Friski Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Ja również dziękuję. Do Wisły/Ustronia mam nadzieję zawitać z rowerkiem. Z mojej strony propozycja wyjazdu na Jurę: pętelka Rzędkowice-Morsko (stok narciarski )-Podlesice; nieśpieszna wycieczka rowerowa często przerywana wspinaniem na co wybitniejsze ostańce, zwiedzaniem grot skalnych, rezerwatu Góra Zborów, Jaskini Głębokiej, ognisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Z wycieczki zeszłorocznej - o której mówiłem: Morsko: Bobolice: Mirów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanka1 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Ale cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 niom.... tyle że ja to już nie wiem, czy to na rowerach, czy kuńmi (patrz post 182) było ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Na rowerach choć trafiliśmy na dróżkę na której żałowałem że nie siedzę na koniu (błoto, dziury i wszędobylskie końskie placki). Konkretyzując propozycję wyjazdu na Jurę proponuję 1 maja - zapowiada się ciepło i słonecznie, Kto bez roweru może spacerować, wspinać się, piknikować, opalać się w pięknych okolicznościach jurajskiej przyrody. W tym terminie będziemy mieli bezpłatny wstęp do rezerwatu Góra Zborów. PS sklepy zamknięte więc w prowiant (ew. kiełbaski na ognisko) trzebaby zaopatrzyć się wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 jednodniówka? Masz pomysł na trasę czy będziemy improwizować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Z wycieczki zeszłorocznej - o której mówiłem: Morsko: IMG_2359.JPGIMG_2353.JPGIMG_2354.JPG Bobolice: IMG_2377.JPG Mirów: IMG_2379.JPG Tam kochani to trzeba się wspinać, a nie rowerami jeździć!!! Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Zostawie zdrowszym..... . Przyjezdzaj w czwartek, bedziesz miał okazje skonfrontować ściankę na sali z naturą.... . Mogę postać na asekuracji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tadeusz T Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Nie dam rady. Robota mnie dopadła... W Mirowie wspinałem się kilka lat temu. Nawet się nabawiłem kontuzji całkiem poważnej, choć nie w ścianie, a na trawce pod... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Wstepnie jednodniowka, chyba ze skusze rodzine na nocleg w jakiejs dziurze skalnej jak to kiedys czesto bywalo. Taki plan zmalowalem: https://mapsengine.g...lw.kOVIZkP3j634 Rower przydatny (choc nieobowiazkowy) zeby sie szybko przemiescic pomiedzy Rzedkami a Podlesicami/Morskiem. Ew. moge wziac sprzet wspinaczkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Dla zaiteresowanych: https://plus.google....524668847195873 Jak widać fragment narciarski też był: Zjazd po trasie narciarskiej w Morsku..... Do następnego pomysłu! M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Dzieki, za wspolne rowerowanie, a nowy pomysl juz sie rodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 2 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Fajnie było, dziękuję Trochę fotek: https://plus.google....=CM6Bqb_dkPj6XA Do zobaczenia! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Friski Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Piekny weekend sie zapowiada. Tak piekny ze warto wyruszyc gdzies dalej i na dwa dni na przyklad: - Pieniny: d1) rowerem wzdluz Dunajca Szczawnica-Sromowce-Szczawnica, kwaterka, d2) Szczawnica-przeprawa Dunajcem-Sokolica - Tatry: d1) rowerem dolina Chocholowska, wejscie na Grzesia, nocleg w schronisku, d2) per pedes Chocholowska-Ornak-Koscieliska-Iwaniacka-Chocholowska Tempo rekreacyjne bo dziecko w foteliku/na plecach. Rowery mozna zabrac lub wypozyczyc na miejscu. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... mig Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Może wreszcie w nast. weekend? Zapowiada sie niezła pogoda. Dojazd piątek lub sobota rano, sobota zwiedzanie Ustronia i Wisły na rowerze np. szlakiem okolicznych ośrodków narciarskich (uprzedzam, że brzmi to delikatnie- ale tylko brzmi.... :-) ), wieczór grill 'u Jonka na kympie'... itd. Niedziela - jakąś lajtówke na rozprostowanie kosci sie wymyśli... Zapraszam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... marjanna Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Może wreszcie w nast. weekend? Zapowiada sie niezła pogoda. Dojazd piątek lub sobota rano, sobota zwiedzanie Ustronia i Wisły na rowerze np. szlakiem okolicznych ośrodków narciarskich (uprzedzam, że brzmi to delikatnie- ale tylko brzmi.... :-) ), wieczór grill 'u Jonka na kympie'... itd. Niedziela - jakąś lajtówke na rozprostowanie kosci sie wymyśli... Zapraszam Michał Helou :-) Ja bym się gdzieś karnęła, choć najchętniej nad jakieś jeziorko, popłyyyywać Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 4 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Michale, jakos tak zbiorowo, akurat w ten weekend... nasza ekipa cyklistek z przyczyn cyklicznych niedysponowana Pozdrawiam, Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... mig Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... marjanna Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 pięknie !!! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... daro65_del Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 IMG_3454.JPG Ten kopiec z wieżą to raczej kopuła Łysej Góry (Lysa Hora). Pradziad ma większe wypłaszczenia i inną wieżę. Ale i tak Cię podziwiam - 70km po "dobrych górkach" w 1 dzień! Osobiście ,przy moim starym trekkingowcu i słabym pedałowaniu musiałbym to podzielić na 2 dni, czyli do Nydka lub na Filipkę 1 dzień i stamtąd drugi dzień przez Istebną do Ustronia. Kilka lat temu zrobiłem tam pętelkę w 1 dzień nawet na 80km ale było to głównie na zjazdach i po płaskim. Też było fajnie a trasa prowadziła z Goleszowa (PKP) przez Leszna/ Trzyniec na Mosty, później drugą stroną pod Jaworowy i do Cieszyna - trasa rowerowa oznaczona, miejscami kombinowana ale nigdy nie po szlaku turystycznym pieszym, z bezalkoholowym piwem Birell. Czesi się śmiali bo oni pili "obyczajne". Teraz im jeszcze zaostrzyli bo mogą mieć 0,0 i do 18 roku życia kask na głowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Chyba masz rację z tym nadajnikiem...... z tego wynikałoby, że z drugiej strony to pewnie Niskie Tatry (Chopok i okolice). Trasa; http://www.cykloserv...etail/?d=157923 Teraz im jeszcze zaostrzyli bo mogą mieć 0,0[..]! Z tego co widzę to Czesi traktuja to tak samo jak kiedyś komune.... "róbmy swoje"... A z kaskami podpadli mi totalnie Słowacy. (nie tylko z tym). Dlatego raczej nie bedę jeżdził w rejon Oszczadnicy.... Nie stać mnie na kask używany na jeden wyjazd w roku... :-) PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... daro65_del Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 (...) Z tego co widzę to Czesi traktują to tak samo jak kiedyś komunę.... "róbmy swoje"... A z kaskami podpadli mi totalnie Słowacy. (nie tylko z tym). Dlatego raczej nie będę jeździł w rejon Oszczadnicy.(...) To znaczy ,że w SK wymagają już od wszystkich czy tylko w sytuacjach ekstremalnych, np w górach czy przy zjazdach? Co do tego piweczka w CZ to już nie ma podobno takiej swobody jak kiedyś ,tym bardziej "dla obcokrajowców". Trochę o tym napisali ostatnio na łamach Dz.Zach. i się przestraszyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 http://ondrcies.webd...hp?kat=przepisy z uwagą, że w PL zmieniono ostatnio m.in przepisy dot jazdy obok siebie i przyczepek osobowych, czego jeszcze nie uwidoczniono w tabelce ( a tylko niżej w uwagach) Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... mig Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 jest tu jeszcze ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 24 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Ja zagladam i podziwiam Twoje wyczyny, sam pochwalic sie nie mam czym... Tylko rekreacyjne wyjazdy nad okoliczna wode z rodzina. Marjanna czasem dolacza, bardziej poplywac, poplazowac niz pokrecic. Skiman nad Baltykiem (co i mnie czeka od weekendu). Moze cos w sierpniu/wrzesniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 4 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Podróże latem wycieczka rowerowa z Gliwic i okolic
mig Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Zostawie zdrowszym..... . Przyjezdzaj w czwartek, bedziesz miał okazje skonfrontować ściankę na sali z naturą.... . Mogę postać na asekuracji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Nie dam rady. Robota mnie dopadła... W Mirowie wspinałem się kilka lat temu. Nawet się nabawiłem kontuzji całkiem poważnej, choć nie w ścianie, a na trawce pod... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Wstepnie jednodniowka, chyba ze skusze rodzine na nocleg w jakiejs dziurze skalnej jak to kiedys czesto bywalo. Taki plan zmalowalem: https://mapsengine.g...lw.kOVIZkP3j634 Rower przydatny (choc nieobowiazkowy) zeby sie szybko przemiescic pomiedzy Rzedkami a Podlesicami/Morskiem. Ew. moge wziac sprzet wspinaczkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Dla zaiteresowanych: https://plus.google....524668847195873 Jak widać fragment narciarski też był: Zjazd po trasie narciarskiej w Morsku..... Do następnego pomysłu! M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkI-mAn Napisano 2 Maja 2014 Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Dzieki, za wspolne rowerowanie, a nowy pomysl juz sie rodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 2 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Fajnie było, dziękuję Trochę fotek: https://plus.google....=CM6Bqb_dkPj6XA Do zobaczenia! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Piekny weekend sie zapowiada. Tak piekny ze warto wyruszyc gdzies dalej i na dwa dni na przyklad: - Pieniny: d1) rowerem wzdluz Dunajca Szczawnica-Sromowce-Szczawnica, kwaterka, d2) Szczawnica-przeprawa Dunajcem-Sokolica - Tatry: d1) rowerem dolina Chocholowska, wejscie na Grzesia, nocleg w schronisku, d2) per pedes Chocholowska-Ornak-Koscieliska-Iwaniacka-Chocholowska Tempo rekreacyjne bo dziecko w foteliku/na plecach. Rowery mozna zabrac lub wypozyczyc na miejscu. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Może wreszcie w nast. weekend? Zapowiada sie niezła pogoda. Dojazd piątek lub sobota rano, sobota zwiedzanie Ustronia i Wisły na rowerze np. szlakiem okolicznych ośrodków narciarskich (uprzedzam, że brzmi to delikatnie- ale tylko brzmi.... :-) ), wieczór grill 'u Jonka na kympie'... itd. Niedziela - jakąś lajtówke na rozprostowanie kosci sie wymyśli... Zapraszam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 2 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Może wreszcie w nast. weekend? Zapowiada sie niezła pogoda. Dojazd piątek lub sobota rano, sobota zwiedzanie Ustronia i Wisły na rowerze np. szlakiem okolicznych ośrodków narciarskich (uprzedzam, że brzmi to delikatnie- ale tylko brzmi.... :-) ), wieczór grill 'u Jonka na kympie'... itd. Niedziela - jakąś lajtówke na rozprostowanie kosci sie wymyśli... Zapraszam Michał Helou :-) Ja bym się gdzieś karnęła, choć najchętniej nad jakieś jeziorko, popłyyyywać Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 4 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Michale, jakos tak zbiorowo, akurat w ten weekend... nasza ekipa cyklistek z przyczyn cyklicznych niedysponowana Pozdrawiam, Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... mig Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... marjanna Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 pięknie !!! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... daro65_del Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 IMG_3454.JPG Ten kopiec z wieżą to raczej kopuła Łysej Góry (Lysa Hora). Pradziad ma większe wypłaszczenia i inną wieżę. Ale i tak Cię podziwiam - 70km po "dobrych górkach" w 1 dzień! Osobiście ,przy moim starym trekkingowcu i słabym pedałowaniu musiałbym to podzielić na 2 dni, czyli do Nydka lub na Filipkę 1 dzień i stamtąd drugi dzień przez Istebną do Ustronia. Kilka lat temu zrobiłem tam pętelkę w 1 dzień nawet na 80km ale było to głównie na zjazdach i po płaskim. Też było fajnie a trasa prowadziła z Goleszowa (PKP) przez Leszna/ Trzyniec na Mosty, później drugą stroną pod Jaworowy i do Cieszyna - trasa rowerowa oznaczona, miejscami kombinowana ale nigdy nie po szlaku turystycznym pieszym, z bezalkoholowym piwem Birell. Czesi się śmiali bo oni pili "obyczajne". Teraz im jeszcze zaostrzyli bo mogą mieć 0,0 i do 18 roku życia kask na głowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Chyba masz rację z tym nadajnikiem...... z tego wynikałoby, że z drugiej strony to pewnie Niskie Tatry (Chopok i okolice). Trasa; http://www.cykloserv...etail/?d=157923 Teraz im jeszcze zaostrzyli bo mogą mieć 0,0[..]! Z tego co widzę to Czesi traktuja to tak samo jak kiedyś komune.... "róbmy swoje"... A z kaskami podpadli mi totalnie Słowacy. (nie tylko z tym). Dlatego raczej nie bedę jeżdził w rejon Oszczadnicy.... Nie stać mnie na kask używany na jeden wyjazd w roku... :-) PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... daro65_del Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 (...) Z tego co widzę to Czesi traktują to tak samo jak kiedyś komunę.... "róbmy swoje"... A z kaskami podpadli mi totalnie Słowacy. (nie tylko z tym). Dlatego raczej nie będę jeździł w rejon Oszczadnicy.(...) To znaczy ,że w SK wymagają już od wszystkich czy tylko w sytuacjach ekstremalnych, np w górach czy przy zjazdach? Co do tego piweczka w CZ to już nie ma podobno takiej swobody jak kiedyś ,tym bardziej "dla obcokrajowców". Trochę o tym napisali ostatnio na łamach Dz.Zach. i się przestraszyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 http://ondrcies.webd...hp?kat=przepisy z uwagą, że w PL zmieniono ostatnio m.in przepisy dot jazdy obok siebie i przyczepek osobowych, czego jeszcze nie uwidoczniono w tabelce ( a tylko niżej w uwagach) Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... mig Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 jest tu jeszcze ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 24 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Ja zagladam i podziwiam Twoje wyczyny, sam pochwalic sie nie mam czym... Tylko rekreacyjne wyjazdy nad okoliczna wode z rodzina. Marjanna czasem dolacza, bardziej poplywac, poplazowac niz pokrecic. Skiman nad Baltykiem (co i mnie czeka od weekendu). Moze cos w sierpniu/wrzesniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 4 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Transport i podróże Podróże latem wycieczka rowerowa z Gliwic i okolic
Friski Napisano 4 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Michale, jakos tak zbiorowo, akurat w ten weekend... nasza ekipa cyklistek z przyczyn cyklicznych niedysponowana Pozdrawiam, Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 13 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 pięknie !!! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 IMG_3454.JPG Ten kopiec z wieżą to raczej kopuła Łysej Góry (Lysa Hora). Pradziad ma większe wypłaszczenia i inną wieżę. Ale i tak Cię podziwiam - 70km po "dobrych górkach" w 1 dzień! Osobiście ,przy moim starym trekkingowcu i słabym pedałowaniu musiałbym to podzielić na 2 dni, czyli do Nydka lub na Filipkę 1 dzień i stamtąd drugi dzień przez Istebną do Ustronia. Kilka lat temu zrobiłem tam pętelkę w 1 dzień nawet na 80km ale było to głównie na zjazdach i po płaskim. Też było fajnie a trasa prowadziła z Goleszowa (PKP) przez Leszna/ Trzyniec na Mosty, później drugą stroną pod Jaworowy i do Cieszyna - trasa rowerowa oznaczona, miejscami kombinowana ale nigdy nie po szlaku turystycznym pieszym, z bezalkoholowym piwem Birell. Czesi się śmiali bo oni pili "obyczajne". Teraz im jeszcze zaostrzyli bo mogą mieć 0,0 i do 18 roku życia kask na głowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Chyba masz rację z tym nadajnikiem...... z tego wynikałoby, że z drugiej strony to pewnie Niskie Tatry (Chopok i okolice). Trasa; http://www.cykloserv...etail/?d=157923 Teraz im jeszcze zaostrzyli bo mogą mieć 0,0[..]! Z tego co widzę to Czesi traktuja to tak samo jak kiedyś komune.... "róbmy swoje"... A z kaskami podpadli mi totalnie Słowacy. (nie tylko z tym). Dlatego raczej nie bedę jeżdził w rejon Oszczadnicy.... Nie stać mnie na kask używany na jeden wyjazd w roku... :-) PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... daro65_del Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 (...) Z tego co widzę to Czesi traktują to tak samo jak kiedyś komunę.... "róbmy swoje"... A z kaskami podpadli mi totalnie Słowacy. (nie tylko z tym). Dlatego raczej nie będę jeździł w rejon Oszczadnicy.(...) To znaczy ,że w SK wymagają już od wszystkich czy tylko w sytuacjach ekstremalnych, np w górach czy przy zjazdach? Co do tego piweczka w CZ to już nie ma podobno takiej swobody jak kiedyś ,tym bardziej "dla obcokrajowców". Trochę o tym napisali ostatnio na łamach Dz.Zach. i się przestraszyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 http://ondrcies.webd...hp?kat=przepisy z uwagą, że w PL zmieniono ostatnio m.in przepisy dot jazdy obok siebie i przyczepek osobowych, czego jeszcze nie uwidoczniono w tabelce ( a tylko niżej w uwagach) Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... mig Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 jest tu jeszcze ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 24 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Ja zagladam i podziwiam Twoje wyczyny, sam pochwalic sie nie mam czym... Tylko rekreacyjne wyjazdy nad okoliczna wode z rodzina. Marjanna czasem dolacza, bardziej poplywac, poplazowac niz pokrecic. Skiman nad Baltykiem (co i mnie czeka od weekendu). Moze cos w sierpniu/wrzesniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 4 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
mig Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Chyba masz rację z tym nadajnikiem...... z tego wynikałoby, że z drugiej strony to pewnie Niskie Tatry (Chopok i okolice). Trasa; http://www.cykloserv...etail/?d=157923 Teraz im jeszcze zaostrzyli bo mogą mieć 0,0[..]! Z tego co widzę to Czesi traktuja to tak samo jak kiedyś komune.... "róbmy swoje"... A z kaskami podpadli mi totalnie Słowacy. (nie tylko z tym). Dlatego raczej nie bedę jeżdził w rejon Oszczadnicy.... Nie stać mnie na kask używany na jeden wyjazd w roku... :-) PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 14 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 (...) Z tego co widzę to Czesi traktują to tak samo jak kiedyś komunę.... "róbmy swoje"... A z kaskami podpadli mi totalnie Słowacy. (nie tylko z tym). Dlatego raczej nie będę jeździł w rejon Oszczadnicy.(...) To znaczy ,że w SK wymagają już od wszystkich czy tylko w sytuacjach ekstremalnych, np w górach czy przy zjazdach? Co do tego piweczka w CZ to już nie ma podobno takiej swobody jak kiedyś ,tym bardziej "dla obcokrajowców". Trochę o tym napisali ostatnio na łamach Dz.Zach. i się przestraszyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 http://ondrcies.webd...hp?kat=przepisy z uwagą, że w PL zmieniono ostatnio m.in przepisy dot jazdy obok siebie i przyczepek osobowych, czego jeszcze nie uwidoczniono w tabelce ( a tylko niżej w uwagach) Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... mig Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 jest tu jeszcze ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 24 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Ja zagladam i podziwiam Twoje wyczyny, sam pochwalic sie nie mam czym... Tylko rekreacyjne wyjazdy nad okoliczna wode z rodzina. Marjanna czasem dolacza, bardziej poplywac, poplazowac niz pokrecic. Skiman nad Baltykiem (co i mnie czeka od weekendu). Moze cos w sierpniu/wrzesniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 4 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
mig Napisano 15 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 http://ondrcies.webd...hp?kat=przepisy z uwagą, że w PL zmieniono ostatnio m.in przepisy dot jazdy obok siebie i przyczepek osobowych, czego jeszcze nie uwidoczniono w tabelce ( a tylko niżej w uwagach) Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 jest tu jeszcze ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 24 Lipca 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Ja zagladam i podziwiam Twoje wyczyny, sam pochwalic sie nie mam czym... Tylko rekreacyjne wyjazdy nad okoliczna wode z rodzina. Marjanna czasem dolacza, bardziej poplywac, poplazowac niz pokrecic. Skiman nad Baltykiem (co i mnie czeka od weekendu). Moze cos w sierpniu/wrzesniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność