Jarda Napisano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Siema :-) Wczoraj ponownie utwierdziłem się w przekonaniu (na tą chwilę, naturalnie ;-)), że najodpowiedniejszymi - jak dla mnie - pozostają jednak w dalszym ciągu moje stare i nieco wysłużone spodnie "piankowe" :-D W związku z tym, że będę je częściej "zatrudniał" do pełnienia zaszczytnych obowiązków ochrony dolnej części mojej marnej, cielesnej powłoki pojawiło się kilka pytań do fachowców : -> Czy macie jakieś swoje sprawdzone sposoby na czyszczenie, ewentualnie "inne" odświeżenie ciuchów z tego materiału? Jeśli tak - proszę o info Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMan Napisano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Do pralki i się nie przejmuj:) Pianka to żadna membrana... co najwyżej unikaj lanoliny (choć mozę poążdana bo poskleja pory i pianka się zrobi waterproof:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Siema :-) Wczoraj ponownie utwierdziłem się w przekonaniu (na tą chwilę, naturalnie ;-)), że najodpowiedniejszymi - jak dla mnie - pozostają jednak w dalszym ciągu moje stare i nieco wysłużone spodnie "piankowe" :-Dsam na to wpadłeś, czy może jakoweś sugestie, ze strony płci pięknej, 'zmusiły' Cię do tej decyzji :D:D .... wszak, podstawowym parametrem tego typu garderoby, są uwydatnione kształty :D:D a na poważnie .... zawsze prałem w sposób normalny bez udziwnień i wynalazków z tym, że od lat, sprawdzonym (u mnie) sposobem, jest używanie zwykłego, szarego mydła, do tego typu ubrań .... pozdrawiam imiennik PS. ... mnie marzną w nich, 4 literki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TurboDymoMan Napisano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 sam na to wpadłeś, czy może jakoweś sugestie, ze strony płci pięknej, 'zmusiły' Cię do tej decyzji :D:D .... wszak, podstawowym parametrem tego typu garderoby, są uwydatnione kształty :D:D a na poważnie .... zawsze prałem w sposób normalny bez udziwnień i wynalazków z tym, że od lat, sprawdzonym (u mnie) sposobem, jest używanie zwykłego, szarego mydła, do tego typu ubrań .... pozdrawiam imiennik PS. ... mnie marzną w nich, 4 literki Mydło zwie się "Biały Jeleń" z polleny ostrzeszów! Sprzedawane również w postaci proszu (zarówno do bialego jak i inny rodzaj do kolorów). Wczoraj kupiłem Turbince do wyprania jej kurtki:) 7 złotych niecałe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanka1 Napisano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 sam na to wpadłeś, czy może jakoweś sugestie, ze strony płci pięknej, 'zmusiły' Cię do tej decyzji :D:D .... wszak, podstawowym parametrem tego typu garderoby, są uwydatnione kształty :D:D ... pozdrawiam imiennik PS. ... mnie marzną w nich, 4 literki Coś w tym jest:cool: Szczerze mówiąc, doszłam (i nie tylko ja) do tego samego wniosku co o.tisk i ciepło w tym było, wygodnie i tak....kształtnie:p Mnie też coraz bliżej do powrotu do starych ulubionych pianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 sam na to wpadłeś, czy może jakoweś sugestie, ze strony płci pięknej, 'zmusiły' Cię do tej decyzji :D:D .... wszak, podstawowym parametrem tego typu garderoby, są uwydatnione kształty :D:D Niewątpliwie - to też był jeden z istotnych argumentów, który brałem poważnie pod rozwagę ;-)Powaga Jarku - a jak jeszcze wypełniana tymi piankami "przestrzeń" jest miła dla oka ... cóż dodać więcej? :-D Coś w tym jest:cool: Szczerze mówiąc, doszłam (i nie tylko ja) do tego samego wniosku co o.tisk i ciepło w tym było, wygodnie i tak....kształtnie:p Mnie też coraz bliżej do powrotu do starych ulubionych pianek Hanuś - to kiedy sprawdzamy nasze "starodawne" ubiory ? Ja myślę, że ... niedługo :-))) Co Ty na to ? Zdravim :-) ps Co do temperatury wody ? To chyba letnio-ciepła maksymalnie ? Użytkownik o.tisk edytował ten post 25 styczeń 2011 - 00:18 dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanKos Napisano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Co do temperatury wody ? To chyba letnio-ciepła maksymalnie ? Na metce moich pianek jest napisane "machine wash cold". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 ... wszystkim dzięki serdeczne za porady :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Siema :-) Wczoraj ponownie utwierdziłem się w przekonaniu (na tą chwilę, naturalnie ;-)), że najodpowiedniejszymi - jak dla mnie - pozostają jednak w dalszym ciągu moje stare i nieco wysłużone spodnie "piankowe" :-D W związku z tym, że będę je częściej "zatrudniał" do pełnienia zaszczytnych obowiązków ochrony dolnej części mojej marnej, cielesnej powłoki pojawiło się kilka pytań do fachowców : -> Czy macie jakieś swoje sprawdzone sposoby na czyszczenie, ewentualnie "inne" odświeżenie ciuchów z tego materiału? Jeśli tak - proszę o info Zdravim :-) najlepsze do prania spodni z pianki sa nast preparaty FoamRevivex (TradeMark) TronFoam albo w ostatecznosci DWR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 najlepsze do prania spodni z pianki sa nast preparaty FoamRevivex (TradeMark) TronFoam albo w ostatecznosci DWR Siema :-) Nie orientujecie się, czy te rzeczy można kupić w PL, ewentualnie w necie, czy tylko u Wuja Sama ? A może są jakieś nasze, "tubylcze" zamienniki ? Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanka1 Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 o.tisk, daj sobie spokój z tymi specyfikami do "naszych" pianek idealnie sprawdzają się płatki mydlane, a najlepiej szare mydło - rozpuścić w gorącej wodzie i masz gotowy preparat do prania. Tanio, swojsko i skutecznie. A to najważniejsze....no nie pozdrawiam i do zobaczenia na białym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Siema :-) Nie orientujecie się, czy te rzeczy można kupić w PL, ewentualnie w necie, czy tylko u Wuja Sama ? A może są jakieś nasze, "tubylcze" zamienniki ? Zdravim :-) przepraszam to byl zart - taka przerobka nazw preparatow do gore-tex'u................ sorry (smile) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi