marjanna Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 ...Dużymi krokami zbliża się kolejny weekend . Zatem, ponownie wrzucam zapytanie - czy są chętni na rowerową wycieczkę, w doborowym - skiforumowym - towarzystwie ? Krążą ploty, że urlopy mamy dopiero w sierpniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 ten weekend spędzony rodzinnie. ale następny jak najbardziej aktualny. Może lekkie górki? Przy okazji pozdrawiam z Chaty pod Girovom koło Mostów u Jabłonkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 20 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 ...jeszcze nie wiem, jak się ułoży, ale w przyszłą niedzielę może będę tam --> 28.07.2013 Sudety – Republika Czeska Czeskie Góry Stołowe Skalne Miasta Teplice – Adrszpach http://www.polsl.pl/...ilter1Value2=90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Polecam te okolice: http://www.cykloserv...etail/?d=128434 pusto, sporo fajnych skokówek trawesujących pasmo Czantorii i Stozka, tambylcy odpowiadają w naszym jezyku.... bary przyjmuja złotówki jak swoje... , góry i widoki - niezrównane.... Były i asfaltowa 'sciana płaczu' pod Filipką, i terenowy podjazd po kamolach na Grunicek, i piekne szutrówki, zjazdy na pełnej predkości i sprowadzanie roweru rozrytym 'zlebem' na zablokowanych hamulcach (Fredo- pokaż jak sie wtedy zjeżdza... ), i szybki przejazd szosowy do Trzyńca, i jak zwykle piwo u Obracaja... . Dla każdego cos fajnego..... No i pierwsze 100km na spd... jakoś jeszcze zyje...:eek: pozdrawiam Michał Użytkownik mig12345 edytował ten post 22 lipiec 2013 - 08:28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Czesc, jako ze w najblizszy weekend zapowiadaja upaly proponuje zamienic rowery na kajaki. Mala Panew na trasie Zawadzkie - Staniszcze, 4 h splywu, jak sie machnie wioslem to szybciej. Moznaby poplynac w sobote po poludniu i zabiwakowac na urokliwej przystani (ognisko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Czesc, jako ze w najblizszy weekend zapowiadaja upaly proponuje zamienic rowery na kajaki. Mala Panew na trasie Zawadzkie - Staniszcze, 4 h splywu, jak sie machnie wioslem to szybciej. Moznaby poplynac w sobote po poludniu i zabiwakowac na urokliwej przystani (ognisko).Zaglądnijcie też przez j.paprocańskie - ostoja hanysowca! - wtedy być może dołącze do Was1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Rycho- to jakby mocno nie po drodze..... ale jak masz ochote na rower w NIEDZIELĘ to daj znac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Rycho- to jakby mocno nie po drodze..... ale jak masz ochote na rower w NIEDZIELĘ to daj znac....masz po drodze ( Rybnik - Gliwice - Mikołów - Żory) ale tobie się nie chce!? W najbliższy weekend zaliczam góry...sorry ale gdybyście jechali w moją piękną stronę do pierwotnego hanysowa (czyli na ziemie pszczyńską) to dajcie mi znać - być może dołączę do Was jak będę mieć wolny czas?!:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Mała Panew nie siega do Paprocan.... Ale trasa Rybnik-Gliwice-Mikołow itd lasami.. bedzie juz niedługo - szykuj sie... . Gdzie bedziesz w gorach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Gdzie bedziesz w gorach?w Tatrach na zaproszenie bez pieniędzy... a za tydzień jeszcze raz ale już niżej na Podhalu, Spiszu i Liptowie oraz Orawie.:cool: Chciałbym w końcu uciec w Karkonosze ale jakoś inaczej się noszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Wielkie dzięki Friski - za kajaki oraz Mig - za rowerowanie śladem wód Ustrońsko - Wiślańskich !! Relacje i jakieś foty wkrótce. Takie weekendy to ja mogę mieć.... co weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Wielkie dzięki Friski - za kajaki oraz Mig - za rowerowanie śladem wód Ustrońsko - Wiślańskich !!Ja przez te wysokie temp. odpuściłem sobie Tatry. Jednak najlepiej chodzić po górach późną wiosną lub wczesną jesienią. Teoretycznie można jeździć na rowerze cały rok a jak było wczoraj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 a jak było wczoraj? No wiesz.... stare powiedzenie mówi: 'jak ci za ciepło na rowerze to znaczy jedziesz za wolno'... cos w tym jest. Znośnie było do momentu zatrzymania sie.... Użytkownik mig12345 edytował ten post 29 lipiec 2013 - 10:15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 29 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Podziwiam Was, w takiej temperaturze... Po fotkach widzę, że patrolowaliście nasze ulubione stoki Parę zdjęć z kajaków wysyłam mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 cos w tym jest. Znośnie było do momentu zatrzymania sie....ale tankowe piwo sobie chyba odpuściłeś?! Wy to macie zdrowie...gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 DUUUUUUże podziekowanie dla Artura za pomysł i sprawną logistyke.... Pomysł z kajakami switał mi w głowie od dłuzszego czasu, ale pewnie trwałoby to (switanie ) jeszcze długo, gdyby nie jeden telefon od Friski w piątek.. Mała Panew bardzo malownicza, okolice grzybowe, poziom wody niski wiec 'czytanie rzeki' było konieczne i w dodatku nie zawsze skuteczne... No i 'motorek' w postaci Anki na przednim siedzeniu wystarczał przez wiekszość krętej i urozmaiconej trasy.... . Start przy Hucie Zawadzkie... Anka z pełnym zaopatrzeniem żeglarskim... Na trasie... W niedziele co prawda 30 st było juz o 9tej rano ale co tam... termin i cel wyjazdu ustalony wiec nie ma zmiłuj.... A celem była przejazdzka rowerem 'po płaskim z widokiem na góry'. Założenia udało sie zrealizować z nadmiarem, widoki były, ale skąd brac tyle płaskiego w Beskidach? Sie nie da... dało sie za to zobaczyć co sie dzieje na Kiczerze w Jaworniku (nic sie - na szczeście -nie dzieje) co na Nowej Osadzie (jest nowy drugi ratrak, a wpuszczacz opowiadał o poszerzeniu trasy na prawo od jeziorka i wymianie małego talerzyka..., jest równiez mozliwośc zjazdu czymś co mozna nazwać 'kładem z napedem grawitacyjnym' lub innym sprzetem przypominającym dwunożną hulajnoge....) I co na Skoczni (gwarno) i na Cienkowie (cisza i błogi spokój) Potem jeszcze Zapora, kilka km podjazdu urokliwą scieżka wzdłuż Czarnej Wisełki.... i na deser objazd jeziora z jedynym tego dnia 'wypychem'.... Brak płaskiego rekompensowały asfaltowe zjazdy.... i cyferki na liczniku czasem wyraźnie > 60. Dziekuję wszystkim za niespodziewany i bardzo sympatyczny weekend! Użytkownik mig12345 edytował ten post 30 lipiec 2013 - 11:17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 30 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 To i ja dodam kilka fot - tym razem z rowerowej wycieczki Ustrońsko-Wiślańskiej. Jej malowniczość oraz liczne atrakcje - tak w postaci wspinaczek pod wyciągi (był aspekt sentymentalny, widoczny na fotach), czy też szmeru Czarnej Wisełki - sprawiły, że ja akurat upału w ogóle nie czułam Mig pewnie wkrótce sklei naszą trasę z 5 odcinków Garminowych - mój zegarek dba o baterie i wyłącza GPS w trakcie postoju Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 30 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Anka z pełnym zaopatrzeniem żeglarskim...[ATTACH=CONFIG]39281[/ATTACH] Tyskie jednak było to ja też z Wami byłem - piwnie! (konkretnie podziękowałem za relację i foto) Użytkownik rycho65 edytował ten post 30 lipiec 2013 - 11:18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkI-mAn Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Najbliższa sobota (26.04) objazdówka w okół zbiornika Nakło-Chechło, punkt zbiorczy dworzec autobusowy Tarnowskie Góry, zapraszamy chętnych! Pogoda ma dopisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodzio Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 O Qrcze ! ! ! Jestem w tej chwili tak blisko (w Siewierzu), niestety tylko do piątku, nawet to że nie wiem gdzie zdobyłbym rower nie przeszkadzało by mi gdybym mógł być dłużej i do was dołączyć - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Piszę się na wycieczkę o ile pogoda pozwoli. Myślałem jeszcze o zakończeniu sezonu na KW ale tam prognozy nieciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Artur, nawet nie próbuj uników.... w deszczu też sie fajnie jedzie, dopiero na postoju gorzej...... TG, Dw. Kolej - ale która godzina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkI-mAn Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Jeżeli pogoda dopisze to 10:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkI-mAn Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Prognoza na jutro deszczowa, a więc przekładamy spotkanie na późniejszy termin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Dzięki za wspólny wypad........ Zapraszam na sobotę. Pozdrawiam Michał Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi