ski4ever Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Wiem, że więksość narciarzy wie jak to zrobić, ale może nie wszyscy Kupujemy ok 2 kg wołowiny tzw. zrazowej. Kroimy na kotlety grubości 1,5-2 cm i dobrze rozbijamy tłuczkiem z dwóch stron. Solimy lekko i posypujemy pieprzem. Delikatnie obtaczamy w mące. Obsmażamyna na smalcu krótko z obu stron na dużym ogniu. Przekładamy do słoików 0,75, dolewamy wody, aby wypełniła przestrtzenie między "mięsami". Słoiki wkładamy zakręcone do garnka z wodą i gotujemy w odstępie 1 doby 2 x po 1 godz. 20 min lub 3 x po 50 min. też w odstępie doby. Studzimy słoiki stawiając "do góry nogami", na wieczku, co jednocześnie stanowi kontrolę szczelności zamknięcia. Użytkownik ski4ever edytował ten post 07 marzec 2011 - 10:59 literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyÅ› Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Nie wychodzi za twarda ??. Ztego co wiem nie solimy wołowiny przed pieczeniem czy duszeniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski4ever Napisano 7 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Nie wychodzi za twarda ??. Ztego co wiem nie solimy wołowiny przed pieczeniem czy duszeniem:) Istotnie, lepiej posolić po obsmażeniu. Przy sumarycznym czasie gotowania ok. 3 godz. nie wyszła mi nigdy za twarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyÅ› Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Istotnie, lepiej posolić po obsmażeniu. Przy sumarycznym czasie gotowania ok. 3 godz. nie wyszła mi nigdy za twarda. Nawiasem mówiąc fajnie że temacik się przyjął- napewno skorzystam pozdrawiam Ryś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KingDiamond Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Kurcze, ale mi smaka zrobiliście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyGuÅ‚98 Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 A co, studentem jesteś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.