daro65_del Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Kliknij na linka do cykloserwera przed moimi fotkami - tam jest slad z GPS-uZnalazłem. Czyli tak jak zakładałeś i jeszcze na fotki miałeś czas!? - podziwiam!:cool: A z Gliwic do Pszczyny można popedałować ale na razie muszę jeszcze poćwiczyć krótsze odcinki aby zaliczyć pętelkę: Tychy(TBK)-Mikołów-Gliwice-Knurów-Żory-Pszczyna-Tychy ,bo koleją dojechać lub wracać przez K-ce/ Gliwice to trochę bezsensu!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Dzisiaj krótszy wyjazd - na pierwszą z brzegu gorę w czeskiej czesci Beskidu Sl... Javorowy. Gora znana z zabytkowego wyciągu (jednoosobowe krzesełko) oraz doskonałych warunków do wszelkiego 'szmatolatania'.... Nawiązując do sąsiedniego wątku o technice - - podjazd nie wymagał żadnych sztuczek czy akrobacji, był za to dość stromy i bez miejsc ulgowych. Jedyna potrzebną umiejętnością było tak ustawić przełożenia by wydolić krecić przez ponad godzinę. Nie udało się .. nieco czasu w pozycji horyzontalnej okazało sie niezbędne... Dopiero ostatnie 300 m przed szczytem (Polaną ze schroniskiem - szczyt jest kilometr w bok) to nieco terenu, pozostały odcinek to asfalto-szuter w kiepskim stanie, czesto zasypany gliną i grubą warstwą starych liści...Nagrodą były widoki z góry- jednorazowe (Trzyniec 'pod nogami'). Zjazd - na górze tylko glina i kamole ... wiec tu nieco uślizgów i łapania równowagi było, nizej juz typowe porządne dojazdówki do gospodarstw... Oczywiście zdązyłem wstąpić w Trzyńcu do Obracaja na pysznego Radegasta- podają zimny, odgazowany i twardą pianą. Ustronia wróciłem na styk z burzą.... http://www.cykloserv...etail/?d=123921 Nast niedzielę będę w Rybniku- moze spróbujemy odrobić zaległości rudzko-gliwickie?... Użytkownik mig12345 edytował ten post 24 czerwiec 2013 - 09:59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Cóż... Ponownie gratuluję i zazdroszczę... Ja mogę się tylko pochwalić urokliwym zdjęciem z wczorajszej samotnej mini-wycieczki - staw w Sierakowicach wieczorową porą p.s. Też myślałam właśnie o wypadzie nad Zalew - nareszcie jakiś "sensowny" dystans, no i wody nieco więcej, niż poniżej Namów Corsarza, to na pewno dotrę ! Załączone miniatury Użytkownik marjanna edytował ten post 24 czerwiec 2013 - 07:28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Zjazd - na górze tylko glina i kamole ... wiec tu nieco uślizgów i łapania równowagi było, nizej juz typowe porządne dojazdówki do gospodarstw... Oczywiście zdązyłem wstąpić w Trzyńcu do Obracaja na pysznego Radegasta- podają zimny, odgazowany i twardą pianą.To piwo jest naturalnie gazowane. Nie znam metody odgazowania piwa w knajpie?! Szkoda ,że nie mają tam piw trzynieckich ,są o wiele lepsze i zdrowsze! Ja jednak na kole pije tam bezalkoholowy Birell (są wszystkie wersje!). Kiedyś robiły go Nośovice czyli www.radegast.cz nie wiem czy u www.uobracaja.cz jest dostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 ja znam. pompuje sie beczkę powietrzem a nie CO2. Proste i skuteczne. Poza tym piwo jest podane po min 10 minutach od zamówienia, wiec ma na to czas.u Obracaja to zwykły wiejski barek, ma podstawową zaletę : jest po drodze na Leszną i ma fajną wiate w cieniu nad potokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 ja znam. pompuje sie beczkę powietrzem a nie CO2. Proste i skuteczne. Poza tym piwo jest podane po min 10 minutach od zamówienia, wiec ma na to czas.(...)powietrzem to se można pompować przy ognisku a nie w knajpie ;)bo piwo nie dotrzyma trwałości! To że w CR piwo podaje się także w min. 10 minut to jest efektem lania piwa (czapowania) "po czesku", czyli "na koronę" a później możesz stawiać zapałki lub stare czeskie grosze - halerze!:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Rycho, gwarantuję Ci, że nic mu nie brakowało... Widocznie karczmarz nie kupił tira beczek na zapas.... . Takie piwo mozesz wypić i nie rozpycha sie w zoładku jak nasze nabuzowane co2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Rycho, gwarantuję Ci, że nic mu nie brakowało... Widocznie karczmarz nie kupił tira beczek na zapas.... . Takie piwo mozesz wypić i nie rozpycha sie w zoładku jak nasze nabuzowane co2.Oczywiście bo zawiera tylko naturalne CO2 albo jego znikomą ilość po wcześniejszym odgazowaniu na browarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Jak tam plany, Panowie i Panie ? Może w tą niedzielę gdzieś byśmy się wybrali - póki co, przewidywany ewentualny opad w pt po południu i w sobotę, niedziela ma być czysta . Oczywiście dotychczasowe prognozy miernie się sprawdzały, ale kontrolnie możnaby spróbowac jakoś wstępnie "się organizować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Jak tam plany, Panowie i Panie ? Może w tą niedzielę gdzieś byśmy się wybrali - póki co, przewidywany ewentualny opad w pt po południu i w sobotę, niedziela ma być czysta . Oczywiście dotychczasowe prognozy miernie się sprawdzały, ale kontrolnie możnaby spróbowac jakoś wstępnie "się organizować" jestem za, moze też być po stromym, trzeba by tylko transport rowerów zorganizowac Użytkownik mig12345 edytował ten post 03 lipiec 2013 - 09:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 4 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 ...Lepszy rydz, niż nic - a 3 lepsze, niż 2 Na upartego można nawet Rudy zrobić...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 o 10 tej pod czołgiem? A może 'i Rudy i Rybnik'.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 5 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Skoro Corsarz dysponuje tak małą ilością czasu, to możemy Go zgarnąć np. w Żernicy - czy gdzieś, gdzie umiem trafić, haha Też wolę rano ! A Ciebie, Mig'u, oczywiście zapraszam pod czołg p.s. Corsarzu, czytamy w swoich myślach - nie zauważyłam Twojej powyższej propozycji Ławeczka przy przystanku - za MINIMARKETEM (!!!) o wdzięcznej nazwie Oleńka - jest bardzo dobrym punktem zbornym. Czyli 10.00 tamże? Użytkownik marjanna edytował ten post 05 lipiec 2013 - 16:33 ślepota ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Ok. czyli wszystkim pasuje godz. 10 "przy ławeczkach" - Mig też dotrze bezpośrednio tam. Zatem, do zobaczenia wkrótce - a jeśli ktoś ma ochotę dołączyć, zapraszamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Nieobecnym i zainteresowanym melduję, że 2 wycieczka skiforumowa doszła do skutku Dzięki Chłopaki i sorry za lekkie spowolnianie - daleko mi do Waszej prze-formy ! W załączeniu foty z odpoczynku nad wodą. Potem zaczęłam sukcesywnie powoli zdychać Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Moje zdychanie zaczęło sie kilka km przed Rybnikiem. Na szczeście dotarłem (z dłuższym postojem na "sprita z lodem" ). Musieliście tak zaiwaniać? ;)Mapka (nieco poprawiona bo w zapisie z gps była dziura).http://www.gpsies.co...ivmzvytopbezqqzDziekuję za miłe towarzystwo i umozliwienie poznania kolejnych ścieżek...... Użytkownik mig12345 edytował ten post 08 lipiec 2013 - 06:50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 A cóż to za dziwaczny zygzaczek? Ja tą trasą bynajmniej nie jechałam, hahahaha ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Pojedziesz następnym razem..... , wtedy ja będę miał bliżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Idąc za ciosem : Czy organizujemy się na wypad rowerowy w ten weekend ? Już wiem, że 70-80 km jest w mym zasięgu - a może nawet więcej, jeśli towarzysze uszanują moje "naturalne" tempo Póki co, prognozy optymistyczne; na niedzielę onet przewiduje jakiś śmieszny lekki opadzik, ale to chyba na granicy błędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 W nawiązaniu do powyższego posta - z Mig'iem przymierzamy się do niedzieli, prognozy coraz bardziej obiecujące . Kierunek jeszcze nieznany, podlega negocjacji . Ktoś chętny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 11 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 W wolnej chwili mozna pomarzyc: http://www.sellarondahero.com/en/Bedzie szansa na relacje smialka z Gliwic ktory w tym roku sie wybiera.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Ty jesteś tym śmiałkiem? na pierwszy raz moze jednak to:http://www.sellarond...e-day-2013.htmlWidoki tych najpiekniejszych gór i wysokosci npm te same, a znacznie łatwiej niż na tych ścieżkach dla kozic, co nie znaczy łatwo...Pozostał jeszcze termin wrzesniowy, lub jeszcze lepiej - dowolny inny, bez tłoku.... Użytkownik mig12345 edytował ten post 11 lipiec 2013 - 11:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 11 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Niestety nie PS zgodnie z regulaminem trzebaby zainwestowac: "For safety reasons, helmets are obligatory". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Moża pozyczyc i powiesic na kierownicy...... bedzie spełnione 'obligatory'. Wyobrażasz sobie podjazd 650 m przewyższenia w kasku? . Dlatego lepszy jest dowolny inny termin, bo oprócz braku wymogu kasku, noclegi będą w okolicy za normalne a nie świateczne pieniądze.... Użytkownik mig12345 edytował ten post 11 lipiec 2013 - 12:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Poczytałam o Bike-day oraz trasie - fakt, rewelacjaaaa..... Poza wymarzonym na razie (choć przecież w zasięgu ręki) wyjazdem z rowerem w okolice Helu, aby popodziwiać morze z perspektywy jednośladu i nadmorskiej ścieżki rowerowej; oraz też osiągalnym szlakiem rowerowym wzdłuż Dunaju - to będzie mój nr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi