Rossi_R Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Jaką ostrzałkę polecacie? Na co zwrócić uwagę przy kupowaniu? Czy taka ostrzałka jest w stanie naostrzyć krawędż na poziomie serwisu? Poproszę o typy z linkami(w rozsądnej cenie), pozdrawiam i z góry dzięki Rossi Użytkownik Rossi_R edytował ten post 01 marzec 2011 - 07:57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pies Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Moim skromnym zdaniem ostrzenie ręczne jest lepsze od serwisowego. Ostrzałki mają w większości i tak ten sam pilnik - szwajcarskiego Ice Cut'a i różnią się konstrukcją i co za tym idzie możliwościami. Za około 100 PLN'ów można już kupić taką, którą uzyskasz pożądany efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henryk396 Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 ja uzywam tej jest super http://www.rain-spor...elEdge-WorldCup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pies Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Ja używam takiej -> http://www.ceneo.pl/...oductID=2114120 i po zapchaniu 2 guzików tak, żeby pilnik się nie ruszał naostrzyłem narty tak, że mogę nimi rano kroić chleb na kanapki ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rossi_R Napisano 1 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Czyli ta ostrzałka byłaby ok? o co chodzi z tą taśmą serwisową, gdzie takową dostanę? http://allegro.pl/os...1480413359.html Z góry dzięki, Rossi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Osobiście używam od około 2-3 sezonów takiej: http://www.remsport....zmann-p-16.html Łatwo dokupić do niej różnego rodzaju pilniki i diamenty o dł. 70mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rossi_R Napisano 1 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 A co chodzi z tą taśmą serwisową do zabezpieczania? potrzebna jest? Rossi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pies Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Osobiście używam od około 2-3 sezonów takiej: http://www.remsport....zmann-p-16.html Łatwo dokupić do niej różnego rodzaju pilniki i diamenty o dł. 70mm. ooo to wygląda super.. lepiej dopłacić 20 i mieć lepszy sprzęt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 A co chodzi z tą taśmą serwisową do zabezpieczania? potrzebna jest? Rossi Chodzi o to, że ostrzałki bez kulek lub kółek mogą zostawiać drobne ryski (a raczej przetarcia) na ślizgu w czasie ostrzenia (ta moja tak ma, ale mi to jakoś nie przeszkadza i nart przez ostatnie 2-3 sezony sobie jeszcze nią jakoś nie porysowałem) i wtedy na ślizg można przykleić taśmę. Nie musi mieć loga żadnego ze znanych producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henryk396 Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Chodzi o to, że ostrzałki bez kulek lub kółek mogą zostawiać drobne ryski (a raczej przetarcia) na ślizgu w czasie ostrzenia (ta moja tak ma, ale mi to jakoś nie przeszkadza i nart przez ostatnie 2-3 sezony sobie jeszcze nią jakoś nie porysowałem) i wtedy na ślizg można przykleić taśmę. Nie musi mieć loga żadnego ze znanych producentów oczywiscie masz troche raci z tymi ryskami ale tasme klei sie gdy ostrzysz krawedzie pilnikiem zeby opilki sie nie wbijaly sie w slizgi ja uzywam zwyklej tasmy malarskij i jest dobra i tania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Zgadza się - to też. Ja osobiście, po ostrzeniu (a przed smarowaniem) przejeżdżam spody szczotką mosiężną i spody są czyste od opiłków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henryk396 Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 tez dobry sposob jednak ja wole okleic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Rozumiem Twoją zapobiegliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyton Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Zgadza się - to też. Ja osobiście, po ostrzeniu (a przed smarowaniem) przejeżdżam spody szczotką mosiężną i spody są czyste od opiłków. Warto zmyć ślizg po ostrzeniu a przed smarowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 ...Albo wyczyścić na gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyton Napisano 2 Marca 2011 Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 ...Albo wyczyścić na gorąco. Wiesz, że nie jestem fanem tego rowiązania. Tym bardziej, że w MAKRO zmywacze są teraz po jakieś 20,00 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rossi_R Napisano 4 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Wielkie dzięki wszystkim za posty, pozdrawiam Rossi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaja45 Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Jaką ostrzałkę polecacie? Na co zwrócić uwagę przy kupowaniu? Czy taka ostrzałka jest w stanie naostrzyć krawędż na poziomie serwisu? Poproszę o typy z linkami(w rozsądnej cenie), pozdrawiam i z góry dzięki Rossi Zapraszam do lektury Kątownik czy ostrzałka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi