Bartek_TG Napisano 27 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Witam! Moja dziewczyna chce kupić narty właściwie wybór padł na MAKRO (cena atrakcyjna) tylko ma problem, które wybrać. Ale najpierw o niej 1. K 2. 26 3. 52 4. 172cm 5. Jak długo jeździsz na nartach ? - Niby kilka lat ale jeśli liczyć dni na stoku to może z 3 tygodnie by się uzbierało 6. Ja się oceniasz wg skali Forum ? 4/5 gdy nie ma muld 7. Jakie masz buty ? ( FLEX ) - Atomic z futerkiem flex nie znany 8. Jakie masz teraz narty ? HEAD First Thang czyli też jakieś narty z makro dostała je od kogoś długość 163 i są dla niej za długie, źle się jeździ, szybko się rozpędzają itd. 9. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy ? - Jazda zdecydowanie rekreacyjna, powolutku, spokojnie 10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju ? niebieskie, naciągane czerwone, w Polsce 11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć ? rekreacyjnie 12. Jak z Twoją kondycją, ile dni w sezonie spędzasz na stoku ? bardzo słabo, dziewczyna słaba, szybko się męczy, i ma słabe nogi 13. Możliwości finansowe - A więc tak dziewczyna jeździ głównie dlatego, że ja jeżdżę i zostało to na niej wymuszone coby nie musiała stać pod wyciągiem. dość szybko się męczy. Lubi zjechać i sobie zaraz odpocząć, nie lubi muld, lodu etc. jej ulubionym miejscem w Polsce jest Małe Ciche i Witów jeśli stok jest OK Nie lubi się męczyć, a że nóżki ma chudziutkie i słabiutkie więc musi być cois lekkiego. Jej ulubionymi nartami wcześniej była 150cm Polsporty prościutkie deski ale z racji czasu i trzymania przez przypadek w nieodpowiednim miejscu ROZESZŁY się i to dosłownie W makro są narty teraz do kupienie w dość atrakcyjnej cenie: ROSSIGNOL HARMONY LIMITED - ok 520zł dokładnie nie pamiętam ROSSIGNOL SAPHIR - ok 500zł dokładnie nie pamiętam nie będę wklejał linków do aukcji allegro, bo jest ich wiele więc można podejrzeć tu jest poradnik z makro z opisem tych nart: http://www.poradniksportowy.makro.pl/ a tu link do pobierania od razu http://poradniksport...ik_sportowy.pdf O ile z tymi drugimi nie ma problemu, to nie wiem co sądzić o tych Harmony, bo są niby dla zaawansowanych. Obawiam się czy nie sprawią jej kłopotu. Chciałbym zasięgnąć opinii fachowców z forum, żeby o wyborze nie decydowała szata graficzna. Aha długość w jakiej chcę je kupić to 154cm myślę że będą odpowiednie, bo niżej jest tylko 145cm a to już przesada. pozdrawiam liczę na szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_TG Napisano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Podbijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi