EFCIA Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Znajomy przymierza się do kupienia nart żonie.Wybrał Narty Volkl Attiva Estrella z tego sezonu.Ale zastanawia się nad długością. Żona lat 40 wzrost 166 waga 64 kg. Jeździ 3 sezony. poziom umiejętności 5 .Jazda rekreacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Znajomy przymierza się do kupienia nart żonie.Wybrał Narty Volkl Attiva Estrella z tego sezonu.Ale zastanawia się nad długością. Żona lat 40 wzrost 166 waga 64 kg. Jeździ 3 sezony. poziom umiejętności 5 .Jazda rekreacyjna. 158 cm, ew. 151 albo wyższy model z serii Attiva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EFCIA Napisano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Kolega zdecydował się na zakup Sol dł 151 W sobotę pojechaliśmy na stok(miejscami oblodzony miejscami tępy śnieg) i koleżanka po pierwszym zjeździe stwierdziła że narty są za krótkie i ona woli dłuższe. Drugi zjazd i to samo że fajne że trzymają krawędź ale wolała by dłuższe . zawiedziony małżonek poprosił mnie żebym przetestowała narty;) Jeżdżę może nie lepiej ale odważniej, częściej krótkimi skrętami. Staram się dorównać moim facetom:D pierwszy zjazd delikatny i już zauważalna różnica między moimi rosignolami pmc 3500. Narta szybsza stabilniejsza i szybciej reaguje na skręt. Drugi zjazd już po lodzie i super trzymają krawędź. Długość super jak dla mnie chociaż te są od moich krótsze o 3 cm. Mój wzrost 162 Przymierzałam się do zakupu nowych nart w przyszłym sezonie. Ale życie pisze samo scenariusze. Wróciłam do domu z nowymi nartkami:D Mąż tylko zrobił wielkie oczy na moją szaloną decyzje.:eek: Wczoraj drugi dzień na nowych nartach i jestem zachwycona. Ale wiem że narty nie zastąpią techniki i nad tym muszę popracować, żeby w pełni wykorzystać potencjał tej nartki:D Tania nie jest ale chyba dobrze zrobiłam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi