czas raczej niewielkie. W Krośnie w grudniu najzimniej było -18st.C II piętro. Może teraz będzie jeszcze zimniej? Użytkownik piotrek88 edytował ten post 16 styczeń 2010 - 18:27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Wiem to z dobrego źródła. Piszesz o tym zjawisku które ma nastapic za dwa lata ?? Zmiana biegunów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi