tomasz13 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Czy może miał ktoś do czynienia z tą kurtką, chodzi mi czy po sezonie i kilku praniach nie zrobi się z niej worek. Miałem nie ciekawe doświadczenia z kurtkami z puchem ale tamte nie kosztowały tyle co ta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Z tą kurtką nie miałem akurat do czynienia, ale wiele osób niszczy odzież techniczną poprzez niewłaściwe pranie. Ostatnio dzwoniła do mnie znajoma przerażona co się stało z puchem w kurtce TNF po praniu (dosłownie padły słowa piór nie ma ) Na szczęście był pod ręką płyn do prania puchu i po ponownym praniu wszystko wróciło do normy Wracając do głównego tematu mogę powiedzieć, że nikt z moich znajomych nie narzekał na kurtki Colmara (oczywiście mowa o oryginalnych kurtach w cenie około 2500 zł - patrz centy podrób na Allegro) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz13 Napisano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 A więc taką puchową kurtkę nie pierze się w płynie do odzieży termicznej tylko w płynie do puchu. Może jakaś podpowiedź takiego płynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tigershark Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Kurtkę puchową należy prać w preparacie przeznaczonym do prania puchu. Jak na przykład podpinka jest puchowa a warstwa zewnętrzna z innego materiału - wówczas obie warstwy należy prać osobno - każda w innym preparacie. W załączeniu fotka preparatu przeznaczonego do prania puchu,który stosuję od wielu lat. Po praniu w tym środku nigdy nie miałem problemów z odzieżą puchową a posiadam przykładowo kurtkę TNF chyba 3 lub 4 sezony, była prana wielokrotnie, przy czym nie utraciła swoich właściwości, w zasadzie jest niewiele zużyta. Pozdrawiam Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz13 Napisano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Wielkie dzięki napewno się zastosuję do twoich wskazuwek dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi