Transik Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Radom - Sypie o 20 min. Wiaterek sie wzmogl. temp -4 stopnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobra Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 U mnie zaczyna prószyć śnieg temperatura niestety powyżej zera bo +1,6 a jutro ma być jeszcze cieplej ale mam nadzieje że nie będzie deszczu bo wybieram się na narty Użytkownik kobra edytował ten post 08 styczeń 2010 - 14:51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol19 Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 A propos odwilży to juz dzisiaj jest odwilż na podkarpaciu (obecnie spadła temperatura i jest około 0) jutro podkarpacie małopolska, śląsk i byc może świętokrzyskie i lubelszczyzna poczuja odwilż . Pozdro i patrzmy w niebo co z niego poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniels. Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Katowice obecnie zasypywane przez okropnie potężną śnieżyce... Myślę,że u Nas 20cm już dawno pękło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulwa Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 heh prognozy się sprawdzają, Jak szedłem o 17 to sypał śnieg i wogóle było pieknie. o godzinie 19 był to już śnieg z deszczem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek88 Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Na TVP-1 mają gdzieś temperaturę na 850hPa. W Rzeszowie dają cały czas śnieg z deszczem i do +3st.C :confused: Poza Rzeszowem w całej Polsce sam śnieg do 50CM. Jeśli gdzieś w Polsce jest teraz 30CM jak dosypie 50CM będzie 80CM. W tamtym roku w Krośnie było 40CM tylko :mad: Zaś w tym sezonie 12CM, aktualnie jest 9CM. Ciekawe czy do jutra nie zmaleje, będziemy teraz liczyć ten śnieg, i pytanie czy stopi się do 0CM czy trochę go jednak zostanie. Jak w niedzielę wieczorem będzie jeszcze 3CM to będę szczęśliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojnecki Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Ale szklaneczka jest, wlasnei jechalem rowerem./..hehe./ a ten deszcz to wogole nie pada, i wogole nie topi sniegu, taki malutki. Ale jutro pewnie bedzie topnial. Ciekawe iel nasypie sniegu w poniedzialem na poludniu...na polsacie u nas pokazywal sniego od pon do czwartku az. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sheken Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Ale szklaneczka jest, wlasnei jechalem rowerem./..hehe./ a ten deszcz to wogole nie pada, i wogole nie topi sniegu, taki malutki. Ale jutro pewnie bedzie topnial. Ciekawe iel nasypie sniegu w poniedzialem na poludniu...na polsacie u nas pokazywal sniego od pon do czwartku az. Ja już nie widzę nic dobrego dla południowej Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulwa Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 jak nie ? od Niedzieli mróz i śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubulus Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Pytanie do kogoś kto się TROCHĘ zna : ) Kiedy te "śnieżyce" dotrą do pn wsch Polski? Bo narazie ni płatka nie widze :S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazar Gabka Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 U mnie temp.wzrosla do -1. Sypie dalej snieg oraz cos w rodzaju deszczu lodowego ( malutki grad ) i wiatr sie nasila.Wszystko zamarza momentalnie. zobaczymy co bedzie sie dzialo jutro w ciagu dnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Katowice -2st i pada deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniels. Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Link do czata gdzie toczy sie rozmowa o obecnej sytuacji - http://www.gfspl.rootnode.net/chat/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 U mnie na wiosze cały czas sypie śnieg i temperatura pięknie trzyma się poniżej -5 stopni:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub_ Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Jak to nie ma śniegu? Chyba mieszkamy w innej Gdyni Od ponad tygodnia leży gruba warstwa śniegu, codziennie można sobie pozjeżdżać (sam już wiele razy zjeżdżałem) więc nie wiem gdzie ten brak śniegu nawet plaża jest biała, faktycznie suche tylko są wszystkie chodniki w centrum bo wiatr wywiał. W Gdyni mamy w tym roku najlepszą zimę od 4 lat, i to już chyba bez względu na to co stanie się dalej A na Kaszubach ogromne ilości śniegu. Faktycznie, mieszkam w centrum. Ale szkołę mam na przedmieściach, to jest rzeczywiście więcej, więc jeszcze gdzie indziej tym bardziej może leżeć. Hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1995 Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 W pogodzie często tak bywa, że karty się odwracają. Ale jak pisałem, u mnie praktycznie nie ma śniegu, nie pada, ale jest mróz. W sumie, nie przeszkadza mi taki typ pogody, ew. do Wieżycy można zawsze pojechać np. na kulig, a tam śniegu więcej chyba : D U mnie z kolei już sypie sobie śnieżek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojnecki Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Nikt mi nie odpisal na moje zapytanie chcialem wiedziec czy gdyby wczoraj i dzis na wyskosci 850 bylo ta sama temperatura co w centrum to czy padalby taki sam intensywny snieg czy po prostu te opady poszly na polnoc i by ominely tak czy owak podkarpacie...bo w sumie skoro nie ma sniegu to powininen deszcz padac, a on prawie ze nie pada, wiec nie mamy co narzekac ze u nas ciepplo na bo tak czy owak te opady do nas nie doszlyby, dopiero w niedziele i poniedzialek. Drugie pytanie: jak to mozliwe ze ta strefa wedruje na polnoc i nagle jutro ma zawrocic i isc na poludnie? cos tam przyblokowalo? spycha z powrotem? to dobrze bo jakby ta strefa poszla na polnoc i juz nie wrocila to 0 opadow na podkarpaciu. Teraz jest 1,6'. Snieg powoli topnieje, a raczej sie tak zapada... ale trawy oczywiscie nie widac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek88 Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 W Krośnie aktualnie: +2,5st.C Pomimo, że nie było dzisiaj deszczu pokrywa śnieżna zmalała z 8-9CM. Na aktulaną: 2-4CM (widać trawę) Nie potrzeba więc deszczu aby śnieg zniknął, jutro może zniknąć zupełnie. Zima jak narazie zatem dużo gorsza od poprzedniej. Nie wliczając mrozów w grudniu to ta zima jest wręcz FATALNA, gorsza niż w sezonach: 2007/2008 i 2008/2009. Nie jest jakaś katastrofalna ta zima (mam na myśli cały czas jej początek), ale do dobrej jej dużo brakuje. Podsumowując ów wyżej wspomniany początek zimy tj. sezonu 2009/2010 myślę o południowy-wschód Polski i pracę wyciągów do poziomu 700m n.p.m i warunki panujące na stokach oraz pokrywę śnieżną u mnie w Krośnie oraz na wyciągach. Możliwe że u nas we wtorek spadnie trochę SYMBOLICZNEGO ŚNIEGU. Powinno dosypać ok 0,5-2CM. A jak tam te regiony co miało być 70CM, jest już czy jeszcze nie ?? Użytkownik piotrek88 edytował ten post 09 styczeń 2010 - 16:11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojnecki Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Myforecast przewiduje w ciagu trzech dni 3 cm sniegu. To maja byc intensywne opady? Żal. Z reszta wchodze na tą strone raz na 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1995 Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Końcu mocniej pada !!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubulus Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 U mnie -5 i intensywne opady drobnego śniegu + silny wiatr Mam nadzieje, że nie odczuje tego ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojnecki Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 U mnie narazie nic nie pada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulwa Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 ale leje u mnie masakra by to .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubulus Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 To Cie zasmuce, bo wszędzie jest biało, śniegu 10- 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1995 Napisano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Po 2 .W Malborku nie ma praktycznie trawników (Wszystkie miejsca gdzie jest trawa to na palcach 1 ręki) .Nie wiem ,może jak mi się uda to jutro lub pojutrze wrzucę zdjęcie z Kraśniewa (mam nadzieje ,że się uda ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi