Friski Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Halo Gliwiczanie! Sezon narciarski większość z nas pewnie już zakończyła... Na otarcie łez, o ile pozwoli pogoda, w najbliższy weekend (16 lub 17 kwietnia) proponuję wycieczkę rowerową. Trasa np. Gliwice-Łabędy-jezioro Dzierżno Duże. U celu podróży ognisko (kiełbaski i co kto lubi może zabrać "wóz techniczny"). Popedałujemy razem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Ja jestem jak najbardziej chętna (o czym zresztę Friski dobrze wie . Byłoby miło zintegrować się również w innej formie ruchu, a jak ustalałam podczas tegorocznych przemiłych wypadów narciarskich z forumowiczami, zazwyczaj narciarzom rower nie jest obcy :-) Zastanawiam się tylko, czy brak odzewu wynika z braku zainteresowania, czy też trudności w znalezieniu tego postu, a tym samym tegoż rewelacyjnego pomysłu ? :-) Jeśli nie ten weekend (choć pogoda od piątku ma się już poprawiać i nie powinno padać), to chętnie w jakikolwiek inny :-) Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szabir Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 to dołączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Moze to dobry pomysł na 'delikatne' pozimowe rozruszanie kości.... . Tyle ze na Dzieżno mam 100 km.... na pierwszy raz po zimie nieco za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Moze to dobry pomysł na 'delikatne' pozimowe rozruszanie kości.... . Tyle ze na Dzieżno mam 100 km.... na pierwszy raz po zimie nieco za dużo. Dawaj poczatkowe 90 km (do miejsca zbiorki) z rowerem na pace samochodu a dalej jakos sie potoczyny na jednosladach PS W niedziele ma byc cieplej niz w sobote i moze na trasie bedzie bardziej sucho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 niedziela powinna być ciekawsza. Gdzie zbiórka? Użytkownik mig12345 edytował ten post 14 kwiecień 2011 - 14:15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Tak, niedziela wygląda ciekawiej pogodowo.Proponuję (w porozumieniu z kolegą Corsarzem) wyruszyć w południe z ulicy Jasnogórskiej, gdzie łatwo zaparkować samochód. Następnie ścieżką rowerową do Łabęd. Tutaj ambitny plan kontynuowania wycieczki ściśle wzdłuż malowniczej i wonnej naszej rzeczki Kłodnicy, aż do jej ujścia. O tej porze roku z uwagi na nierozwiniętą jeszcze roślinność powinno się udać. Dalej, dróżką wzdłuż jeziora do głównej "plaży" w Rzeczycach. Może aura będzie łaskawa i tamtejsze błotniste kałuże wyschną... Uwaga na węże (zaskrońce)!Hmm ile to będzie... z 10 km... chyba nie więcej niż 20... nie pamiętam dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Dystans rozruchowy... Jest tam chyba (jak widać na mapie) mozliwośc zboczenia na asfalt. Pomimo błotników nie lubię jazdy po błocku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkI-mAn Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 To ja też się dołączam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Friski, jestem pod wrażeniem wyboru tak doskonałego punktu zbiórki, idealnego wręcz dla rozpoczęcia obranej trasy wycieczki I....do zobaczenia wszystkim :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Hehe, wyjaśniając ogółowi: nie jestem odkrywczy - wziąłem punkt zborny z zimowych wypadów:D Złączam poglądową mapkę terenu działania (przepraszam za nazwanie tego "mapą"): [ATTACH=CONFIG]19460[/ATTACH] Bierzemy za pazuchę kiełbaski na ognisko?:confused: PS Tak, jest wariant mniej błotnisty i zapewniający szybszy powrót:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 A moze by tak....... , coś mi sie zamarzyło..... http://www.holidayin...resorts/?id=330 tylko 180 km...ok. Juz nie mące.... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2011 Litości, już się pogodziłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Litości, już się pogodziłem...miejmy nadzieję że nie trzeba bedzie jechac w narciarskiech ciuchach.... . jest szansa- wg onetu mam byc> 12 st... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Ad post Friskiego "Złączam poglądową mapkę terenu działania (przepraszam za nazwanie tego "mapą"): Załącznik 19460" -- link niestety się nie otwiera.... I może potwierdźmy, kto jutro melduje się w samo południe pod słynnym gliwickim czołgiem? Tak, aby w razie czyjegoś spóźnienia wiedzieć, na kogo czekać :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Potwierdzam - stawię się! Mam nadzieję, że pogoda za oknem przekona niezdecydowanych (halo Szabir) i również się stawią Marjanno, załącznik u mnie się otwiera. Nie potrafię zedytować tamtego posta żeby coś ewentualnie poprawić, trudno, poeksperymentuję innym razem Lecę zaopatrzyć się w kiełbaskę i napój regenerujący... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 czy południe to godz. 12ta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 czy południe to godz. 12ta? Plus-minus kwadrans Kolega Corsarz potwierdził telefonicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Friski, masz zbyt "męskie" podejście do czasu :cool: . Południe to tylko i wyłącznie 12.00, kwadrans przed - to przedpołudnie, kwadrans po - to popołudnie Kiełbacha jest, enigmatycznie brzmiący "napój regenerujący" również ;-) Chyba jedziemy zatem mocną 4-ką. Choć może jeszcze ktoś się zdecyduje, Panowie i Panie ?? Użytkownik marjanna edytował ten post 16 kwiecień 2011 - 18:12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkI-mAn Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 To w końcu o której ten wyjazd, rozumiem z pod czołgu? hehe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Podziwiam Cię od Żywca po Rybnik - jesteś Wielki!:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Piękne widoki, piękny dystans. Ech... ja raz w życiu złamałam "setkę", choć na dalece mniej interesującej trasie (Gliwice - Pszczyna) :-) Co roku mam nadzieję, że znowu się uda, ale... za mało jeżdżę . Jak to powiedział nieobecny ostatnio skiforumowicz Corsarz - trzeba jeździć, jeździć, jeździć...wtedy dystans nie robi wrażenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Dystans był 'zlamany' w Browarze, wiec to raczej 2 x 50 km.... , w dodatku na wspomaganiu..... . No i z wyjatkiem kilkuset metrów scieżek w rejonie Malinowskiej Skały - po bardzo wygodnej nawierzchni. No i niestety przy naszych mozliwosciach na 'setke', szczególnie w gorach, trzeba poswiecić cały dzień- nie zawsze jest tyle czasu... PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Dystans był 'zlamany' w Browarze, wiec to raczej 2 x 50 km.... , w dodatku na wspomaganiu..... . No i z wyjatkiem kilkuset metrów scieżek w rejonie Malinowskiej Skały - po bardzo wygodnej nawierzchni. No i niestety przy naszych mozliwosciach na 'setke', szczególnie w gorach, trzeba poswiecić cały dzień- nie zawsze jest tyle czasu... miałeś jechać z Ustronia przez Baranią ,natomiast z powrotem wracałeś już chyba przez Bielsko i Skoczów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Kliknij na linka do cykloserwera przed moimi fotkami - tam jest slad z GPS-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi