Ein Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Cześć. W Livigno śnieg topnieje w oczach, ziemia i kamienie wyłażą, i niestety w ostatnim tygodniu zdarzyło mi się zatrzymać na kamieniach, przez co uszkodziłem ślizg -- dziura chyba do rdzenia, oto zdjęcie: http://img339.images...iurawlizgu.jpg/ Czy ta dziura (po wypełnieniu) może mieć wpływ na jazdę? Czy narta będzie jakoś słabsza? Domyślam się, że ślizg będzie bardziej podatny na uszkodzenia w tym miejscu, ale czy jakoś to wpłynie na samą konstrukcję narty? I co z tym zrobić? No już chyba tylko dobry serwis pomoże. Czy znacie jakieś dobre, profesjonalne miejsce we Wrocławiu, gdzie mi porządnie tę dziurę wypełnią? Pozdrawiam, E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riddick Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 nie wygląda na to żeby konstrukcja narty była uszkodzona więc może sam spróbuj zalać ubytek, tylko wpierw poobcinaj strzepy i wyczyść miejsce, poczekaj aż stwardnieje, wyrównaj ponownie i będzie git, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 moje SL'ki po Francuskiej eskapadzie, wyglądały dużo gorzej / skałka na trasie zalałem sam na miejscu i wytrzymały do końca sezonu .... takie zalanie wcześniej czy później (często tylko częściowo) wypadnie /tym sposobem 'zmusiłem się' do zakupu następnych nart:) / kilka dni temu oddałem je do Pana Janka Pieli i zrobił z nich nówki wstawił (wkleił) kawałek ślizgu i wsio ręcznie zostało wyszlifowane tak więc nie masz się co bać, po wizycie w dobrym (z naciskiem na - dobrym) serwisie nawet nie poznasz gdzie było uszkodzenie jarek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kss_marcin_skispa Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Tragedii nie ma. Samo dno dziury trzeba wypełnić metal gripem, który lepiej wiąże się z metalami, po ostygnięciu uzupełnić przezroczystym kofiksem. Wygląda też, że stworzyło się takie "wybrzuszenie" ponad ślizg - do wypolerowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Witam. W celach edukacyjnych: (mam nadzieję, że Admin wybaczy). Żaden serwis, tylko samemu zrobić, polecam najpierw "porzeźbić" na jakiejś starej desce. Przyjemność i satysfakcja gwarantowana. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 ....samemu zrobić, polecam najpierw "porzeźbić" na jakiejś starej desce. Przyjemność i satysfakcja gwarantowana. Pozdrawiam. wsio prawda ..... sam takie drobnostki jak na filmie naprawiam w ten sposób / trzeba tylko użyć, dobrej jakości materiału/ .....tyle tylko, że jest to dobry sposób, na drobne uszkodzenia przy takim jak na zdjęciu, ten sposób naprawy, nie sprawdzi się prędzej czy później, wsio wyleci .... a przynajmniej znaczna część jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Czy znacie jakieś dobre, profesjonalne miejsce we Wrocławiu, gdzie mi porządnie tę dziurę wypełnią? Serwis Mazura na Robotniczej 1 - jeślibyś doszedł do wniosku, że jednak nie robisz tego sam - choćby z powodu nałożenia mikrostruktury. Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kss_marcin_skispa Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 przy takim jak na zdjęciu, ten sposób naprawy, nie sprawdzi się prędzej czy później, wsio wyleci .... a przynajmniej znaczna część jarek Metal grip - to słowo-klucz do tej zagadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Metal grip - to słowo-klucz do tej zagadki tak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ein Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Dzięki za opinie -- rdzeń nie jest uszkodzony, po prostu ślizg jest zdarty w tym miejscu. Poorientuję się trochę w serwisach i zaniosę do jakiegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banan-ski Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Może ktoś się zaciekawi można się czegoś nauczyć http://www.sitn.pl/w...mogilanach.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurm28 Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 We Wrocku na Hallera - Koenig Serwis. Moim zdaniem chłopaki sie znają. Co nie znaczy, ze u Mazura sie nie znają. ) pzdr k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropoh Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 W Intersporcie w Magnolii. Tylko tam jest taki chłopak w okularach kumaty i do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi